Video - Kopa Libertadores: Anonimni Ekvadorci šokirali Boku na ''Bombonjeri''!

Fudbaleri Independijentea del Valje neočekivani su finalisti Kopa Libertadores.

Fudbal 15.07.2016 | 17:00
Video - Kopa Libertadores: Anonimni Ekvadorci šokirali Boku na ''Bombonjeri''!
Ovaj ekvadorski klub od pre tek šest godina igra u Prvoj ligi svoje zemlje, nema nijednu titulu, ali bi mogao da postane šampion Južne Amerike.

Razlog više za čuđenje je što je Independijente u polufinalu bio bolji od jednog od najboljih latinoameričkih klubova Boke Juniors.

Nakon trijumf kod kuće 2:1, Independijente je šokirao i Bombonjeru, trijumfom od 3:2 u Buenos Ajresu.

Argentinci su se prerano ponadali u preokret i konačno slavlje, jer su poveli već u četvrtom minutu golom Kristijana Pavona.

Međutim, dvadesetak minuta kasnije Luis Kaiseda donosi izjednačenje na meču, a ukupnu prednost Independijenteu, koji je dotukao domaćina početkom drugog poluvremena.

U roku od samo dva minuta, u 49. i 51, Brajan Kabesas i Hulio Angulo tresu mrežu Agustina Oriona i donose Ekvadorcima ogromnih 3:1.

Dvadeset minuta pre kraja šestostruki prvak Južne Amerike propušta šansu da se vrati u igru, Nikolas Lodeiro je promašio penal, da bi u nadoknadi vremena Pavon svojim drugim golom samo ublažio poraz Boke.

Independijente, koji u svom timu osim domaćih igrača ima još tek trojicu Urugvajaca, u finalu Kopa Libertadores igraće sa Atletiko Nasionalom.

Kolumbijski tim, koji je popularnost stekao kao klub narko bosa Pabla Eskobara tokom 80-ih godina, je u polufinalu bio bolji od brazilskog Sao Paula sa 2:0 u gostima i 2:1 kod kuće.

Sva četiri gola za tim iz Medeljina postigao je 23-godišnji napadač Migel Borha, koji je stigao 1. jula u ekipu.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar