Ovako se Hrvati bore protiv huligana!

Jedna od mera za sprečavanje nasilja na sportskim, pe svega fudbalskim terenima je i ova - bez lične karte niko neće moći na stadione u Hrvatskoj!

Fudbal 16.07.2016 | 21:30
Ovako se Hrvati bore protiv huligana!
Dan uoči početka nove prvenstvene sezone u hrvatskom fudbalu - organi tamošnjeg Saveza doneli su određene mere za koje se nadaju da će doneti rezultate u sprečavanju nasilja na sportskim terenima.

Komisija za bezbednost Hrvatskog fudbalskog aveza (HNS)  odlučila je, najpre, da prodaja ulaznica za sve utakmice bude personalizovna, i da niko neće moći da prisustvuje utakmicama bez pokazivanja važećeg ličnog dokumenta!

Uz to, klubovi Prve hrvatske lige ne smeju da prodaju ulaznice osobama kojima je izrečena zaštitna mera ili mera zabrane prisustvovanja fudbalskim utakmicama pojedinog kluba i/ili reprezentacije.

Ako klubovi ne budu poštovali ove odluke koje su stupile na snagu 14. jula, biće podložni sankcijama u skladu sa odredbama Disciplinskog pravilnika HNS-a.

"Klubovi danas imaju infrastrukturalne preduslove za sprovođenje ovakve odluke kakva postoji u naprednom fudbalskom svetu. Usmereni smo prema nekoliko stotina sankcionisanih počinilaca (krivičnih dela) i evidentiranih huligana, a odluka se temelji na odredbama postojećeg Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima", izjavio je na konferenciji za medije komesar za bezbednost pri HNS-a Miroslav Marković.

Predstavljeni su i podaci UEFA o šteti koju su huligani u poslednjih desetak godina naneli hrvatskom fudbalu, klubovima, reprezentaciji (Savezu):

- Od 2008. do 2015. godine, hrvatski klubovi i hrvatska reprezentacija samo su od UEFA kažnjeni sa nešto više od DVA MILIONA EVRA ( 2.091.434 evra).

- Direktna šteta zbog igranja pred praznim tribinama broji se u desetinama miliona kuna (nekoliko miliona evra), a indirektna šteta hrvatskoj privredi meri se u stotinama miliona kuna.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar