Andrej Ševčenko novi selektor Ukrajine!

Legendarni centarfor Milana i Čelsija Andrej Ševčenko imenovan je za novog selektora Ukrajine.

Fudbal 15.07.2016 | 20:30
Andrej Ševčenko novi selektor Ukrajine!
Legenda ukrajinskog i svetskog fudbala Andrej Ševčenko dobio prvi trenerski posao i... odmah selektor!

Prvo pa muško!

Andrej Ševčenko, 39-godišnja legenda ukrajinskog i evropskog fudbala, nekadašnji igrač kijevskog Dinama i Milana, dobio je prvi trenerski posao. I  to ne bilo kakav, već selektorski!

"Ševa" je imenovan za novog selektora Ukrajine i potpisao je dvogodišnji ugovor sa nacionalnim savezom.

Bivši reprezentativac Ukrajine, koji je upisao 111 nastupa za nacionalni tim i koji je rekorder po broju golova (48), zameniće Mihaila Fomenka, čiji se četvorogodišnji selektorski mandat završio nakon eliminacije sa Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Ševčenko je bio Fomenkov pomoćnik, a na EP Ukrajina je izgubila sve tri utakmice u grupi - od Nemačke, Severne Irske i Poljske.

Zanimljivo je da "Ševa", koji je prestao aktivno da igra 2012. godine, nikada pre nije radio kao trener. Njemu će pomoćnik u reprezentaciji biti Mauro Tasoti, bivši italijanski reprezentativac, koji je, u vreme dok je Ševčenko bio u Milanu, bio pomoćni trener.

Pred Ševčenkom je veliki i težak zadatak jer treba sa Ukrajinom da prođe kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Kvalifikacije počinju u septembru, a prvu utakmicu koju će Ukrajinci igrati biće protiv jednog od najprijatnijih iznenađenja kvalifikacija - Islanda.

U grupi sa Ukrajinom još su Hrvatska, Turska i Kosovo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar