Nema povrijeđenih građana BiH u Turskoj

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić rekao je danas u Sarajevu da nema povrijeđenih građana BiH u Turskoj, gdje je došlo do sukoba prilikom vojnog udara.

Bosna i Hercegovina 16.07.2016 | 16:15
Nema povrijeđenih građana BiH u Turskoj
Nakon sastanka Udarne grupe za borbu protiv terorizma, on je izjavio novinarima da se veliki broj građana BiH nalazi na odmoru u Turskoj i pozvao ih da se, ako imaju potrebe, obrate Ambasadi i Konzulatu BiH u Turskoj, Ministarstvu inostranih poslova i ostalim institucijama u BiH da bi dobili detaljnije informacije.

Zvizdić je rekao da su današnji letovi "Turkiš erlajnsa" odgođeni i najavio da će sutra ili narednih dana najvjerovatnije biti normalizovan avionski saobraćaj između BiH i Turske, odnosno Sarajeva i Istanbula.

On je najavio je da će danas u Sarajevu 14.00 časova biti održan skup podrške turskoj vladi.

Zvizdić je rekao da su legalne demokratske institucije Turske ponovo dobile punu kontrolu vlasti i upravljanja. Napominjući da je na današnjem njegovom sastanku sa direktorima i predstavnicima obavještajno-policijskih agencija u BiH bilo riječi i o terorističkom napadu u Francuskoj, Zvizdić je uputio francuskim institucijama punu podršku u borbi protiv terorizma, za koji je rekao da je očigledo postao globalna prijetnja od koje niko u svijetu nije zaštićen.

Zvizdić je rekao da je obaviješten da je komemoracija u Potočarima protekla bez problema.

Izvor: SRNA
Foto: faktor.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar