Нема повријеђених грађана БиХ у Турској

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић рекао је данас у Сарајеву да нема повријеђених грађана БиХ у Турској, гдје је дошло до сукоба приликом војног удара.

Босна и Херцеговина 16.07.2016 | 16:15
Нема повријеђених грађана БиХ у Турској
Након састанка Ударне групе за борбу против тероризма, он је изјавио новинарима да се велики број грађана БиХ налази на одмору у Турској и позвао их да се, ако имају потребе, обрате Амбасади и Конзулату БиХ у Турској, Министарству иностраних послова и осталим институцијама у БиХ да би добили детаљније информације.

Звиздић је рекао да су данашњи летови "Туркиш ерлајнса" одгођени и најавио да ће сутра или наредних дана највјероватније бити нормализован авионски саобраћај између БиХ и Турске, односно Сарајева и Истанбула.

Он је најавио је да ће данас у Сарајеву 14.00 часова бити одржан скуп подршке турској влади.

Звиздић је рекао да су легалне демократске институције Турске поново добиле пуну контролу власти и управљања. Напомињући да је на данашњем његовом састанку са директорима и представницима обавјештајно-полицијских агенција у БиХ било ријечи и о терористичком нападу у Француској, Звиздић је упутио француским институцијама пуну подршку у борби против тероризма, за који је рекао да је очигледо постао глобална пријетња од које нико у свијету није заштићен.

Звиздић је рекао да је обавијештен да је комеморација у Поточарима протекла без проблема.

Извор: СРНА
Фото: фактор.ба

Коментари / 0

Оставите коментар