LE: Tomić kune sreću, Poljaci presrećni...!

Trener Partizana zadovoljan igrom tima, ali ne i rezultatom. Nada se da će igrači mnogo bolje podesiti nišanske sprave za revanš. Todorovski i Čotra preneli utiske iz gostujuće svlačionice posle 0:0 protiv Partizana.

Fudbal 15.07.2016 | 15:30
LE: Tomić kune sreću, Poljaci presrećni...!
Fudbaleri Partizana nisu uspeli da u Beogradu pobede poljsko Zaglembje u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su odigrali 0:0. Trener crno-belih smatra da je isključivi "krivac" nedostatak sportske sreće.

"Jedino što je nedostajalo ovoj utakmici su golovi kojih nije bilo isključivo zbog nedostatka sportske sreće. Mi smo stvorili sijaset prilika, dva puta smo pogodili okvir gola... Mislim da smo za prvu utakmicu prikazali jako visok nivo i što se tiče organizacije napada, završnice, presinga",rekao je Tomić na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

On je istakao da se nada da su navijači i pored remija zadovoljni napustili stadion.

"Ostaje velika žal za time što nismo postigli golove, ali to je fudbal. Iskreno se nadam da su navijači i pored rezultata, koji nije dobar i koji nam ne odgovara, otišli zadovoljni sa stadiona. Mislim da smo učinili sve što je u našoj moći da odigramo u skladu sa grbom koji nosimo", rekao je Tomić.

Trener crno-belih je naveo da su njegovi igrači pokazali veliku želju za pobedom.

"Ta želja je iz njih izvukla i više što se očekivalo u ovom trenutku. Momci su pokazali kvalitet, da žele da se nadmeću, da napadaju, da postižu golove... Svega ovoga je bilo sem golova. Ja se nadam da će ih biti u revašu i da ćemo nišanske sprave podesiti mnogo bolje".

Trener Zaglembja, Pjotr Stokovjec, takođe je zadovoljan igrom svoje ekipe, ali i rezultatom.

"Jako dugo nismo morali da igramo ovoliko defanzivno kao sada, a pogotovo posle crvenog kartona. Partizan nas je primorao da tako igramo. Partizan je pokazao da je izvanredan tim i siguran sam da će iz utakmice u utakmicu igrati i bolje nego danas. Ja sam zadovoljan igrom svog tima, a pre svega zbog toga što smo bili tim", rekao je Stokovjec i dodao:

"Igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli. Vrlo je jasno kakav potencijal ima Partizan i kakve su njihove individualne osobine. Danas nismo sebi da dozvolimo da igramo otvorenije. Očekujem da u revanšu defanzivno budemo na istom nivou, a da u napadu pokažemo mnogo više".

Todorovski i Čotra preneli utiske iz gostujuće svlačionice posle 0:0 protiv Partizana.

U prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope: Partizan - Zaglembje 0:0. Rezultat kojim gosti mogu da budu zadovoljniji.

Da je tako, potvrdili su nekadašnji igrači Rada, Aleksandar Todorovski i Đorđe Čotra.

"Naravno da nam odgovara rezultat. Dali smo maksimum da sačuvamo gol. Ovo nije naš način igre, Partizan je nametnuo svoj stil. Naši igrači u veznom redu su se malo uplašili, Partizan je dobio sredinu i stalno su pravili višak", istakao je Todorovski posle utakmice i dodao:

"Fenomenalan osećaj je igrati u Beogradu i moji drugari iz Poljske su oduševljeni".

Čotra smatra da su šanse u revanšu izjednačene.

"Partizan je bio mnogo bolji i zbog toga smo još zadovoljniji. Šanse pred revanš su 50-50 odsto".

Partizan je napadao, pogađao okvir gola i imao inicijativu, ali nije uspeo da stekne prednost pred revanš u Poljskoj.

Ekipa Ivana Tomića aplauzima je ispraćena sa stadiona u Humskoj posle požrtvovane igre na premijeri, koja joj ipak nije donela rezultatsko vođstvo uoči druge utakmice.

Posle utakmice, jedan od najboljih igrača Partizana Nemanja Mihajlović razgovarao je sa novinarima iskreno:

"Uvek počinjem od sebe, imao sam šanse koje sam morao da realizujem... Nikoga ne osuđujem, već osećam potrebu da kažem", počeo je mladi krilni napadač.

Uprkos remiju bez golova, crno-beli nisu klonuli, već se motivisani okreću ka sledećoj utakmici.

"U svlačionici je i pored rezultata pozitivna atmosfera, trener nas je nagradio. Ako budemo igrali isto, neće biti problema u Poljskoj. Stvarno šteta što nismo dali gol, ali ga sa druge strane nismo ni primili. Zaglembje neće mnogo menjati u Poljskoj i moramo da to iskoristimo", dodao je Mihajlović.

Marko Janković zadovoljio je navijače u Humskoj svojom igrom u prvom nastupu za Partizan.

Dok je napuštao teren, u 84. minutu meča protiv Zaglembja, nagrađen je aplauzom za prikazano, kao i ceo tim, iako je na semaforu i nakon poslednjeg zvuka pištaljke pisao rezultat "0:0".

Posle uzbudljivog meča, Crnogorac je rekao da su crno-beli bili spremni za viđenu igru rivala iz Poljske, kao i da su nesumnjivo bili kvalitetniji.

Međutim, mreža gostiju ostala je mirna.

"Bili smo bolji, bez dileme. Stvorili smo mnogo dobrih prilika i neverovatno je da nismo postigli gol. Još je vruća glava, ali mislim da oni ništa specijalno neće menjati", rekao je Janković.

Najavljujući revanš, na koji su svi u Humskoj brzo preusmerili misli, poručio je:

"Oni će igrati čvrsto i na kontru. Što se nas tiče, ako budemo igrali kao večeras - rezultat neće izostati i proći ćemo".

Crno-beli napuštali su u četvrtak svlačionicu stadiona u Humskoj žaleći zbog 0:0, ali i sa jakim motivom da u Poljskoj izbore plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

U lepom ambijentu, na premijeri novog tima Partizana, momci u crno-belim dresovima nisu iskoristili veliki broj prilika protiv Zaglembja, koje se branilo, odbranilo, a na momente i pretilo.

Napadač crno-belih Nikola Đurđić dočekao je šansu da prvi put zaigra u dresu kluba za koji strastveno navija, ali nije uspeo da debi ulepša i prvencem.

"Ostao je gorak ukus", rekao je posle meča.

"Definitivno nismo odradili utakmicu kako treba. Ali, po zakonu verovatnoće neka mora da uđe u Poljskoj, ako nastavimo da stvaramo šanse", dodao je on.

Povratnik u Srbiju iz inostranstva posebno je istakao značaj činjenice da je mreža crno-belih ostala netaknuta u periodu kada je ofanziva domaćina jenjavala.

"Mnogo puta u karijeri sam gubio ovakve utakmice i vrlo je bitno što nismo primili gol", rekao je, uz poseban osvrt ka ambijentu u Humskoj.

"Jako je bitno što se na stadionu osećala pozitivna atmosfera i što nismo čuli ništa pogrdno na svoj račun. Hvala im puno".

Cilj Partizana u sledećoj utakmici je jasan:

"Bolji smo od Zaglembja i moramo kako znamo i umemo da damo gol i da prođemo", podvukao je Đurđić.

Kapiten Partizana na meču protiv Zaglembja hvali igru svog tima i žali za propuštenim šansama.

Partizan je pokušavao, trudio se, promašivao i prvi meč u novoj sezoni protiv Zaglembja okončao bez golova.

Crno-beli imaju za čim da žale. Imali su mnogo šansi koje nisu iskoristili da na revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope u Poljsku putuju sa 0:0.

Golman Bojan Šaranov konstatovao je posle remija u Humskoj da je Partizan odigrao odlično.

"Posle ovoga mogu samo da čestitam saigračima. To je fudbal. Nismo pobedili, ali je dobro što nismo izgubili, kako se obično završavaju ovakve utakmice u kojima propustite mnogo šansi. Nismo uspeli da napravimo dobar rezultat, ali igra je bila dobra i verujem da možemo da izborimo plasman u narednu rundu takmičenja. Ovo je najbolja utakmica od kada sam u Partizanu", naveo je posle meča čuvar mreže crno-belih.

Darko Brašanac naveo je da je Partizan uradio sve kako treba osim što je propustio da to i rezultatski potvrdi.

"Ostaje žal što nismo iskoristili nijednu od mnoštvo prilika koje smo imali na utakmici kako bismo sa prednošću putovali na revanš duel u Poljsku. Odigrali smo veoma dobro, stvorili smo veliki broj šansi za evropski meč i mislim da smo pokazali da smo bolja ekipa od Zaglembja. Imali smo bolju energiju, kada smo padali u igri, brzo smo se dizali i samo je nedostajao gol da utisak bude potpun", napomenuo je Brašanac.

Revanš se igra narednog četvrtka u Poljskoj, od 19.45.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar