Знате ли који је најплаћенији хрватски фудбалер?!

Лука Модрић? Не. Иван Ракитић? Не. Даријо Срна? Опет је одговор - не. Прочитајте, па ћете сазнати.

Фудбал 17.07.2016 | 17:00
Знате ли који је најплаћенији хрватски фудбалер?!
Хрватски фудбалер бразилског порекла Жорже Самир (29), бивши фудбалер загребачког Динама, остаје у Кини, али у другом клубу у којем ће годишње зарађивати - 7,8 милиона евра!!!

Потписом трогодишњег уговора са кинеским клубом Хангџоу Гринтаун, Самир је постао најплаћенији хрватски фудбалер.

То значи да ће, ако испуни све три године из уговора, бити богатији за нешто више од 23 милиона евра!

Он је отишао у клуб који је на 13. месту од 16 клубова кинеске прве лиге, и не крије да му је новац био највећи (читај: једини) мотив.

У изјави за загребачки "Вечерњи лист", овај фудбалер, који је својевремено из Динама најпре отишао у Хетафе, а потом у Кину у којој је већ годину и по дана, изненадио је речима да би волео да се једног дана врати у хрватски фудбал, али пре свега у сплитски Хајдук!

"Не, после Кине нећу завршити каријеру. Могао бих да се вратим  у један од два највећа хрватска клуба, Хајдук или Динамо. Хајдук је велики хрватски куб, ја сам хрватски репрезентативац. Не видим разлога зашто једног дана, када ми новац више не буде битан, не бих одрадио једну или две сезоне у Хајдуку. Мислио сам да ће Хајдук, када ја одем из Динама, освојити неки трофеј. Очигледно да је то било немогуће. Зато би са моје стране било фер да помогнем Хајдуку. Са мном би сигурно били прваци", поручио је Самир, који сматра да је за њега морало да буде места у хрватској репрезентацији на Европском првенству.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар