Тешке оптужбе Николе Максимовића: Сале Јанковић није састављао Звездин тим!

“То су радили неки други људи”, уверава садашњи штопер Торина.

Фудбал 17.07.2016 | 19:00
Тешке оптужбе Николе Максимовића: Сале Јанковић није састављао Звездин тим!
Док су били у Србији о томе нису говорили. Донекле разумљиво, сходно приликама у овдашњем фудбалу. Са временске достанце одлуче наши фудбалери повремено да открију шта се стварно дешавало у клубовима за које су играли, а како су Црвена звезда и Партизан најпопуларнији, јасно је да изјаве налик овој коју је дао Никола Максимовић (24) привлаче огромну пажњу. Ова би могла и да одјекне.

Наиме, садашњи штопер Торина уверава да се за време његовог мандата на Маракани о саставу црвено-белих најмање питала струка. Прецизира да мисли на период после одласкаРоберта Просиченког (2012), кад је на клупи београдског великана седео АлександарЈанковћ (од јесени 2012. до пролећа 2013.).

Додуше, њему садашњи репрезентативац Србије не помиње име, али изјавама указује да мисли баш на садашњег стратега Мехелена.

“Узели су ме на инсистирање тадашњег тренера Роберта Просинечког. Са њим сам дивно сарађивао шест месеци, после његовог одласка задржао сам се међу црвено-белима још годину, али тога се нерадо сећам. Направљене су промене у стручном штабу и у управи, знао сам нову ситуацију и да нећу играти. Мада, има у томе кривице и до мене”, део јеМаксимовићевог интервјуа датог Магазину Спортског журана.

У истом тексту, садашњи члан Торина додаје:

“Помирио сам се с тим, никад ником нисам ни реч рекао. Имао сам понуду Фулама, нисам добио радну дозволу и све је остало по старом. Тад су у Звезди о саставу тима одлучивали неки други људи, не тренер”.

Осим Роберта Просинечког, који га је и довео из ужичке Слободе и под чијом је палицом играо годину дана стандарндог штопера Црвене звезде, велике заслуге за успон каријереНикола Максимовић приписује Синиши Михајловићу, у то време селектору Србије, са којим од недавно сарађује у Торину.

“Уз помоћ менаџера сам стигао у Торино, у праву средину за мене. Ту сам оставио видљив траг у претходне три и по године. Поштују ме, задовољан сам и добрим играма чиним да узвратим. Прошле године је било сијасет понуда да променим клуб, нису ме пустили. Понуда има и сад, али клуб одлучује о њима. Уговор ми важи још три године. Ништа ми не фали у Торину. Сад је за тренера дошао Синиша Михајловић ис а њим можемо очекивати још боље резултате. Настојаћу да ми ова сезона буде досад најбоља”.

Нашао се момак рођен у Бајиној Башти и на списку новог селектора Славољуба Муслина, мада уверава да би имао већи број утакмица у дресу Србије да је имао бољи статус кодАлександра Јанковића.

“Прве две утакмице одиграо сам од почетка до краја, селектор је био задовољан. Имао сам тад 20 година, али неиграње у Звезди удаљило ме је од репрезенатције. После одласка у Торино вратио сам се у државни тим и одиграо 12 утакмица. Неке сам пропустио због вишемесечне повреде, неке з бог клупских обавеза”, додао је Никола Максимовић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар