Лудогорец - Звездин ривал Партизанова ноћна мора, побиједио недавно и црвено-бијеле!

Ако фаворити оправдају очекивања у реванш мечевима 2. кола квалификација за Лигу шампиона, Црвена звезда ће у трећем играти против бугарског Лудогореца. У питању је клуб који уопште нема наивне резултате у последње време.

Фудбал 16.07.2016 | 23:15
Лудогорец - Звездин ривал Партизанова ноћна мора, побиједио недавно и црвено-бијеле!
Град Разград из ког је Лудогорец, тимо који пред реванш има 2:0 против подгоричке Младости, познат је и по томе што је у њему рођен оснивач бугарске масонске ложе Иван Ведар, коме је посвећен и велики споменик. Али, много је позантији по фудбалском клубу који у 21. веку прилично добро игре и има запажене резултате.

Многима је у сећању остао јулско/авгусовски дуел са Партизаном 2014., такође у 3. колу квалификација за Лигу шампиона. Црно-бели су, такође, прво гостовали у Разграду, где су се повукли после уводних шанси и изборили 0:0, али су онда у Београду поклекли и, због 2:2 у Хумској, остали без Лиге шампиона.

Оно што се после елиминације Партизана догодило у Бугарској, у плеј-офу квалификација за елитно такмичење, ушло је у историју. Због искључења голмана Лудогореца пред крај продужетака у Софији, међу стативе је против Стеауе морао Моци, који је био одлучан да екипу уведе у елиту. Учинио је то постигавши један гол, после чега је за велико славље на стадиону и у Разградуодбранио два пенала.

У том издању Лиге шампиона, Лудогорец је тек у 93. минуту примио гол на Енфилду за пораз од Ливерпула са 2:1, а са славним енглеским клубом је потом одиграо 2:2 у Разграду. Изгубио је са 1:2 од Реала код куће, но неуспеси против Базела спречили су га да такмичење настави у Лиги Европе.

Минуле јесени Лудогорец је доживео шок, јер је укупним резултатом 1:3 испао већ у другој квалификационој рунди и то од молдавског клуба Милсами Орхеи. Спремали су се од тада момци из Разграда за повратак на велику, па су тако успут, у новембру 2015, током паузе у првенству због наступа репрезентација - угостили управо Црвену звезду. Победили су је са 3:1.

Као и у време мечева са Партизаном, бугарски клуб је препун бразилских интернационалаца, има их чак осморица у екипи, а ту су још и голман Милан Борјан, те по један фудбалер из Аргентине, Колумбије, Португалије и Холандије. Међутим, ни Бразилци ни ови поменути странци нису дали голове против Младости, већ су то учинили дефанзивац Космин Моти и везни играч из Конга, Џоди Лукоки. У стартној постави Лудогореца тада су били Стојанов, Сисињо, Натанаел, Квиксада, Дјаков, Џонатан Кафу, Моти, Пластун, Марсељињо, Вандерсон и Лукоки, а ушли су још и Кесеру, Лукас Саша и Абел. За Младост, која ће бити домаћин реванша наредне седмице, су наступили Љуљановић, Б. Копитовић, Раичевић, Влаисављевић, М. Бурзановић, Ђуришић, Нововић, Петровић, Игумановић и Лазаровић, а ушли су још и Букорац и Лазаревић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар