Ozvaničeno: Dario Šarić je ''Siksers''!

Hrvatski košarkaš zvanično je potpisao ugovor sa NBA timom Filadelfija Siksers.

Košarka 17.07.2016 | 18:45
Ozvaničeno: Dario Šarić je ''Siksers''!
Hrvatski košarkaš Dario Šarić počinje svoj NBA san. On je zvanično potpisao ugovor sa Filadelfijom, ali detalji nisu objavljeni.

Šarić (22 godine, 208 centimetara) na draftu 2014. godine izabran je kao 12. pik u prvoj rundi od strane Orlanda, pa kasnije trejdovan u Filadelfiju, ali je odložio početak NBA karijere, kako bi napredovao. Proveo je dve godine u Efesu, a sada je odlučio da ode "preko bare".

"Sa oduševljenjem objavljujemo da je konačno potpisan dugo očekivani ugovor sa Šarićem. Filadelfija će sigurno imati koristi od njegovog košarkaškog razvoja i fizičkog sazrevanja koje je imao u Hrvatskoj i Turskoj u prethodnih nekoliko godina. U pitanju je igrač koji je već dobro košarkaški izgrađen, iako ima samo 22 godine", saopštio je posle zvaničnog parafa predsednik košarkaških operacija Filadelfije Brajan Kolanđelo.

Šarić je, sticajem okolnosti, u svom novom klubu pričao i o situaciji u Turskoj, ali je objasnio da je dolazak u NBA izabrao samo iz košarkaških razloga.

"Situacija u Turskoj nije uticala na moju odluku da posle dve godine napustim Efes, i ne iskoristim opciju produžetka saradnje na još jednu sezonu. Živeo sam tamo, bio sa ljudima svaki dan i ako mi je žao zbog svega što se dogodilo u toj zemlji, jedini razlog da se preselim u Filadelfiju su samo košarkaški motivi", istakao je hrvatski krilni centar.

Talentovani igrač, koji je nedavno Hrvatsku predvodio do prvog mesta na turniru u Torinu i plasmana na Olimpijske igre u Riju, izjavio je da očekuje da će u NBA još napredovati.

"Sa trenerom Bretom Braunom bio sam stalno u kontaktu u poslednje vreme. Često smo razgovarali, tri ili četiri puta nedeljno. Pričao mi je o Filadelfiji, razgovarali smo i o igračima, a ponekad samo o životu. On je sjajna osoba, mislim da je odličan trener i da ću sigurno uz njega unaprediti svoju igru", istakao je Šarić.

Šarić je prošle sezone u ekipi Efesa u proseku beležio 11,7 poena, 5,8 skokova i 1,5 asistencija po meču: On je tokom nastupa u turskom timu ostvario učinak od 50 odsto šuta iz igre, 40,3 odsto za tri poena i čak 93,9 odsto uspešnih šuteva sa linije slobodnih bacanja.

Šarić je dva puta, 2013. i 2014. godine, od strane FIBA imenovan za najboljeg mladog evropskog igrača, pre dve godine na oproštaju od dresa Cibone bio je najskorisniji igrač ABA lige, a u mlađim kategorijama gotovo uvek najbolji košarkaš na turnirima na kojima je Hrvatska nastupala.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar