Андреј Шевченко нови селектор Украјине!

Легендарни центарфор Милана и Челсија Андреј Шевченко именован је за новог селектора Украјине.

Фудбал 15.07.2016 | 20:30
Андреј Шевченко нови селектор Украјине!
Легенда украјинског и светског фудбала Андреј Шевченко добио први тренерски посао и... одмах селектор!

Прво па мушко!

Андреј Шевченко, 39-годишња легенда украјинског и европског фудбала, некадашњи играч кијевског Динама и Милана, добио је први тренерски посао. И  то не било какав, већ селекторски!

"Шева" је именован за новог селектора Украјине и потписао је двогодишњи уговор са националним савезом.

Бивши репрезентативац Украјине, који је уписао 111 наступа за национални тим и који је рекордер по броју голова (48), замениће Михаила Фоменка, чији се четворогодишњи селекторски мандат завршио након елиминације са Европског првенства у Француској.

Шевченко је био Фоменков помоћник, а на ЕП Украјина је изгубила све три утакмице у групи - од Немачке, Северне Ирске и Пољске.

Занимљиво је да "Шева", који је престао активно да игра 2012. године, никада пре није радио као тренер. Њему ће помоћник у репрезентацији бити Мауро Тасоти, бивши италијански репрезентативац, који је, у време док је Шевченко био у Милану, био помоћни тренер.

Пред Шевченком је велики и тежак задатак јер треба са Украјином да прође квалификације за Светско првенство у Русији 2018. године. Квалификације почињу у септембру, а прву утакмицу коју ће Украјинци играти биће против једног од најпријатнијих изненађења квалификација - Исланда.

У групи са Украјином још су Хрватска, Турска и Косово.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар