Време је и за одласке из Атлетика...

Шесторица прекобројних, Вијето се крчка! На тројици играча, Атлетико је већ зарадио 8.500.0000 евра, али то је тек почетак чистке са платног списка.

Фудбал 17.07.2016 | 19:30
Време је и за одласке из Атлетика...
Атлетико је потрошио близу 50.000.000 евра за појачања, Симеонеу су се испуниле жеље попут Ника Гаитана и Шимета Врсаљка, још у марту је капарисан млади португалски нападачДиого Жота, а очекују се доласци још неких појачања, пре свега неког убојитог голгетера.

Међутим, Атлетико мора и да се реши неких играча који у претходној сезони нису имали битну улогу и само заузимају место на платном списку клупског бужета. Већ су инкасирали 3.000.000 евра за француског везисту Џошуу Гилавогија којег је Волфзбург откупио после позајмице. Још 3.500.000 евра је ушло у клуб пошто је Еспањол купио 50 одсто уговор бразилског нападача Леа Баптистаа којег је Атлетико претходних сезона слао на позајмице. Севиља је платила 2.000.000 европских новчанова за позајмицу МатијасаКраневитера без права откупа уговора. Хесус Гамез је као слободан играч отишао у Њукасл, али то је само почетак чистке.

Очекује се да Атлетико до краја прелазног рока прода још шестприцу фудбалера. Или их позајми. Најпознатије име је млади везиста Оливер Торес који није успео да се избори за улогу битног играча код Исмеонеа. Раније се Борусија Дортмунд помињала као најозбиљнији кандидат за његово довођење, а ту је и Порто у којем је Торес већ био на позајмици и оставио је сјајан утисак. Откупна клаузула износи 26.000.000 евра, али Атлетико би пристао и на мање. Тренутно су у току преговори са Портом који је спреман да плати 15.000.000 евра за Шпанца.

Очекује се и продаја Хавијера Манкиља који се вратио за позајмице из Марсеља, а заинтеррсовани су Гранада и Сасуоло. Трећи играч на списку за одлазак је 23-годишњи нападач Борха Бастон који је претходних пет година провео на позајмицама. А ту су и тројица играча на које Симеоне уопште не рачуна и са којима би Атлетико најрадије раскинуо уговор. Италијан Алесио Ћерћи, португалски дефанзивац Силвио и и његов земљак голманМореира. Они су претходну играли на позајмицама. Највећа продаја би ипак требало да буде Лусијано Вијето. Барселона жели Аргентинца, преговори су у почетној фази и Атлетико би могао да на продаји аргентинског нападача инкасира око 25.000.000 евра.

Са свим поменутим одласцима би се створио простор да се продуже уговори играчима попут Ернандеза, Хименеза, Њигеза... Али и да Атлетико крене у довођење толико чеканог нападача на којем инсистира Симеоне. Имена су: Икарди, Кавани, Дијего Коста....

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар