ЛШ - жријеб: Звезда иде у ''Луду шуму''!

Фудбалери Црвене звезде играће са бољим из двомеча Лудогорец – Младост Подгорица у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 15.07.2016 | 13:45
ЛШ - жријеб: Звезда иде у ''Луду шуму''!
У првом мечу бугарски шампион славио је са 2:0 и сва је прилика да ће Звезда за ривала имати истог противника који је елиминисао Партизан на старту сезона 2013/2014 и 2014/2015.

Први мечеви на програму су 26. и 27. јула, а реванши недељу дана касније, 2. и 3. августа. Црвено-бели ће прво гостовати, док ће се реванш играти на Маракани.

"Луда шума" почела је доминацију захваљујући милионеру Кирилу Домусчијеву, који је преузео клуб 2010. године. У својој првој сезони у елитном рангу бугарског фудбала освојио је триплу круну, а Лудогорец је првак државе већ пет година у низу.

У сезони када је Лудогорец други пут елиминисао црно-беле, бугарски тим избацио је и Стеауу и пласирао се у групну фазу Лиге шампиона – остварена је победа над Базелом, реми са Ливерпулом и четири пораза, укључујући два од Реал Мадрида.

Прошле године Лудогорец је кикснуо и испао је већ у другој рунди квалификација од молдавског представника Милсами из Орхеија.

Садашњи тим састављен је махом од интернационалаца – чак седморица су Бразилци, тројица Румуни, а ту су и по један Португалац, Холанђанин, Украјинац, Колумбијац, голман из Канаде Милан Борјан, као и Џоди Лукоки из Демократске Републике Конго.

Лига шампиона, треће коло квалификација:

Цхампионс роуте:
Розенборг/Норчепинг – Њу Сеинтс/Апоел
Вардар/Динамо – Динамо Тбилиси/Аласкерт
Олимпијакос – Хапоел Бер-Шива/Шериф
Жалгирис – Линколн/Селтик
Олимпија/Тренчин – Зрињски/Легија
Викторија Плзењ – Карабаг/Диделанж
Астра Ђурђу – Крусејдерс/Копенхаген
БАТЕ/СЈК – Дандалк/Хафнарфјордур
Лудогорец/Младост – Валета/Црвена звезда
Партизани/Ференцварош – Салцбург/Лиепаја

Леагуе роуте:
Ајакс – ПАОК
Спарта Праг – Стеауа
Шахтјор – Јанг Бојс
Ростов – Андерлехт
Фенербахче – Монако

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар