Znate li koji je najplaćeniji hrvatski fudbaler?!

Luka Modrić? Ne. Ivan Rakitić? Ne. Darijo Srna? Opet je odgovor - ne. Pročitajte, pa ćete saznati.

Fudbal 17.07.2016 | 17:00
Znate li koji je najplaćeniji hrvatski fudbaler?!
Hrvatski fudbaler brazilskog porekla Žorže Samir (29), bivši fudbaler zagrebačkog Dinama, ostaje u Kini, ali u drugom klubu u kojem će godišnje zarađivati - 7,8 miliona evra!!!

Potpisom trogodišnjeg ugovora sa kineskim klubom Hangdžou Grintaun, Samir je postao najplaćeniji hrvatski fudbaler.

To znači da će, ako ispuni sve tri godine iz ugovora, biti bogatiji za nešto više od 23 miliona evra!

On je otišao u klub koji je na 13. mestu od 16 klubova kineske prve lige, i ne krije da mu je novac bio najveći (čitaj: jedini) motiv.

U izjavi za zagrebački "Večernji list", ovaj fudbaler, koji je svojevremeno iz Dinama najpre otišao u Hetafe, a potom u Kinu u kojoj je već godinu i po dana, iznenadio je rečima da bi voleo da se jednog dana vrati u hrvatski fudbal, ali pre svega u splitski Hajduk!

"Ne, posle Kine neću završiti karijeru. Mogao bih da se vratim  u jedan od dva najveća hrvatska kluba, Hajduk ili Dinamo. Hajduk je veliki hrvatski kub, ja sam hrvatski reprezentativac. Ne vidim razloga zašto jednog dana, kada mi novac više ne bude bitan, ne bih odradio jednu ili dve sezone u Hajduku. Mislio sam da će Hajduk, kada ja odem iz Dinama, osvojiti neki trofej. Očigledno da je to bilo nemoguće. Zato bi sa moje strane bilo fer da pomognem Hajduku. Sa mnom bi sigurno bili prvaci", poručio je Samir, koji smatra da je za njega moralo da bude mesta u hrvatskoj reprezentaciji na Evropskom prvenstvu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar