Видео - Копа Либертадорес: Анонимни Еквадорци шокирали Боку на ''Бомбоњери''!

Фудбалери Индепендијентеа дел Ваље неочекивани су финалисти Копа Либертадорес.

Фудбал 15.07.2016 | 17:00
Видео - Копа Либертадорес: Анонимни Еквадорци шокирали Боку на ''Бомбоњери''!
Овај еквадорски клуб од пре тек шест година игра у Првој лиги своје земље, нема ниједну титулу, али би могао да постане шампион Јужне Америке.

Разлог више за чуђење је што је Индепендијенте у полуфиналу био бољи од једног од најбољих латиноамеричких клубова Боке Јуниорс.

Након тријумф код куће 2:1, Индепендијенте је шокирао и Бомбоњеру, тријумфом од 3:2 у Буенос Ајресу.

Аргентинци су се прерано понадали у преокрет и коначно славље, јер су повели већ у четвртом минуту голом Кристијана Павона.

Међутим, двадесетак минута касније Луис Каиседа доноси изједначење на мечу, а укупну предност Индепендијентеу, који је дотукао домаћина почетком другог полувремена.

У року од само два минута, у 49. и 51, Брајан Кабесас и Хулио Ангуло тресу мрежу Агустина Ориона и доносе Еквадорцима огромних 3:1.

Двадесет минута пре краја шестоструки првак Јужне Америке пропушта шансу да се врати у игру, Николас Лодеиро је промашио пенал, да би у надокнади времена Павон својим другим голом само ублажио пораз Боке.

Индепендијенте, који у свом тиму осим домаћих играча има још тек тројицу Уругвајаца, у финалу Копа Либертадорес играће са Атлетико Насионалом.

Колумбијски тим, који је популарност стекао као клуб нарко боса Пабла Ескобара током 80-их година, је у полуфиналу био бољи од бразилског Сао Паула са 2:0 у гостима и 2:1 код куће.

Сва четири гола за тим из Медељина постигао је 23-годишњи нападач Мигел Борха, који је стигао 1. јула у екипу.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар