Duda ispratio ''Orlove'', specijalni režim za Bjelicu!

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u petak na Kopaonik, gde će obaviti bazični deo priprema za nastup na Olimpijskim igrama u Riju.

Košarka 15.07.2016 | 18:45
Duda ispratio ''Orlove'', specijalni režim za Bjelicu!
Selektor Aleksandar Đorđević na put je poveo 12 igrača, dok će se ekipi u subotu priključiti Nemanja Bjelica, Milan Mačvan i Miroslav Raduljica.

"Igrači su se odmorili mentalno i fizički posle velikog pritiska na kvalifikacionom turniru. Jedva čekamo da stignemo na Kopaonik, gde ćemo se odlično pripremiti. Nemamo mnogo vremena, ali šta je tu je", rekao je Đorđević novinarima pre polaska.

"Raduljica će doći na Kopaonik kolima sa Nemanjom Bjelicom. Bjelica je došao i radi prema programu oporavka. Kreće sa specijalnim programom, pratimo šta nam kažu stručnjaci i lekari. Već je radio ozbiljne treninge individualno. On je prošao sve naše sisteme, osam godina je u reprezentaciji i zna šta ga čeka. Neće biti nikakav problem da se u roku od jednog dana uključi u celu priču. On je veliki deo ekipe. Ostali igrači su zdravi i pravi", rekao je Đorđević.

A bivši selektor Srbije Dušan Ivković ispratio je košarkašku reprezentaciju na pripreme.

"Sa velikim zadovoljstvom i budnošću sam pratio i pripremne utakmice i utakmice na turniru. Jako sam zadovoljan kako je završeno. Hteo sam i kad se završio turnir da svratim do svlačionice i da im čestitam, ali bila je neka veća gužva tako da sam iskoristio sad priliku da dođem da im čestitam i poželim sreću u Riju", rekao je Ivković novinarima u beogradskom hotelu Kraun Plaza.

Selektor Aleksandar Đorđević istakao je da ekipi i njemu mnogo znači to što je Dušan Ivković došao da ih podrži.

"To je sjajan gest velikog trenera i čoveka koji je došao da nas podrži. Meni je jako drago da ga vidim. U četvrtak me je pozvao i baš me je prijatno iznenadio, svima nama to mnogo znači. To znači da nastavljamo neku put koji je on postavljao ne znam koliko godina, ne samo u poslednjem mandatu nego i ranije. Meni kao treneru to mnogo znači, siguran sam i svim momcima", rekao je Đorđević.

Košarkaši Srbije na Kopaoniku radiće do 23. jula, a dva dana kasnije krenuti u Argentinu gde će od 28. do 30. jula igrati na turniru na kojem učestvuju domaća selekcija, Francuska i Hrvatska.

Put Rija srpski tim kreće 2. avgusta, a prvi mec na Olimpijskim igrama odigraće 6. avgusta protiv Venecuele.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar