Teške optužbe Nikole Maksimovića: Sale Janković nije sastavljao Zvezdin tim!

“To su radili neki drugi ljudi”, uverava sadašnji štoper Torina.

Fudbal 17.07.2016 | 19:00
Teške optužbe Nikole Maksimovića: Sale Janković nije sastavljao Zvezdin tim!
Dok su bili u Srbiji o tome nisu govorili. Donekle razumljivo, shodno prilikama u ovdašnjem fudbalu. Sa vremenske dostance odluče naši fudbaleri povremeno da otkriju šta se stvarno dešavalo u klubovima za koje su igrali, a kako su Crvena zvezda i Partizan najpopularniji, jasno je da izjave nalik ovoj koju je dao Nikola Maksimović (24) privlače ogromnu pažnju. Ova bi mogla i da odjekne.

Naime, sadašnji štoper Torina uverava da se za vreme njegovog mandata na Marakani o sastavu crveno-belih najmanje pitala struka. Precizira da misli na period posle odlaskaRoberta Prosičenkog (2012), kad je na klupi beogradskog velikana sedeo AleksandarJankovć (od jeseni 2012. do proleća 2013.).

Doduše, njemu sadašnji reprezentativac Srbije ne pominje ime, ali izjavama ukazuje da misli baš na sadašnjeg stratega Mehelena.

“Uzeli su me na insistiranje tadašnjeg trenera Roberta Prosinečkog. Sa njim sam divno sarađivao šest meseci, posle njegovog odlaska zadržao sam se među crveno-belima još godinu, ali toga se nerado sećam. Napravljene su promene u stručnom štabu i u upravi, znao sam novu situaciju i da neću igrati. Mada, ima u tome krivice i do mene”, deo jeMaksimovićevog intervjua datog Magazinu Sportskog žurana.

U istom tekstu, sadašnji član Torina dodaje:

“Pomirio sam se s tim, nikad nikom nisam ni reč rekao. Imao sam ponudu Fulama, nisam dobio radnu dozvolu i sve je ostalo po starom. Tad su u Zvezdi o sastavu tima odlučivali neki drugi ljudi, ne trener”.

Osim Roberta Prosinečkog, koji ga je i doveo iz užičke Slobode i pod čijom je palicom igrao godinu dana standarndog štopera Crvene zvezde, velike zasluge za uspon karijereNikola Maksimović pripisuje Siniši Mihajloviću, u to vreme selektoru Srbije, sa kojim od nedavno sarađuje u Torinu.

“Uz pomoć menadžera sam stigao u Torino, u pravu sredinu za mene. Tu sam ostavio vidljiv trag u prethodne tri i po godine. Poštuju me, zadovoljan sam i dobrim igrama činim da uzvratim. Prošle godine je bilo sijaset ponuda da promenim klub, nisu me pustili. Ponuda ima i sad, ali klub odlučuje o njima. Ugovor mi važi još tri godine. Ništa mi ne fali u Torinu. Sad je za trenera došao Siniša Mihajlović is a njim možemo očekivati još bolje rezultate. Nastojaću da mi ova sezona bude dosad najbolja”.

Našao se momak rođen u Bajinoj Bašti i na spisku novog selektora Slavoljuba Muslina, mada uverava da bi imao veći broj utakmica u dresu Srbije da je imao bolji status kodAleksandra Jankovića.

“Prve dve utakmice odigrao sam od početka do kraja, selektor je bio zadovoljan. Imao sam tad 20 godina, ali neigranje u Zvezdi udaljilo me je od reprezenatcije. Posle odlaska u Torino vratio sam se u državni tim i odigrao 12 utakmica. Neke sam propustio zbog višemesečne povrede, neke z bog klupskih obaveza”, dodao je Nikola Maksimović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar