Ово је омиљени лик Квентина Тарантина

Волели да гледате филмове Квентина Тарантина или не, сложићете се да је његов рад посебан и да филмови које је до сада урадио ретко кога остављају равнодушним.

Свијет 15.07.2016 | 21:18
Ово је омиљени лик Квентина Тарантина
Сходно томе, верујемо да заљубљеници у његов рад имају своје омиљене ликове, почевши од филмова “Ресервоир Догс” (1992.) и “Пулп Фицтион” (1994.), па све до последњег приказаног “Тхе Хатефул Еигхт” (2015.). Можда нисте помислили да и сам Квентин Тарантино има омиљен лик из својих филмова, а ако и јесте, изненадићете се његовим избором.

Како наводи "Сцреен Даилy", овај легендарни режисер је недавно изјавио током манифестације Јерусалем Цинематхеqуе, следеће: “Ланда је најбољи лик који сам икада написао и можда је најбољи кога ћу икада написати. Нисам схватао (када сам га прво писао) да је он лингвистички геније. Он је вероватно један од ретких нациста у историји који је могао перфектно да говори јеврејски”.

Да појаснимо о коме је реч, за све оне који не знају или су можда заборавили, Ханс Ланда је лик из филма “Инглоуриоус Бастердс” из 2009. године, који је прогањао Јевреје.

Лик Ханса Ланде је тумачио аустријско-немачки глумац, Кристоф Валц, за кога је и освојио Оскара за најбољу споредну улогу, Златни глобус и БАФТА награду. То само говори о умећу са којим је овај глумац изнео лик Ханса Ланде на филмском платну.

Сарадња између Тарантина и Валца је била успешна и три године након тога у филму “Дјанго Унцхаинед”. Наиме, обојица су том приликом освојили престижне награде, при чему је Валц добио поново Оскара за најбољу споредну улогу, Златни глобус и БАФТА награду, а Тарантино Оскара, Златни глобус и БАФТА награду за оригинални сценарио за овај филм.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар