Дуда испратио ''Орлове'', специјални режим за Бјелицу!

Кошаркашка репрезентација Србије отпутовала је у петак на Копаоник, где ће обавити базични део припрема за наступ на Олимпијским играма у Рију.

Кошарка 15.07.2016 | 18:45
Дуда испратио ''Орлове'', специјални режим за Бјелицу!
Селектор Александар Ђорђевић на пут је повео 12 играча, док ће се екипи у суботу прикључити Немања Бјелица, Милан Мачван и Мирослав Радуљица.

"Играчи су се одморили ментално и физички после великог притиска на квалификационом турниру. Једва чекамо да стигнемо на Копаоник, где ћемо се одлично припремити. Немамо много времена, али шта је ту је", рекао је Ђорђевић новинарима пре поласка.

"Радуљица ће доћи на Копаоник колима са Немањом Бјелицом. Бјелица је дошао и ради према програму опоравка. Креће са специјалним програмом, пратимо шта нам кажу стручњаци и лекари. Већ је радио озбиљне тренинге индивидуално. Он је прошао све наше системе, осам година је у репрезентацији и зна шта га чека. Неће бити никакав проблем да се у року од једног дана укључи у целу причу. Он је велики део екипе. Остали играчи су здрави и прави", рекао је Ђорђевић.

А бивши селектор Србије Душан Ивковић испратио је кошаркашку репрезентацију на припреме.

"Са великим задовољством и будношћу сам пратио и припремне утакмице и утакмице на турниру. Јако сам задовољан како је завршено. Хтео сам и кад се завршио турнир да свратим до свлачионице и да им честитам, али била је нека већа гужва тако да сам искористио сад прилику да дођем да им честитам и пожелим срећу у Рију", рекао је Ивковић новинарима у београдском хотелу Краун Плаза.

Селектор Александар Ђорђевић истакао је да екипи и њему много значи то што је Душан Ивковић дошао да их подржи.

"То је сјајан гест великог тренера и човека који је дошао да нас подржи. Мени је јако драго да га видим. У четвртак ме је позвао и баш ме је пријатно изненадио, свима нама то много значи. То значи да настављамо неку пут који је он постављао не знам колико година, не само у последњем мандату него и раније. Мени као тренеру то много значи, сигуран сам и свим момцима", рекао је Ђорђевић.

Кошаркаши Србије на Копаонику радиће до 23. јула, а два дана касније кренути у Аргентину где ће од 28. до 30. јула играти на турниру на којем учествују домаћа селекција, Француска и Хрватска.

Пут Рија српски тим креће 2. августа, а први мец на Олимпијским играма одиграће 6. августа против Венецуеле.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар