Озваничено: Дарио Шарић је ''Сиксерс''!

Хрватски кошаркаш званично је потписао уговор са НБА тимом Филаделфија Сиксерс.

Кошарка 17.07.2016 | 18:45
Озваничено: Дарио Шарић је ''Сиксерс''!
Хрватски кошаркаш Дарио Шарић почиње свој НБА сан. Он је званично потписао уговор са Филаделфијом, али детаљи нису објављени.

Шарић (22 године, 208 центиметара) на драфту 2014. године изабран је као 12. пик у првој рунди од стране Орланда, па касније трејдован у Филаделфију, али је одложио почетак НБА каријере, како би напредовао. Провео је две године у Ефесу, а сада је одлучио да оде "преко баре".

"Са одушевљењем објављујемо да је коначно потписан дуго очекивани уговор са Шарићем. Филаделфија ће сигурно имати користи од његовог кошаркашког развоја и физичког сазревања које је имао у Хрватској и Турској у претходних неколико година. У питању је играч који је већ добро кошаркашки изграђен, иако има само 22 године", саопштио је после званичног парафа председник кошаркашких операција Филаделфије Брајан Коланђело.

Шарић је, стицајем околности, у свом новом клубу причао и о ситуацији у Турској, али је објаснио да је долазак у НБА изабрао само из кошаркашких разлога.

"Ситуација у Турској није утицала на моју одлуку да после две године напустим Ефес, и не искористим опцију продужетка сарадње на још једну сезону. Живео сам тамо, био са људима сваки дан и ако ми је жао због свега што се догодило у тој земљи, једини разлог да се преселим у Филаделфију су само кошаркашки мотиви", истакао је хрватски крилни центар.

Талентовани играч, који је недавно Хрватску предводио до првог места на турниру у Торину и пласмана на Олимпијске игре у Рију, изјавио је да очекује да ће у НБА још напредовати.

"Са тренером Бретом Брауном био сам стално у контакту у последње време. Често смо разговарали, три или четири пута недељно. Причао ми је о Филаделфији, разговарали смо и о играчима, а понекад само о животу. Он је сјајна особа, мислим да је одличан тренер и да ћу сигурно уз њега унапредити своју игру", истакао је Шарић.

Шарић је прошле сезоне у екипи Ефеса у просеку бележио 11,7 поена, 5,8 скокова и 1,5 асистенција по мечу: Он је током наступа у турском тиму остварио учинак од 50 одсто шута из игре, 40,3 одсто за три поена и чак 93,9 одсто успешних шутева са линије слободних бацања.

Шарић је два пута, 2013. и 2014. године, од стране ФИБА именован за најбољег младог европског играча, пре две године на опроштају од дреса Цибоне био је најскориснији играч АБА лиге, а у млађим категоријама готово увек најбољи кошаркаш на турнирима на којима је Хрватска наступала.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар