Ovo je omiljeni lik Kventina Tarantina

Voleli da gledate filmove Kventina Tarantina ili ne, složićete se da je njegov rad poseban i da filmovi koje je do sada uradio retko koga ostavljaju ravnodušnim.

Svijet 15.07.2016 | 21:18
Ovo je omiljeni lik Kventina Tarantina
Shodno tome, verujemo da zaljubljenici u njegov rad imaju svoje omiljene likove, počevši od filmova “Reservoir Dogs” (1992.) i “Pulp Fiction” (1994.), pa sve do poslednjeg prikazanog “The Hateful Eight” (2015.). Možda niste pomislili da i sam Kventin Tarantino ima omiljen lik iz svojih filmova, a ako i jeste, iznenadićete se njegovim izborom.

Kako navodi "Screen Daily", ovaj legendarni režiser je nedavno izjavio tokom manifestacije Jerusalem Cinematheque, sledeće: “Landa je najbolji lik koji sam ikada napisao i možda je najbolji koga ću ikada napisati. Nisam shvatao (kada sam ga prvo pisao) da je on lingvistički genije. On je verovatno jedan od retkih nacista u istoriji koji je mogao perfektno da govori jevrejski”.

Da pojasnimo o kome je reč, za sve one koji ne znaju ili su možda zaboravili, Hans Landa je lik iz filma “Inglourious Basterds” iz 2009. godine, koji je proganjao Jevreje.

Lik Hansa Lande je tumačio austrijsko-nemački glumac, Kristof Valc, za koga je i osvojio Oskara za najbolju sporednu ulogu, Zlatni globus i BAFTA nagradu. To samo govori o umeću sa kojim je ovaj glumac izneo lik Hansa Lande na filmskom platnu.

Saradnja između Tarantina i Valca je bila uspešna i tri godine nakon toga u filmu “Django Unchained”. Naime, obojica su tom prilikom osvojili prestižne nagrade, pri čemu je Valc dobio ponovo Oskara za najbolju sporednu ulogu, Zlatni globus i BAFTA nagradu, a Tarantino Oskara, Zlatni globus i BAFTA nagradu za originalni scenario za ovaj film.Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar