Ustanak i u Jermeniji? "Pala" policijska baza

Grupa jermenskih opozicionara zauzela je bazu policijske patrole i inspekcije u Jerevanu, saopštila je jermenska Služba državne bezbednosti.

Svijet 17.07.2016 | 13:35
Ustanak i u Jermeniji? "Pala" policijska baza
"Raša tudej" navodi da je u incidentu jedna osoba ubijena, a jedna ranjena.

Naoružani muškarci traže oslobađanje opozicionara i bivšeg vojnog komandanta Žiraira Sefiljana, koji je uhapšen 20. juna, javlja Rojters, pozivajući se na jermenske novinske agencije.

Jermenske agencije izveštavaju i da naoružani ljudi traže ostavku predsednika Serža Sargsjana i tvrde da ima ranjenih u bazi policije.

Sefiljan je, inače, jedan od učesnika u nagorno-karabaškom sukobu, a optužen je za organizovanje kriminalne grupe i nezakonito posedovanje oružja.

"Danas je grupa naoružanih osoba upala na teritoriju jermenske policijske patrole i inspekcije i, pod pretnjom nasiljem, tamo drži kao taoce zarobljene ljude", navodi se u saopštenju, a prenosi Tass.

Istovremeno, dodaje se u saopštenju, opozicione pristalice šire lažne informacije putem medija i društvenih mreža da je počeo oružani ustanak i zauzimanje institucija.

Jermenska služba bezbednosti navodi da su u toku pregovori sa naoružanim osobama kako bi se one mirno predale jermenskim vlastima.

U saopštenju se kaže i da vladina tela normalno funkcionišu, dok policija obavlja svoj posao zaštite javnog reda i mira i pružanja bezbednosti.

Policijski automobili, oklopna vozila i vojni kamioni u potpunosti su blokirali prilaze policijske baze koju su zauzeli opozicionari, na ulazu u četvrt Eerebuni iz centralnog dela Jerevana.

Pres služba policije saopštila je ranije danas da je grupa opozicionara zauzela policijsku bazu i da traži ostavku vlasti.

Jermenski policijski izvori tvrde da je u incidentu povređeno nekoliko ljudi.

Pristalice opozicionara Sefiljana objavili su da "nameravaju da promene situaciju u Jermeniji" putem "oružanog ustanka", navedeno je u saopštenju opozicione grupe.

"Već smo zauzeli jednu od osnovnih policijskih baza u Jerevanu i kontrolišemo četvrt Erebuni na jugu prestonice", tvrde opozicionari, navodi ruska agencija.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar