Бертанс: Одох у НБА, хвала Дуле и Партизане!

Летонски кошаркаш Давис Бертанс обавестио све да је постао нови члан Сан Антонио Спарса, али није заборавио клуб и тренера који су му дали шансу и подржавали га кад је било најтеже.

Кошарка 17.07.2016 | 11:45
Бертанс: Одох у НБА, хвала Дуле и Партизане!
Још један бивши кошаркаш Партизана у НБА лиги!

Летонац Давис Бертанс постао је нови члан Сан Антонија и своју срећу због тога поделио је са свима на Тwиттеру.

"Прошао сам мукотрпан пут да бих дошао довде и придружио се најбољем клубу на свету. Захвалан сам свима на овој прилици", написао је између осталог Бертанс.

Али, Бертанс није заборавио Партизан и тренера Душка Вујошевића. Партизан му је био "одскочна даска" за даљу каријеру, а Вујошевић му је био више од учитеља (и не само њему).

Зато Летонац добро памти све! Написао је поруку на српском језику:

И наравно хвала пуно саиграцима из @ПартизанБЦ . Хвала гробари за подрску и када не играм за Партизан. И велико хвала Дулету Вујосевицу!

У НБА лиги (Денвер) игра и француски центар Жофри Ловерњ, такође некадашњи играч Партизана, али и Бертансов саиграч.

Сјајни летонски шутер потписао је за Партизан почетком 2012, а мало је познато да га је тадашњи шеф стручног штаба Владе Јовановић тражио још лета 2010, након што је у мечу за треће место на У-18 Европском првенству убацио српској репрезентацији 24 поена (тројке 6/9). 

Црно-бели су га добили практично на поклон, услед финансијске кризе у Олимпији, али ће га лета 2014. и сами изгубити под сличним околностима, без наплате обештећења, због чега ће Вујошевић изјавити како су "нека деца Ловерњ, а нека Бертанс". Али, очигледно је да се, у међувремену, све слегло о чему сведочи и ова Бертансова захвалност Вујошевићу и Партизану.

Популарни Берта је за две и по сезоне у Партизану освојио три титуле првака државе, један Куп Кораћа и једну регионалну титулу (2013. против Црвене звезде у Лакташима). 

Гробари га најрадије памте по победоносној тројци у другом мечу финала плеј-офа 2013. године. Нажалост, само неколико дана касније, у четвртој утакмици те серије, доживео је тешку повреду колена, због које је паузирао девет месеци.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар