Устанак и у Јерменији? "Пала" полицијска база

Група јерменских опозиционара заузела је базу полицијске патроле и инспекције у Јеревану, саопштила је јерменска Служба државне безбедности.

Свијет 17.07.2016 | 13:35
Устанак и у Јерменији? "Пала" полицијска база
"Раша тудеј" наводи да је у инциденту једна особа убијена, а једна рањена.

Наоружани мушкарци траже ослобађање опозиционара и бившег војног команданта Жираира Сефиљана, који је ухапшен 20. јуна, јавља Ројтерс, позивајући се на јерменске новинске агенције.

Јерменске агенције извештавају и да наоружани људи траже оставку председника Сержа Саргсјана и тврде да има рањених у бази полиције.

Сефиљан је, иначе, један од учесника у нагорно-карабашком сукобу, а оптужен је за организовање криминалне групе и незаконито поседовање оружја.

"Данас је група наоружаних особа упала на територију јерменске полицијске патроле и инспекције и, под претњом насиљем, тамо држи као таоце заробљене људе", наводи се у саопштењу, а преноси Тасс.

Истовремено, додаје се у саопштењу, опозиционе присталице шире лажне информације путем медија и друштвених мрежа да је почео оружани устанак и заузимање институција.

Јерменска служба безбедности наводи да су у току преговори са наоружаним особама како би се оне мирно предале јерменским властима.

У саопштењу се каже и да владина тела нормално функционишу, док полиција обавља свој посао заштите јавног реда и мира и пружања безбедности.

Полицијски аутомобили, оклопна возила и војни камиони у потпуности су блокирали прилазе полицијске базе коју су заузели опозиционари, на улазу у четврт Ееребуни из централног дела Јеревана.

Прес служба полиције саопштила је раније данас да је група опозиционара заузела полицијску базу и да тражи оставку власти.

Јерменски полицијски извори тврде да је у инциденту повређено неколико људи.

Присталице опозиционара Сефиљана објавили су да "намеравају да промене ситуацију у Јерменији" путем "оружаног устанка", наведено је у саопштењу опозиционе групе.

"Већ смо заузели једну од основних полицијских база у Јеревану и контролишемо четврт Еребуни на југу престонице", тврде опозиционари, наводи руска агенција.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар