DK: Lajović slab za Edmunda, Srbi izgubili od Britanaca!

Dušan Lajović izgubio je od Kajla Edmunda a 6:3, 6:4, 7:6 (7-5), pa je Velika Britanija eliminisala Srbiju u četvrtfinalu Dejvis kupa sa 3-1 u pobedama.

Tenis 17.07.2016 | 18:15
DK: Lajović slab za Edmunda, Srbi izgubili od Britanaca!
Uslovi za igru bili su vlažni, lopta je bila teška, a to je više odgovaralo Edmundu, koji igra ravno i agresivno. Lajovićevi spinovi nisu mogli da dođu do izražaja, pa je Britanac uglavnom imao lake prilike za napad, koje je i koristio.

U prva dva seta Dušan je stvorio samo jednu brejk loptu, a Edmundu je po brejk bio dovoljan za relativno lako vođstvo od 2-0 u setovima.

I u trećem setu Edmund je napravio brejk i servirao za meč, a to je bio jedini period u kojem se zakuvalo – Lajović je uspeo da napravi brejk, pri vođstvu 6:5 stvorio je i dve set lopte, ali u tim trenucima nije bio dovoljno odlučan.

U taj brejku je Lajović poveo 4:2, ali prednost nije uspeo da sačuva, da bi na prvoj meč lopti poslao bekhend u aut.

Velika Britanija, koja brani trofej u Dejvis kupu, u polufinalu će igrati sa Argentinom, koja je eliminisala Italiju.

Tok meča: 

Britanac je bez problema osvojio uvodni gem, nakon čega sigurnost pokazuje i Lajović i stiže do 1:1. Nakon što Edmund i sledeći gem lako osvaja, već u sledećem Lajović popustaje, pa Britanac stiže do brejk prilike. Srbin ipak sjajno servira i dolazi do "đusa" odličnim volej udarcem, a potom preokreće za 2:2.

Rival je nastavio da bez većih problema osvaja svoje servis gemove, dok je Lajović imao problema i u šestom, gde ga Edmund konačno slama i iz druge šanse stiže do prvog brejk za 4:2. Britanac kapitalizuje prednost koju je stekao i dolazi na gem od prvog seta.

Nije forsirao prilikom sledećeg servis gema Lajovića, koji naš teniser osvaja bez izgubljenog poena, nakon čega Edmund suvereno osvaja svoj pa sa 5:3 stiže do seta prednosti na Tašu.

Lajović ulazi dobro u drugi set, bez većih problema osvaja prva dva servis gema, pritiska rivala na njegov servis, ali ne uspeva da stigne do brejk prilike (2:2). Bio je pod velikim pritiskom naš teniser u sledećem gemu, opet je Edmund imao brejk šanse, dve, ali Lajović uspeva da se izvuče i zadrži servis.

Konačno, u šestom gemu Lajović uspeva da stigne do brejk šanse, ali je propušta, da bi u sledećem opet popustio na svom servisu što za razliku od njega Britanac uspeva da iskoristi i novim brejkom stekne prednosti i u drugom setu (4:3).

Lajović je u devetom gemu spasao dve brejk i set lopte, ali to Edmunda nije poremetilo u gemu u kojem je servirao za 2-0 – uz jedan izgubljeni poen, Britanac je osvojio gem za 6:4.

U prva četiri gema trećeg seta nije bilo brejk šansi, a u petom je prvi do prilike došao Edmund – međutim, Lajović je hrabro napao i volejom se izvukao i ubrzo poveo sa 3:2.

Ono što nije tada, Edmund je uradio u sedmom gemu – Lajović je spasao dve vezane brejk lopte, ali je Britanac na trećoj napao i iznudio grešku srpskog tenisera za vođstvo 4:3.

Činilo se da će Edmund privesti i treći set kraju na isti način, ali onda je Dušan u desetom gemu uhvatio poslednji voz – sjajnom bekhend paralelom došao je do brejk lopte, a onda je iznudio grešku rivala za svoj prvi brejk u meču (5:5).

Lajović je bio u seriji, poveo je sa 6:5, ali je u 12. gemu propustio dve set lopte – nije u tim poenima bio dovoljno agresivan. Poveo je Dušan sa 4:2 u taj brejku, ali je Edmund ostao smiren, došao do meč lopte na 6:5, a u tom poenu Lajović je poslao bekhend paralelu u aut.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar