Додиков 'национализам' штети српском народу

Посљедњи иступи Милорада Додика су још један у низу доказа да је екстремни национализам његов једини преостали алат за очување власти која ће њему пружити краткотрајну корист, али ће трајно угрозити интересе српског народа, једнако у Србији и Републици Српској, изјавио је лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Република Српска 15.07.2016 | 11:50
Додиков 'национализам' штети српском народу
Предсједник Милорад Додик данас је у Београду казао да је лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић као навођена ракета која "бубне било гдје". Додик се осврнуо и на присуствовање Јовановића на 21. годишњици злочина у Сребреници.

"Нећу никад урадити оно што је Чедо Јовановић урадио. Он мисли да треба укинути Републику Српску. Нека дође и то каже у Зворнику. Он је изван времена и простора", казао је предсједник Републике Српске.

Јовановић му је одговорио казавши да је "кориштење ријечи 'геноцид', којом је описан стравичан злочин над Бошњацима у Сребреници, од које константно бјежи већина српских политичара, није израз ничијег хира, мањег патриотизма или националне издаје, већ је признавање чињенице утврђене кроз више судских процеса, које признају све европске институције и сви трезвени људи, без обзира на националну или политичку припадност".

"Та квалификација злочина почињених 11. јула 1995. године неће нестати без обзира на спремност одређених политичара да забијају главу у пијесак пред чињеницама и да игноришу стварност. Ако Додик размишља да прихвати Вучићев приједлог да дâ сагласност да Босна и Херцеговина потпише Споразум о стабилизацији и придруживању Европској унији, мораће имати у виду да се тај исти 11. јули у ЕУ обиљежава као Дан геноцида. Мораће имати у виду да сваки тренутак, дан или година које проведемо покушавајући да негирамо стварност, чини да мање личимо на људе спремне да изграде будућност засновану на миру и сарадњи, а више на саучеснике политике која је уништила нашу земљу и све око ње. 

Србија се превише пута коцкала са судбином својих сународника: скупу цијену погрешне политике смо платили и у Хрватској и на Косову и у Босни и Херцеговини. Будућност Републике Српске и српског народа у Босни и Херцеговини зависи од спремности да учествује у стварању функционалне Босне и Херцеговине. Све док политичари као Додик своју судбину буду везивали за вјечито саплитање Босне и Херцеговине у покушају да постане нормална држава, док ратну политику буде спроводио другим средствима и док не буде постојала способност да се разумије туђа патња и да се поштују туђе жртве, наша будућност, са које год стране Дрине да живимо, бит ће једнако неизвијесна и трауматична, као што је то, превише пута до сада, била и наша прошлост", навео је лидер ЛДП-а.

Он је закључио да је у природи сваког човјека да разумије сопствену патњу.

"У природи сваког народа је да памти сопствене жртве. Ако желимо да заиста будемо велики народ, ако желимо да зарадимо поштовање и разумијевање других, морамо бити способни за више од тога. Морамо осјећати искрено саучешће за туђе жртве, морамо се искрено оградити од грешака из наше прошлости, морамо показати способност да опростимо и да затражимо опроштај. Двије деценије сукоба, мржње, ратова и пропасти су довољне да схватимо да се тим путем не стиже нигдје. Од наше способности да будемо другачији од Додика, и свих који су прије њега радили оно што он ради данас, зависи не само наша боља будућност, него и наш опстанак", закључио је Јовановић.

Коментари / 62

Оставите коментар
Name

Дон Кихот

15.07.2016 09:53

Шта се ова будала мјеша у наше ствари...ти си највећи демагог и шупљиканер на планети, кажи само шта си то ти учинио за свој народ..дрогерашу један.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разум

15.07.2016 10:08

Глас разума глас помирења и респект према другим је мир у куци И окрузење. Негирање је нови И јос гори рат. Господин Цеда остаје господин и цовјек свидјао се он некоме или не ?

Name

Боки

15.07.2016 10:46

Ста онда реци за Вуцица и његово мјесање у насе ствари

Name

Подрињац

15.07.2016 12:29

Ста ли смо ми Богу згресили да имамо овакве политицаре?Да смо насе непријатеље поставили на њихова места не би нам било лосије.Срамота је сто се зову Србима.Па и опозиција у Србској ниста није боља.Сви политицари све покрадосе са својим тајкунима а републику само задузују са новим наметима .Народу измисљају нове хараце.Прави неоробовласницки систем.Какав референдум о дану републике па то је неупитно?Ко нам мозе забранити који це мо празник славити и када?Тацно је рекао Додик нека Цедо додје у Зворник и помене геноцид и видеце како це проци али је тацно и да је Милокрад признавао геноцид док је био у опозицији као и насе ратно руководство је звао злоцинцима .Ниста им не треба заборавити ни опростити.Они су наса пропаст.

Name

киза

15.07.2016 13:25

Разум је изгледа одавно изгубио РАЗУМ

Name

пајович.

15.07.2016 13:28

ЧЕДО! АЈДЕ БУДАЛО!СКИНИМИ СЕ ВЕЋ ЈЕДНОМ,КОЊУ ЈЕДАН ГЛЛУПИ.КОЊ БИ ПРЕ СВАТИО.

Name

ДЕ ГОТХИА

15.07.2016 10:13

ДА ЛИ ЈЕ И ОВАЈ "ЛОМБРОЗИО ТИП" НА СЛИЦИ НЕКИ СРПСКИ ин-ТЕЛЕ -ктуалац... МИСЛИМ ДА ЈЕ И ОН НА ИСТОМ ПЛАТНОМ СПИСКУ ВЛАДЕ РС И РТРС ЗАЈЕДНО СА ОНИМ ЛАж-АЊСКИМ, МАТОМ ЗВАНИМ ТЕЛЕ-ринг И ОСТАЛИМ АНАЛ.. ИТИЧАРИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

15.07.2016 10:25

О Чеди немам високо мишљење,исто мислим и о геноциду у Сребреници и играма које су смишљено ставиле Србе на стуб срама. Муслимани ће временом одговарати свом народу за оно што су учинили у Сребреници и Сарајеву. Ипак морам признати да свака изговорена Ријеч о Великом Баји стоји и са правом подржавам Чедино мишљење о овом преваранту који призива оно што нико нормалан не жели,нове сукобе!

Name

Политицар слика у свет

15.07.2016 10:34

де готхиа<<< кркани дзилкоси саторски пјеваци попут ДОДИКА су ругло народа слика какав је народ сео свет поистовецује какав политицар такав народ, Ми имамо политицара попут Цеде па и Вуцица који знају да ексивирају да кад говоре да се не гегају, да говоре али да не вредзају и омаловазавају друге не негирају рзлицитости

Name

СНСД џемат

15.07.2016 10:54

ре херцеговац: Чеда критикује Бају? То је херцеговац мој чиста игра, обмањивање народа. Обојица, понављам ОБОЈИЦА, су радили и раде за свог (ИСТОГ!) господара. За господара који је растурио нашу земљу, посвађао народ, изазвао рат, и који нас - преко ових и оваквих - и даље међусобно свађа и уништава.

Name

Ре политком у свет

15.07.2016 17:13

Старе српске ријечи....дзилкос, вредзање.... Муса поправи мало оловку!

Name

Репликар

15.07.2016 10:20

Носи се Чедомире! Ни једне више ...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

15.07.2016 11:53

Па цовјек је ово добро рекао. Мислим да ми дајемо превисе вазности овоме. Да се призна геноцид мислим да о томе висе нико не би ни говорио након неких 1-2 године.

Name

киза

15.07.2016 13:24

Мрки мозе да се призна геноцид али над српским народом који је изврсен како од 1941-1945 тако и у последњем рату, сто је оцигледно на основу демографских података. Немој да писес глупости.

Name

ре киза

16.07.2016 14:24

ТВОЈЕ КОМЕНТАРЕ САМ ЦИТАО И У СРБИЈАНСКИМ МЕДИЈИМА И ЗАКЉУЦИО ДА СИ ТИ МУСКА НАТАСА КАНДИЦ И СОЊА БИСЕРКО

Name

роки

15.07.2016 10:30

.....ево вец пет година он најави референдум ја засиљим оловко да гласам кад оно ниста, све су ми се оловке потросиле од сиљења у узалудном цекању дугонајављиваног заокрузивања мог демократског права....па јесмо ли демократија или нисмо ста се висе цека и докле цемо висе сиљити.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

15.07.2016 10:41

Потпуно трезвено и разумно размисља за бољу будућност свих нас а не као националисти.Потписујем сваку изговорену ријеч.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

15.07.2016 13:22

Цовеце прво види и схвати рец патриотизам. Мало цу те упутити у то. Патриотизам је волети свој народ (оциглено га не волис или писес безвезе). Ко не воли свој народ (антипатриоте) не мозе волети ни друге. Совинизам је мрзети друге.

Name

за киза

15.07.2016 19:04

Патриота је онај који се зртвује и цини све за свој народ а не декларативно казати ја волим свој народ а практицно све радим против њега ради лицне користи.Морас Киза мало висе уцити.

Name

камелеон

15.07.2016 10:43

''и док не буде постојала способност да се разумије туђа патња и да се поштују туђе жртве, наша будућност, са које год стране Дрине да живимо, бит ће једнако неизвијесна и трауматична,'' рече наркоман Чеда а да никад није поменуо да су у Сребреници и око Сребренице страдали и Срби. Покланајти се жртвама једног народа а при томе негирати страдање другог народа је идиотизам. Слично је размишљање и начелника општине Сребреница, Ћамила Дураковића. У гостовању у емисији ''телеринг'', на питање водитеља зашто није отишао на помен српским жртвама, Дураковић одговори: '' Како да идем на војничко гробље у Братунац и одајем пошту агресорским војницима. Они су у то гробље све ''збурљали'' и војнике и цивиле, да су одвојили цивиле ја бих отишао. Знам и неке из међународне заједнице који не желе да иду на те помене, јер су у гробљу укопани војници''. Коме се то годинама поклањају у Поточарима? Више од 90%. војницима тзв армије рбих. И гдје је ту жеља за помирењем?

ОДГОВОРИТЕ
Name

маркони

15.07.2016 12:42

Колики коментар г додиковац, а ниси написао ништа нормално.

Name

киза

15.07.2016 13:20

Опет се слазем са марконијем, али није ни цудно сто то казе камелеон.

Name

оф ЈооП.

15.07.2016 14:47

@маркони .......добро си примјетио тако је ;-))

Name

киза

15.07.2016 15:31

Културни људи казу ХВАЛА Маркони

Name

ре маркони

15.07.2016 16:05

Онај ко жели разумјети, разумјеће. Можда је теби и твојима мало теже, али вам ја не могу у томе помоћи. Ја сам додиковац таман толико колико си ти.

Name

СНСД џемат

15.07.2016 10:49

Драги мој суграђане, овакав нам не треба. Ни Бошњацима, ни Србима, ни Хрватима, ником! Овај је слуга истих оних који су нас посвађали, нахушкали једне на друге, који су нам растурили земљу и поставили окупационе намјеснике да нас и даље свађају у њиховом интересу. Завади па владај је на жалост врло ефикасно средство. Нама треба међусобни дијалог, мирење, учење из исте ове историје, сарадња, заједнички рад, заједничко грађење земље, нама треба МЕЂУСОБНО ПОШТОВАЊЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

15.07.2016 11:27

Тако је Чедо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хајван

15.07.2016 11:38

Ј..о те Цедо.Нисам за политику Додика,али овога пута је Милорад у праву и БРАВО Милораде.

Name

Србин

15.07.2016 11:56

Ко постује наше Србе изгубљене или боље речено убијене од мале дјеце све до нај старији људи. Чедо Јовановиц је издајник православног народа и наши жртава.

Name

прогресивни

15.07.2016 12:19

Чедимир је људина и херој нашега времена и мјеста, али вјечита је српска бољка да своје набоље људе проглашавамо за издајнике...

Name

киза

15.07.2016 13:19

Цеду знам од пре двадесет година за разлику од вас. И молим вас да га не хвалите (у преводу да не серете) сем кад одете у WЦ

Name

Боки

15.07.2016 12:16

Ајде будало на политицкој мапи си нестао у Србији,оптузују те људи за диловање дроге ,сад си несто ти као вазан да прицас о србима у Републици Српској а да додјес испљували би те на сваком цоску биједнице један.Јадан онај коме је твоја ријец нест мајмуне један

ОДГОВОРИТЕ
Name

маркони

15.07.2016 12:48

Такви ко ти никад и неће разумити интелектуалце као што је оно, а код нас људи као Додик и Вучић и побјеђују зато што таквих као ти толико има.

Name

киза

15.07.2016 13:17

Слазем се са тобом маркони. Само ми није јасно кога називас интелектуалцем. Мозда трактористу или мозда Цеду који није успео да заврси факултет у БГД-у па је јадник посто нема пара отисао напоље и купио или ако хоцес добио неку диплому

Name

прогресивни

15.07.2016 12:17

Чедомир Јовановић трезвеније размишља анд више рачуна води онародима Републике Српске но било који политичар који је тренутно на власти у РС. Он је за лопова Додика и његове националисте једна недосањана величина, и љутски и интелектуално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.07.2016 14:40

Није "љутски" него људски. И не знам како један наркоман мозе бити људина? Поредјење са Додиком је непотребно. Не гласам за Додика, али на изборима је добио тијесну вецину за предсједника -па то треба демократски постовати, а Цеда уз помоц америцког амбасадора једва пресао цензус. Ако Додик није добар ускоро це октобар па гласајте за опозицицју и ријесите проблем вец једном.

Name

ре ре

15.07.2016 18:58

И Додик је досао тенковима на власт.Јадан је народ који види у политицарима попут Додика свој спас.

Name

МД

15.07.2016 12:34

Чедо гадиш ми се!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

маркони

15.07.2016 12:42

Чедо објаснио... био би ред да се после избор нова власт извини г. Јовановићу за све увреде и нападе које је Баја упутио на његов рачун у име РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

15.07.2016 12:46

У праву си Чедомиру, Милокрад штети српском народу. Чеду за председника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мохиканац

15.07.2016 12:53

Чеда би зарад позиције високо рангираног издајника Српског народа све урадио да се додвори западњацким менторима јер тако остварује финансијску добит па се не треба обазирати на његове изјаве.Срби су висе пута покусали и прузили руку помирења и мира а само су добили пљување у ту исту руку.Све сто се десавало на овим просторима у рату треба назвати правим именом и осудити без обзира са које стране је долазило да ли Српске,Хрватске или Муслиманске и мозда додје до напретка у сваком смислу на овим просторима.Како ствари стоје то се никада неце десити и зато це овакве политицке карикатуре профитирати на јаду и муци обицних људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

15.07.2016 13:15

Да це јос кратко бити на власти ту си лепи цедо у праву. Да це заврстити у затвору због криминала и корупције неце јер би и ти лепи цедо одавно требао бити у затвору, мозда цак и у истој затворској целији са бајом. Ајде висе не серите ни један ни други јер вас исти људи плацају, а на основу васег и слицних сукоба Српски народ се и даље пљацка. Бају у затвор. Цеду у затвор. Све бајине и цедине у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Главас

15.07.2016 13:33

У праву си Чедо брате, и теби смета дрога ал је опет смрцес сваки дан

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаганини

15.07.2016 15:10

Имаш ли ти некакав доказ или бзвз пљујеш на човјека? Неке западне змље су већ почеле да уводе казне за клевету и говор мржње преко интернета, али наравно ми смо далеко од нормалне државе

Name

Главас

15.07.2016 17:50

Имас на интернету доказ. Ви просипате мржњу према Србима сваки дан па ником ниста

Name

Куријак

15.07.2016 16:09

Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

15.07.2016 17:47

У суму курјак

Name

Сканк

15.07.2016 17:30

Ти белосветски лопове и мафијашу немаш право да дијелиш лекције људима из Републике Српске. За њу се ниси борио ни ти ни твоји најближи, посебно ташт и ташта. Ниси се борио ни за земљу у којој живиш и поздравио си "Милосрдног анђела" док је твој народ гинуо. Изгледа да си ти променио веру за грам кокаина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс рви

15.07.2016 18:31

Нови Сергеј Трифуновић али много боље издресиран. Изгледа да му прашак појео дио мозга па је заборавио како је прошла резолуција о Сребреници. Овом људском измету треба забранити улазак у Р. Српску. Нисам баш неки "обожаватељ" Додика али није тешко закључити да све ово није усмјерено против њега него против Српске. Уосталом који је он "клинац" када је толико важан у Србији да сви његови гласачи могу стати на мало већи фудбалски стадион. Пола њих је добро "запрашио" а друга половина су изабрани заклети српски непријатељи.

Name

Брле

15.07.2016 20:05

Бас је стета сто се ови роми нису на вријеме социјализовали, не би ни цедомир овако лупао. Мислим да це новије генерације увидјети греске које могу веома брзо исправити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лалала

15.07.2016 20:07

Свима чедољупцима: Јебао вам Чеда матер а ви њему!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бане

16.07.2016 14:47

И теби

Name

за корвин

15.07.2016 20:37

Шта те боли к**** ко шта и како?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цеда

15.07.2016 22:00

Сви мислимо да је цедо будала издајник наркоман али све сто је до сада рекао све се остварило.Кад је говорио за хаски трибунал да се злоцинци требају изруцити сви су га ознацили као издајника и на крају сви изруцени у хаг од "највеци срба" Кад је говорио о Косову опет исто Највеци срби продасе косово.Има цеда несто у овој глави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

15.07.2016 22:45

Цеду за муфтију,и нек хитно предје на ислам,зваце се муневер

ОДГОВОРИТЕ
Name

зека

16.07.2016 00:45

Бас си духовит Милане.........незнам ста би ми без тебе

Name

босанац

16.07.2016 06:24

Ко је рекао да у Србији нема поштених и храбрих. Овај Господин то заиста негира својим поступцима и изјавама. Да их је оваквих мало више у Србији, свијет био био пуно љепши и праведнији. У здравље Јовановицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ БОСАНАЦ

16.07.2016 09:10

ЈАДАН СИ ТИ И ТВОЈЕ ВИДЈЕЊЕ ОВЕ ...БУ..ЛЕТИНЕ ВИ ВОЛИТЕ ОВАКВЕ КОЈИ ЗА АМЕРИЦКЕ ДОЛАРЕ ПЉУЈУ ПО СВОМ НАРОДУ КОЛИКО ОН ВРИЈЕДИ У СРБИЈИ ИСТО КАО ЦОБАН НА МАЊАЦИ СТА СЕ ЊЕГА ПИТА ЈЕДАН ОБИЦНИ ХОСТАПЛЕР ПОГЛЕДАЈТЕ ЗВЕЗДЕ ГРАНДА ЦЕТВРТУ СЕЗОНУ ПОБЈЕДЈУЈУ БОСАНЦИ У ЕМИСЈИ СРБИЈАНСКОЈ ЈЕР САСУ ПОПОВИЦА НЕИТЕРЕСУЈЕ КАКО СЕ КО ЗОВЕ ВЕЦ КАКО ПЈЕВА И СВАКА МУ ЦАСТ НА ТОМЕ А СТА БУДАЛЕТИНА ЦЕДО ЈОВАНОВИЦ У ТОМЕ ДОПРИНОСИ ЈЕР ПЛАЦЕНИЦИ НЕМАЈУ НИ ВЈЕРЕ НИ ОБРАЗА САМО СУ ДОЛАРИ У ПИТАЊУ

Name

Владимир

16.07.2016 12:37

Мени је Галијасевиц исто велики господин и свака му је злата вриједна. Да је само висе таквих као он код муслимана ова земља би била пуно љепса. Или Ибран Мустапицкоји призна да је најмање 1000 муслимана побијено измедју себе у Сребреници,......

Name

Ха ха ха

16.07.2016 08:13

И Чеда се почео бринути за интересе српског народа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

16.07.2016 11:00

Цедомир Јовановиц највеци издајник и страни плаценик. Све за свој интерес ради. Странци га плацају да напада Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

17.07.2016 07:40

Да ми је знати на цијим је јаслама овај неидентификовани лик? Да ли се овако понаса неко ко је нормалан? Ко подрзава ликове овог типа,јадна му мајка. Надам се да це доци време када це сви па и он, морати да објасне одакле и на који нацин је стецена имовина и зарадјене паре које поседују.

ОДГОВОРИТЕ