'Ово је само покушај дестабилизације војске'

Бивши премијер Турске Ахмет Давутоглу тврди да ово што се дешава није војни удар читаве војске, већ одређени елемети покушавају да дестбилизују војну структуру. Надамо се да ће се промијенити командна структура наше војске и да ће војска бити лојална турској власти, казао Давутоглу.

Свијет 16.07.2016 | 12:05
'Ово је само покушај дестабилизације војске'
"Наша војска је од ове демократски изабране владе добила ауторитет. Они су ту да подрже народ, економију. Ова група покушава да злоупотреби војску. Надам се да ће до краја дана остатак показати оданост влади", казао је Давутоглу.

Предсједник и премијер су у контакту и влада ради, додао је још Давутоглу.

"Не постоји одређени сигурносни проблеми за предсједника. Наша сигурност није толико битна, колико нације и земље, будућност наших младих генерација. Било је пуно покушаја од војске да се направи државни удар, али нису успјевали. Надам се да ћемо заштитити демократију и наш понос", истакао је Давутоглу.

Стабилност Турске не представља само стабилност једне земље, већ више земаља, казао је Давутоглу И додао да је стабилност Турске стабилност уточишта за милион избјеглица. “Они који нападају турску стабилност, нападају и турске хуманитарне покушаје“, навео је. Међународна заједница, према његовим ријечима, треба да схвати значај стабилности Турске. “У многим друштвима постоје кругови који желе зграбити политичку моћ без одговорности", закључио је Давутоглу.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Борко

16.07.2016 10:36

Оцекујем хитну сједницу Владе Републике Српске и оцитовање о овом вазном питању. Требали су реаговати брзо са одлуцним ставом као код Бреxита, а овај пут су заказали и сада цитав свијет цека оцитовање премијерке и предсједника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.07.2016 12:18

Зато је Баке реаговао.Најзанимљивија је задња реценица на конференцији за стампу:немама ниста од кредита ММФа док се не усвоји механизам о координацији.

Name

Зоол

16.07.2016 10:41

Овај синоц једно причао а сад кад су извисили друго.Какав је ово смрад од цовјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс рви

17.07.2016 14:46

Наравно, шта мислиш од кога је Алија научио реченицу "море бит бидне, море бит не бидне". Да овај не дао Бог добије прилику они из отоманског царства били би почетници.