LŠ - žrijeb: Zvezda ide u ''Ludu šumu''!

Fudbaleri Crvene zvezde igraće sa boljim iz dvomeča Ludogorec – Mladost Podgorica u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 15.07.2016 | 13:45
LŠ - žrijeb: Zvezda ide u ''Ludu šumu''!
U prvom meču bugarski šampion slavio je sa 2:0 i sva je prilika da će Zvezda za rivala imati istog protivnika koji je eliminisao Partizan na startu sezona 2013/2014 i 2014/2015.

Prvi mečevi na programu su 26. i 27. jula, a revanši nedelju dana kasnije, 2. i 3. avgusta. Crveno-beli će prvo gostovati, dok će se revanš igrati na Marakani.

"Luda šuma" počela je dominaciju zahvaljujući milioneru Kirilu Domusčijevu, koji je preuzeo klub 2010. godine. U svojoj prvoj sezoni u elitnom rangu bugarskog fudbala osvojio je triplu krunu, a Ludogorec je prvak države već pet godina u nizu.

U sezoni kada je Ludogorec drugi put eliminisao crno-bele, bugarski tim izbacio je i Steauu i plasirao se u grupnu fazu Lige šampiona – ostvarena je pobeda nad Bazelom, remi sa Liverpulom i četiri poraza, uključujući dva od Real Madrida.

Prošle godine Ludogorec je kiksnuo i ispao je već u drugoj rundi kvalifikacija od moldavskog predstavnika Milsami iz Orheija.

Sadašnji tim sastavljen je mahom od internacionalaca – čak sedmorica su Brazilci, trojica Rumuni, a tu su i po jedan Portugalac, Holanđanin, Ukrajinac, Kolumbijac, golman iz Kanade Milan Borjan, kao i Džodi Lukoki iz Demokratske Republike Kongo.

Liga šampiona, treće kolo kvalifikacija:

Champions route:
Rozenborg/Norčeping – Nju Seints/Apoel
Vardar/Dinamo – Dinamo Tbilisi/Alaskert
Olimpijakos – Hapoel Ber-Šiva/Šerif
Žalgiris – Linkoln/Seltik
Olimpija/Trenčin – Zrinjski/Legija
Viktorija Plzenj – Karabag/Didelanž
Astra Đurđu – Krusejders/Kopenhagen
BATE/SJK – Dandalk/Hafnarfjordur
Ludogorec/Mladost – Valeta/Crvena zvezda
Partizani/Ferencvaroš – Salcburg/Liepaja

League route:
Ajaks – PAOK
Sparta Prag – Steaua
Šahtjor – Jang Bojs
Rostov – Anderleht
Fenerbahče – Monako

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar