ЛЕ: Томић куне срећу, Пољаци пресрећни...!

Тренер Партизана задовољан игром тима, али не и резултатом. Нада се да ће играчи много боље подесити нишанске справе за реванш. Тодоровски и Чотра пренели утиске из гостујуће свлачионице после 0:0 против Партизана.

Фудбал 15.07.2016 | 15:30
ЛЕ: Томић куне срећу, Пољаци пресрећни...!
Фудбалери Партизана нису успели да у Београду победе пољско Заглембје у првом мечу другог кола квалификација за Лигу Европе, пошто су одиграли 0:0. Тренер црно-белих сматра да је искључиви "кривац" недостатак спортске среће.

"Једино што је недостајало овој утакмици су голови којих није било искључиво због недостатка спортске среће. Ми смо створили сијасет прилика, два пута смо погодили оквир гола... Мислим да смо за прву утакмицу приказали јако висок ниво и што се тиче организације напада, завршнице, пресинга",рекао је Томић на конференцији за новинаре на стадиону Партизана.

Он је истакао да се нада да су навијачи и поред ремија задовољни напустили стадион.

"Остаје велика жал за тиме што нисмо постигли голове, али то је фудбал. Искрено се надам да су навијачи и поред резултата, који није добар и који нам не одговара, отишли задовољни са стадиона. Мислим да смо учинили све што је у нашој моћи да одиграмо у складу са грбом који носимо", рекао је Томић.

Тренер црно-белих је навео да су његови играчи показали велику жељу за победом.

"Та жеља је из њих извукла и више што се очекивало у овом тренутку. Момци су показали квалитет, да желе да се надмећу, да нападају, да постижу голове... Свега овога је било сем голова. Ја се надам да ће их бити у ревашу и да ћемо нишанске справе подесити много боље".

Тренер Заглембја, Пјотр Стоковјец, такође је задовољан игром своје екипе, али и резултатом.

"Јако дуго нисмо морали да играмо оволико дефанзивно као сада, а поготово после црвеног картона. Партизан нас је приморао да тако играмо. Партизан је показао да је изванредан тим и сигуран сам да ће из утакмице у утакмицу играти и боље него данас. Ја сам задовољан игром свог тима, а пре свега због тога што смо били тим", рекао је Стоковјец и додао:

"Играш онолико колико ти противник дозволи. Врло је јасно какав потенцијал има Партизан и какве су њихове индивидуалне особине. Данас нисмо себи да дозволимо да играмо отвореније. Очекујем да у реваншу дефанзивно будемо на истом нивоу, а да у нападу покажемо много више".

Тодоровски и Чотра пренели утиске из гостујуће свлачионице после 0:0 против Партизана.

У првом мечу другог кола квалификација за Лигу Европе: Партизан - Заглембје 0:0. Резултат којим гости могу да буду задовољнији.

Да је тако, потврдили су некадашњи играчи Рада, Александар Тодоровски и Ђорђе Чотра.

"Наравно да нам одговара резултат. Дали смо максимум да сачувамо гол. Ово није наш начин игре, Партизан је наметнуо свој стил. Наши играчи у везном реду су се мало уплашили, Партизан је добио средину и стално су правили вишак", истакао је Тодоровски после утакмице и додао:

"Феноменалан осећај је играти у Београду и моји другари из Пољске су одушевљени".

Чотра сматра да су шансе у реваншу изједначене.

"Партизан је био много бољи и због тога смо још задовољнији. Шансе пред реванш су 50-50 одсто".

Партизан је нападао, погађао оквир гола и имао иницијативу, али није успео да стекне предност пред реванш у Пољској.

Екипа Ивана Томића аплаузима је испраћена са стадиона у Хумској после пожртвоване игре на премијери, која јој ипак није донела резултатско вођство уочи друге утакмице.

После утакмице, један од најбољих играча Партизана Немања Михајловић разговарао је са новинарима искрено:

"Увек почињем од себе, имао сам шансе које сам морао да реализујем... Никога не осуђујем, већ осећам потребу да кажем", почео је млади крилни нападач.

Упркос ремију без голова, црно-бели нису клонули, већ се мотивисани окрећу ка следећој утакмици.

"У свлачионици је и поред резултата позитивна атмосфера, тренер нас је наградио. Ако будемо играли исто, неће бити проблема у Пољској. Стварно штета што нисмо дали гол, али га са друге стране нисмо ни примили. Заглембје неће много мењати у Пољској и морамо да то искористимо", додао је Михајловић.

Марко Јанковић задовољио је навијаче у Хумској својом игром у првом наступу за Партизан.

Док је напуштао терен, у 84. минуту меча против Заглембја, награђен је аплаузом за приказано, као и цео тим, иако је на семафору и након последњег звука пиштаљке писао резултат "0:0".

После узбудљивог меча, Црногорац је рекао да су црно-бели били спремни за виђену игру ривала из Пољске, као и да су несумњиво били квалитетнији.

Међутим, мрежа гостију остала је мирна.

"Били смо бољи, без дилеме. Створили смо много добрих прилика и невероватно је да нисмо постигли гол. Још је врућа глава, али мислим да они ништа специјално неће мењати", рекао је Јанковић.

Најављујући реванш, на који су сви у Хумској брзо преусмерили мисли, поручио је:

"Они ће играти чврсто и на контру. Што се нас тиче, ако будемо играли као вечерас - резултат неће изостати и проћи ћемо".

Црно-бели напуштали су у четвртак свлачионицу стадиона у Хумској жалећи због 0:0, али и са јаким мотивом да у Пољској изборе пласман у 3. коло квалификација за Лигу Европе.

У лепом амбијенту, на премијери новог тима Партизана, момци у црно-белим дресовима нису искористили велики број прилика против Заглембја, које се бранило, одбранило, а на моменте и претило.

Нападач црно-белих Никола Ђурђић дочекао је шансу да први пут заигра у дресу клуба за који страствено навија, али није успео да деби улепша и првенцем.

"Остао је горак укус", рекао је после меча.

"Дефинитивно нисмо одрадили утакмицу како треба. Али, по закону вероватноће нека мора да уђе у Пољској, ако наставимо да стварамо шансе", додао је он.

Повратник у Србију из иностранства посебно је истакао значај чињенице да је мрежа црно-белих остала нетакнута у периоду када је офанзива домаћина јењавала.

"Много пута у каријери сам губио овакве утакмице и врло је битно што нисмо примили гол", рекао је, уз посебан осврт ка амбијенту у Хумској.

"Јако је битно што се на стадиону осећала позитивна атмосфера и што нисмо чули ништа погрдно на свој рачун. Хвала им пуно".

Циљ Партизана у следећој утакмици је јасан:

"Бољи смо од Заглембја и морамо како знамо и умемо да дамо гол и да прођемо", подвукао је Ђурђић.

Капитен Партизана на мечу против Заглембја хвали игру свог тима и жали за пропуштеним шансама.

Партизан је покушавао, трудио се, промашивао и први меч у новој сезони против Заглембја окончао без голова.

Црно-бели имају за чим да жале. Имали су много шанси које нису искористили да на реванш меч 2. кола квалификација за Лигу Европе у Пољску путују са 0:0.

Голман Бојан Шаранов констатовао је после ремија у Хумској да је Партизан одиграо одлично.

"После овога могу само да честитам саиграчима. То је фудбал. Нисмо победили, али је добро што нисмо изгубили, како се обично завршавају овакве утакмице у којима пропустите много шанси. Нисмо успели да направимо добар резултат, али игра је била добра и верујем да можемо да изборимо пласман у наредну рунду такмичења. Ово је најбоља утакмица од када сам у Партизану", навео је после меча чувар мреже црно-белих.

Дарко Брашанац навео је да је Партизан урадио све како треба осим што је пропустио да то и резултатски потврди.

"Остаје жал што нисмо искористили ниједну од мноштво прилика које смо имали на утакмици како бисмо са предношћу путовали на реванш дуел у Пољску. Одиграли смо веома добро, створили смо велики број шанси за европски меч и мислим да смо показали да смо боља екипа од Заглембја. Имали смо бољу енергију, када смо падали у игри, брзо смо се дизали и само је недостајао гол да утисак буде потпун", напоменуо је Брашанац.

Реванш се игра наредног четвртка у Пољској, од 19.45.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар