Босић са водећим њемачким банкарима

Другог дана службене посјете Савезној Републици Њемачкој предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић разговарао је са водећим људима Европске централне банке, КФW банке и Њемачке берзе.

Свијет 15.07.2016 | 19:00
Босић са водећим њемачким банкарима
Током састанка са директором Одјељења КФW банке за Европу и Азију Роландом Силером и шефом Одјељења за југоисточну Европу и Турску Кристофом Тикенсом размотрене су могућности инвестирања КФW банке у енергетски сектор .

КФW банка за обнову и развој до сада је у БиХ инвестирала 375 милиона евра, а постоји велико интересовање за нова улагања у енергетски сектор и кориштење домаћих природних ресурса.

Водећи људи њемачког банкарског сектора су обавијестили парламентарну делегацију БиХ да је Европска Унија обезбједила Фонд од седамсто милиона евра за инвестиције у наш регион, због чега је потребно да се припреме конкретни пројекти како би аплицирали за повољна средства.

Ускоро ће бити окончано постављање подводног кабла у Јадранском мору који ће повезати Црну Гору са Италијом и олакшати извоз струје у Европску Унију, па је улагање у електро-енергетски сектор и домаћу привреду наша велика развојна шанса коју се не смије пропустити.



Покретањем великих инвестиција дао би се замајац цијелој привреди и отворио велики број нових радних мјеста у реалном сектору, и зато треба уклонити баријере и отворити врата њемачким инвеститорима који су показали спремност за улагање, саопштено је из Кабинета предсједавајућег Представничког дома ПС БиХ Младена Босића.

Током посјете сједишту Европске централне банке Босић се састао са генералним секретаром Педром Густавом Таиксјереом, а потом је обишао Њемачку берзу у Франкфурту.

Босић предводи парламентарну делегацију БиХ која се налази у тродневној посјети Њемачкој.

Првог дана Босић је разговарао са руководним људима покрајине Хесен, која је једна од најбогатијих и најразвијенијих њемачких покрајина која има годишњи буџет од 28 милијарди евра.

БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

зајебант

15.07.2016 17:25

шта на то каже мр.Ронхил ?? :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

гога

15.07.2016 21:43

Да питам овога господина како мисли да Ангела није лидер.Ста је она ако није лидер .

Name

Опа бато

15.07.2016 17:41

Босић прави и финансијску причу у случају доласка на власт, озбиљан потез.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

15.07.2016 18:22

А противите се милиним кредитима?

Name

Брале

15.07.2016 19:35

Саса, противим се Мили и његовој хоботници.

Name

Балкан

15.07.2016 19:45

Овдје се не цијени политичаре скандинавског типа као сто је Босиц, бирачима су дражи кркани без културе, манира и морала иако добро знају како нас уништавају. И такве бирају. Ту нема помоћи. И они који су свјесни свега тога истог тог Босица сматрају нехаризматицним?! Доста је тих висе 'лидера, нама. У Њемачкој нико не сматра Ангелу лидером. Нацији само треба први човјек да ради по закону у интересу свих градјана.

Name

Драган

15.07.2016 20:36

Браво Балкан. Довољно би било да се ради по позитивним законима, боли ме уво за харизму (још кад је прескупа).