Овако се Хрвати боре против хулигана!

Једна од мера за спречавање насиља на спортским, пе свега фудбалским теренима је и ова - без личне карте нико неће моћи на стадионе у Хрватској!

Фудбал 16.07.2016 | 21:30
Овако се Хрвати боре против хулигана!
Дан уочи почетка нове првенствене сезоне у хрватском фудбалу - органи тамошњег Савеза донели су одређене мере за које се надају да ће донети резултате у спречавању насиља на спортским теренима.

Комисија за безбедност Хрватског фудбалског авеза (ХНС)  одлучила је, најпре, да продаја улазница за све утакмице буде персонализовна, и да нико неће моћи да присуствује утакмицама без показивања важећег личног документа!

Уз то, клубови Прве хрватске лиге не смеју да продају улазнице особама којима је изречена заштитна мера или мера забране присуствовања фудбалским утакмицама појединог клуба и/или репрезентације.

Ако клубови не буду поштовали ове одлуке које су ступиле на снагу 14. јула, биће подложни санкцијама у складу са одредбама Дисциплинског правилника ХНС-а.

"Клубови данас имају инфраструктуралне предуслове за спровођење овакве одлуке каква постоји у напредном фудбалском свету. Усмерени смо према неколико стотина санкционисаних починилаца (кривичних дела) и евидентираних хулигана, а одлука се темељи на одредбама постојећег Закона о спречавању нереда на спортским такмичењима", изјавио је на конференцији за медије комесар за безбедност при ХНС-а Мирослав Марковић.

Представљени су и подаци УЕФА о штети коју су хулигани у последњих десетак година нанели хрватском фудбалу, клубовима, репрезентацији (Савезу):

- Од 2008. до 2015. године, хрватски клубови и хрватска репрезентација само су од УЕФА кажњени са нешто више од ДВА МИЛИОНА ЕВРА ( 2.091.434 евра).

- Директна штета због играња пред празним трибинама броји се у десетинама милиона куна (неколико милиона евра), а индиректна штета хрватској привреди мери се у стотинама милиона куна.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар