Сљедећи је Ширле! Како зарадити 100.000.000 евра и одмах их потрошити…?!

Ројс - Геце - Ширле - Обамејан?! Звучи моћно!

Фудбал 18.07.2016 | 12:00
Сљедећи је Ширле! Како зарадити 100.000.000 евра и одмах их потрошити…?!
Потпуно нову Борусију из Дортмунда ћемо гледати у наредној сезони. Тренер Тухел и клупска управа на чеку са Вацкеом и Цорком је имала план Б у случају да остане без најбољих играча. Тухел ће кренути стопама Јиргена Клопа и добити прилику да формира тим који је по његовом укусу.

Отишли су носиоци игре Мхитарјан, Хумелс и Гундгоан, клуб је инкасирао преко 100.000.000 евра, а половину је већ потрошио на куповине Дембелеа, Гереира, Родеа, Бартре, Мора иМерина. За Гецеа ће платити додатних 28.000.000 евра, остатак зарађеног новца од продаје трилинга ће бити потрошен на довођење Андреа Ширлеа чиме ће Борусија ставити тачку на овај прелазни рок.

Ширле би требало да буде круна прелазног рока у Дортмунду овог лета. Преговори са Волфзбургом трају већ данима. Волфзбургов директор Клаус Алофс је на почетку одбијао идеју о продаји Ширлеа, али сада је расположен јер све снаге улаже да задржи ЈулијанаДракслера. У случају да Борусија понуди тражених 32.000.000 евра, договор је близу јер локални медији у Дортмунду истичу да је БВБ одлучио да издвоји 30.000.000 евра за довођење Ширлеа који је велика жеља Томаса Тухела. Управо је Тухел измислио Ширлеа у Мајнцу и лансирао га ка звездама.

Ширле је тренутно у Калифорнији на одмору, у друштву Марија Гецеа и није искључено да се са одмора прикључе припремема Милионера. Мада је Алофс најавио да би преговори окоШирлеовог трансфера у Дортмунд могли да трају до краја августа.

Ако Дортмунд заврши прелазни рок са Ширлеом и до краја одоли понудама за Омабејана, онда би Тухел у наредној сезони имао моћан нападачки квартет на распологању: Ширле - Геце - Ројс - Обамејан. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар