Vreme je i za odlaske iz Atletika...

Šestorica prekobrojnih, Vijeto se krčka! Na trojici igrača, Atletiko je već zaradio 8.500.0000 evra, ali to je tek početak čistke sa platnog spiska.

Fudbal 17.07.2016 | 19:30
Vreme je i za odlaske iz Atletika...
Atletiko je potrošio blizu 50.000.000 evra za pojačanja, Simeoneu su se ispunile želje poput Nika Gaitana i Šimeta Vrsaljka, još u martu je kaparisan mladi portugalski napadačDiogo Žota, a očekuju se dolasci još nekih pojačanja, pre svega nekog ubojitog golgetera.

Međutim, Atletiko mora i da se reši nekih igrača koji u prethodnoj sezoni nisu imali bitnu ulogu i samo zauzimaju mesto na platnom spisku klupskog bužeta. Već su inkasirali 3.000.000 evra za francuskog vezistu Džošuu Gilavogija kojeg je Volfzburg otkupio posle pozajmice. Još 3.500.000 evra je ušlo u klub pošto je Espanjol kupio 50 odsto ugovor brazilskog napadača Lea Baptistaa kojeg je Atletiko prethodnih sezona slao na pozajmice. Sevilja je platila 2.000.000 evropskih novčanova za pozajmicu MatijasaKranevitera bez prava otkupa ugovora. Hesus Gamez je kao slobodan igrač otišao u Njukasl, ali to je samo početak čistke.

Očekuje se da Atletiko do kraja prelaznog roka proda još šestpricu fudbalera. Ili ih pozajmi. Najpoznatije ime je mladi vezista Oliver Tores koji nije uspeo da se izbori za ulogu bitnog igrača kod Ismeonea. Ranije se Borusija Dortmund pominjala kao najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje, a tu je i Porto u kojem je Tores već bio na pozajmici i ostavio je sjajan utisak. Otkupna klauzula iznosi 26.000.000 evra, ali Atletiko bi pristao i na manje. Trenutno su u toku pregovori sa Portom koji je spreman da plati 15.000.000 evra za Španca.

Očekuje se i prodaja Havijera Mankilja koji se vratio za pozajmice iz Marselja, a zainterrsovani su Granada i Sasuolo. Treći igrač na spisku za odlazak je 23-godišnji napadač Borha Baston koji je prethodnih pet godina proveo na pozajmicama. A tu su i trojica igrača na koje Simeone uopšte ne računa i sa kojima bi Atletiko najradije raskinuo ugovor. Italijan Alesio Ćerći, portugalski defanzivac Silvio i i njegov zemljak golmanMoreira. Oni su prethodnu igrali na pozajmicama. Najveća prodaja bi ipak trebalo da bude Lusijano Vijeto. Barselona želi Argentinca, pregovori su u početnoj fazi i Atletiko bi mogao da na prodaji argentinskog napadača inkasira oko 25.000.000 evra.

Sa svim pomenutim odlascima bi se stvorio prostor da se produže ugovori igračima poput Ernandeza, Himeneza, Njigeza... Ali i da Atletiko krene u dovođenje toliko čekanog napadača na kojem insistira Simeone. Imena su: Ikardi, Kavani, Dijego Kosta....

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar