'Ovo je samo pokušaj destabilizacije vojske'

Bivši premijer Turske Ahmet Davutoglu tvrdi da ovo što se dešava nije vojni udar čitave vojske, već određeni elemeti pokušavaju da destbilizuju vojnu strukturu. Nadamo se da će se promijeniti komandna struktura naše vojske i da će vojska biti lojalna turskoj vlasti, kazao Davutoglu.

Svijet 16.07.2016 | 12:05
'Ovo je samo pokušaj destabilizacije vojske'
"Naša vojska je od ove demokratski izabrane vlade dobila autoritet. Oni su tu da podrže narod, ekonomiju. Ova grupa pokušava da zloupotrebi vojsku. Nadam se da će do kraja dana ostatak pokazati odanost vladi", kazao je Davutoglu.

Predsjednik i premijer su u kontaktu i vlada radi, dodao je još Davutoglu.

"Ne postoji određeni sigurnosni problemi za predsjednika. Naša sigurnost nije toliko bitna, koliko nacije i zemlje, budućnost naših mladih generacija. Bilo je puno pokušaja od vojske da se napravi državni udar, ali nisu uspjevali. Nadam se da ćemo zaštititi demokratiju i naš ponos", istakao je Davutoglu.

Stabilnost Turske ne predstavlja samo stabilnost jedne zemlje, već više zemalja, kazao je Davutoglu I dodao da je stabilnost Turske stabilnost utočišta za milion izbjeglica. “Oni koji napadaju tursku stabilnost, napadaju i turske humanitarne pokušaje“, naveo je. Međunarodna zajednica, prema njegovim riječima, treba da shvati značaj stabilnosti Turske. “U mnogim društvima postoje krugovi koji žele zgrabiti političku moć bez odgovornosti", zaključio je Davutoglu.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Borko

16.07.2016 10:36

Ocekujem hitnu sjednicu Vlade Republike Srpske i ocitovanje o ovom vaznom pitanju. Trebali su reagovati brzo sa odlucnim stavom kao kod Brexita, a ovaj put su zakazali i sada citav svijet ceka ocitovanje premijerke i predsjednika.

ODGOVORITE
Name

re

16.07.2016 12:18

Zato je Bake reagovao.Najzanimljivija je zadnja recenica na konferenciji za stampu:nemama nista od kredita MMFa dok se ne usvoji mehanizam o koordinaciji.

Name

Zool

16.07.2016 10:41

Ovaj sinoc jedno pričao a sad kad su izvisili drugo.Kakav je ovo smrad od covjeka.

ODGOVORITE
Name

vrs rvi

17.07.2016 14:46

Naravno, šta misliš od koga je Alija naučio rečenicu "more bit bidne, more bit ne bidne". Da ovaj ne dao Bog dobije priliku oni iz otomanskog carstva bili bi početnici.