Bosić sa vodećim njemačkim bankarima

Drugog dana službene posjete Saveznoj Republici Njemačkoj predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić razgovarao je sa vodećim ljudima Evropske centralne banke, KFW banke i Njemačke berze.

Svijet 15.07.2016 | 19:00
Bosić sa vodećim njemačkim bankarima
Tokom sastanka sa direktorom Odjeljenja KFW banke za Evropu i Aziju Rolandom Silerom i šefom Odjeljenja za jugoistočnu Evropu i Tursku Kristofom Tikensom razmotrene su mogućnosti investiranja KFW banke u energetski sektor .

KFW banka za obnovu i razvoj do sada je u BiH investirala 375 miliona evra, a postoji veliko interesovanje za nova ulaganja u energetski sektor i korištenje domaćih prirodnih resursa.

Vodeći ljudi njemačkog bankarskog sektora su obavijestili parlamentarnu delegaciju BiH da je Evropska Unija obezbjedila Fond od sedamsto miliona evra za investicije u naš region, zbog čega je potrebno da se pripreme konkretni projekti kako bi aplicirali za povoljna sredstva.

Uskoro će biti okončano postavljanje podvodnog kabla u Jadranskom moru koji će povezati Crnu Goru sa Italijom i olakšati izvoz struje u Evropsku Uniju, pa je ulaganje u elektro-energetski sektor i domaću privredu naša velika razvojna šansa koju se ne smije propustiti.



Pokretanjem velikih investicija dao bi se zamajac cijeloj privredi i otvorio veliki broj novih radnih mjesta u realnom sektoru, i zato treba ukloniti barijere i otvoriti vrata njemačkim investitorima koji su pokazali spremnost za ulaganje, saopšteno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH Mladena Bosića.

Tokom posjete sjedištu Evropske centralne banke Bosić se sastao sa generalnim sekretarom Pedrom Gustavom Taiksjereom, a potom je obišao Njemačku berzu u Frankfurtu.

Bosić predvodi parlamentarnu delegaciju BiH koja se nalazi u trodnevnoj posjeti Njemačkoj.

Prvog dana Bosić je razgovarao sa rukovodnim ljudima pokrajine Hesen, koja je jedna od najbogatijih i najrazvijenijih njemačkih pokrajina koja ima godišnji budžet od 28 milijardi evra.

BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

zajebant

15.07.2016 17:25

šta na to kaže mr.Ronhil ?? :D

ODGOVORITE
Name

goga

15.07.2016 21:43

Da pitam ovoga gospodina kako misli da Angela nije lider.Sta je ona ako nije lider .

Name

Opa bato

15.07.2016 17:41

Bosić pravi i finansijsku priču u slučaju dolaska na vlast, ozbiljan potez.

ODGOVORITE
Name

Sasa

15.07.2016 18:22

A protivite se milinim kreditima?

Name

Brale

15.07.2016 19:35

Sasa, protivim se Mili i njegovoj hobotnici.

Name

Balkan

15.07.2016 19:45

Ovdje se ne cijeni političare skandinavskog tipa kao sto je Bosic, biračima su draži krkani bez kulture, manira i morala iako dobro znaju kako nas uništavaju. I takve biraju. Tu nema pomoći. I oni koji su svjesni svega toga istog tog Bosica smatraju neharizmaticnim?! Dosta je tih vise 'lidera, nama. U Njemačkoj niko ne smatra Angelu liderom. Naciji samo treba prvi čovjek da radi po zakonu u interesu svih gradjana.

Name

Dragan

15.07.2016 20:36

Bravo Balkan. Dovoljno bi bilo da se radi po pozitivnim zakonima, boli me uvo za harizmu (još kad je preskupa).