Шта се дешава када 60 секунди масирате тачку између обрва?

Према кинеској медицини масирање тачке између обрва може деловати врло благотворно на наше здравље, расположење и радну способност.

Здравље 16.07.2016 | 19:12
Шта се дешава када 60 секунди масирате тачку између обрва?
Наиме, масажом овог подручја побољшава се концентрација, смањује напетост, тера главобоља и опуштају очи, нарочито након што сте дуже седели за компјутером. Практичари кинеске медицине такође су уверени да масирање тачке између обрва појачава интуицију.

Како правилно да масирате тачку између обрва?

Лагано кажипрстом притисните између обрва и померајте прстом у вертикалној линији отприлике 3 центиметра дужине. Радите тако 45 до 60 секунди након чега ћете почети да осећате резултате масаже, односно притискања ове "магичне" тачке.

"Тачка се зове Yинтанг и налази се на позицији која у многим културама одговара трећем оку. Ово је и према древној qи гонг филозофији локација горњег Дантиена који је један од три Дантиена или три енергетска центра тела. Уз све наведене индикације за које тачка може да се користи, из мог искуства се више пута показала ефикасном за смиривање и успављивање беба. У том случају се масира нежно кажипрстом у смеру казаљке на сату", истиче Петра Бутинар, хомеопата и власница дипломе Међународне школе акупунктуре, акупресуре и електроакупунктуре.

Стручњаци објашњавају да овај потез делује јер се на тај начин активира део мозга који помаже у смањивању нервне напетости.

Ваља истаћи и да делује повољно на изглед коже, нарочито око очију и уста и поспешује регенерацију коже.

Дакле, следећи пут када вас заболи глава или осетите умор у очима након дугог дана, знате шта треба да урадите.

Извор: задовољна.хр

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цупс

17.07.2016 16:08

Поцне да трне овај прст са којим се масира

ОДГОВОРИТЕ