Bertans: Odoh u NBA, hvala Dule i Partizane!

Letonski košarkaš Davis Bertans obavestio sve da je postao novi član San Antonio Sparsa, ali nije zaboravio klub i trenera koji su mu dali šansu i podržavali ga kad je bilo najteže.

Košarka 17.07.2016 | 11:45
Bertans: Odoh u NBA, hvala Dule i Partizane!
Još jedan bivši košarkaš Partizana u NBA ligi!

Letonac Davis Bertans postao je novi član San Antonija i svoju sreću zbog toga podelio je sa svima na Twitteru.

"Prošao sam mukotrpan put da bih došao dovde i pridružio se najboljem klubu na svetu. Zahvalan sam svima na ovoj prilici", napisao je između ostalog Bertans.

Ali, Bertans nije zaboravio Partizan i trenera Duška Vujoševića. Partizan mu je bio "odskočna daska" za dalju karijeru, a Vujošević mu je bio više od učitelja (i ne samo njemu).

Zato Letonac dobro pamti sve! Napisao je poruku na srpskom jeziku:

I naravno hvala puno saigracima iz @PartizanBC . Hvala grobari za podrsku i kada ne igram za Partizan. I veliko hvala Duletu Vujosevicu!

U NBA ligi (Denver) igra i francuski centar Žofri Lovernj, takođe nekadašnji igrač Partizana, ali i Bertansov saigrač.

Sjajni letonski šuter potpisao je za Partizan početkom 2012, a malo je poznato da ga je tadašnji šef stručnog štaba Vlade Jovanović tražio još leta 2010, nakon što je u meču za treće mesto na U-18 Evropskom prvenstvu ubacio srpskoj reprezentaciji 24 poena (trojke 6/9). 

Crno-beli su ga dobili praktično na poklon, usled finansijske krize u Olimpiji, ali će ga leta 2014. i sami izgubiti pod sličnim okolnostima, bez naplate obeštećenja, zbog čega će Vujošević izjaviti kako su "neka deca Lovernj, a neka Bertans". Ali, očigledno je da se, u međuvremenu, sve sleglo o čemu svedoči i ova Bertansova zahvalnost Vujoševiću i Partizanu.

Popularni Berta je za dve i po sezone u Partizanu osvojio tri titule prvaka države, jedan Kup Koraća i jednu regionalnu titulu (2013. protiv Crvene zvezde u Laktašima). 

Grobari ga najradije pamte po pobedonosnoj trojci u drugom meču finala plej-ofa 2013. godine. Nažalost, samo nekoliko dana kasnije, u četvrtoj utakmici te serije, doživeo je tešku povredu kolena, zbog koje je pauzirao devet meseci.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar