Dodikov 'nacionalizam' šteti srpskom narodu

Posljednji istupi Milorada Dodika su još jedan u nizu dokaza da je ekstremni nacionalizam njegov jedini preostali alat za očuvanje vlasti koja će njemu pružiti kratkotrajnu korist, ali će trajno ugroziti interese srpskog naroda, jednako u Srbiji i Republici Srpskoj, izjavio je lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Republika Srpska 15.07.2016 | 11:50
Dodikov 'nacionalizam' šteti srpskom narodu
Predsjednik Milorad Dodik danas je u Beogradu kazao da je lider LDP-a Čedomir Jovanović kao navođena raketa koja "bubne bilo gdje". Dodik se osvrnuo i na prisustvovanje Jovanovića na 21. godišnjici zločina u Srebrenici.

"Neću nikad uraditi ono što je Čedo Jovanović uradio. On misli da treba ukinuti Republiku Srpsku. Neka dođe i to kaže u Zvorniku. On je izvan vremena i prostora", kazao je predsjednik Republike Srpske.

Jovanović mu je odgovorio kazavši da je "korištenje riječi 'genocid', kojom je opisan stravičan zločin nad Bošnjacima u Srebrenici, od koje konstantno bježi većina srpskih političara, nije izraz ničijeg hira, manjeg patriotizma ili nacionalne izdaje, već je priznavanje činjenice utvrđene kroz više sudskih procesa, koje priznaju sve evropske institucije i svi trezveni ljudi, bez obzira na nacionalnu ili političku pripadnost".

"Ta kvalifikacija zločina počinjenih 11. jula 1995. godine neće nestati bez obzira na spremnost određenih političara da zabijaju glavu u pijesak pred činjenicama i da ignorišu stvarnost. Ako Dodik razmišlja da prihvati Vučićev prijedlog da dâ saglasnost da Bosna i Hercegovina potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji, moraće imati u vidu da se taj isti 11. juli u EU obilježava kao Dan genocida. Moraće imati u vidu da svaki trenutak, dan ili godina koje provedemo pokušavajući da negiramo stvarnost, čini da manje ličimo na ljude spremne da izgrade budućnost zasnovanu na miru i saradnji, a više na saučesnike politike koja je uništila našu zemlju i sve oko nje. 

Srbija se previše puta kockala sa sudbinom svojih sunarodnika: skupu cijenu pogrešne politike smo platili i u Hrvatskoj i na Kosovu i u Bosni i Hercegovini. Budućnost Republike Srpske i srpskog naroda u Bosni i Hercegovini zavisi od spremnosti da učestvuje u stvaranju funkcionalne Bosne i Hercegovine. Sve dok političari kao Dodik svoju sudbinu budu vezivali za vječito saplitanje Bosne i Hercegovine u pokušaju da postane normalna država, dok ratnu politiku bude sprovodio drugim sredstvima i dok ne bude postojala sposobnost da se razumije tuđa patnja i da se poštuju tuđe žrtve, naša budućnost, sa koje god strane Drine da živimo, bit će jednako neizvijesna i traumatična, kao što je to, previše puta do sada, bila i naša prošlost", naveo je lider LDP-a.

On je zaključio da je u prirodi svakog čovjeka da razumije sopstvenu patnju.

"U prirodi svakog naroda je da pamti sopstvene žrtve. Ako želimo da zaista budemo veliki narod, ako želimo da zaradimo poštovanje i razumijevanje drugih, moramo biti sposobni za više od toga. Moramo osjećati iskreno saučešće za tuđe žrtve, moramo se iskreno ograditi od grešaka iz naše prošlosti, moramo pokazati sposobnost da oprostimo i da zatražimo oproštaj. Dvije decenije sukoba, mržnje, ratova i propasti su dovoljne da shvatimo da se tim putem ne stiže nigdje. Od naše sposobnosti da budemo drugačiji od Dodika, i svih koji su prije njega radili ono što on radi danas, zavisi ne samo naša bolja budućnost, nego i naš opstanak", zaključio je Jovanović.

Komentari / 62

Ostavite komentar
Name

Don Kihot

15.07.2016 09:53

Šta se ova budala mješa u naše stvari...ti si najveći demagog i šupljikaner na planeti, kaži samo šta si to ti učinio za svoj narod..drogerašu jedan.

ODGOVORITE
Name

Razum

15.07.2016 10:08

Glas razuma glas pomirenja i respekt prema drugim je mir u kuci I okruzenje. Negiranje je novi I jos gori rat. Gospodin Ceda ostaje gospodin i covjek svidjao se on nekome ili ne ?

Name

Boki

15.07.2016 10:46

Sta onda reci za Vucica i njegovo mjesanje u nase stvari

Name

Podrinjac

15.07.2016 12:29

Sta li smo mi Bogu zgresili da imamo ovakve politicare?Da smo nase neprijatelje postavili na njihova mesta ne bi nam bilo losije.Sramota je sto se zovu Srbima.Pa i opozicija u Srbskoj nista nije bolja.Svi politicari sve pokradose sa svojim tajkunima a republiku samo zaduzuju sa novim nametima .Narodu izmisljaju nove harace.Pravi neorobovlasnicki sistem.Kakav referendum o danu republike pa to je neupitno?Ko nam moze zabraniti koji ce mo praznik slaviti i kada?Tacno je rekao Dodik neka Cedo dodje u Zvornik i pomene genocid i videce kako ce proci ali je tacno i da je Milokrad priznavao genocid dok je bio u opoziciji kao i nase ratno rukovodstvo je zvao zlocincima .Nista im ne treba zaboraviti ni oprostiti.Oni su nasa propast.

Name

kiza

15.07.2016 13:25

Razum je izgleda odavno izgubio RAZUM

Name

pajovič.

15.07.2016 13:28

ČEDO! AJDE BUDALO!SKINIMI SE VEĆ JEDNOM,KONJU JEDAN GLLUPI.KONJ BI PRE SVATIO.

Name

DE GOTHIA

15.07.2016 10:13

DA LI JE I OVAJ "LOMBROZIO TIP" NA SLICI NEKI SRPSKI in-TELE -ktualac... MISLIM DA JE I ON NA ISTOM PLATNOM SPISKU VLADE RS I RTRS ZAJEDNO SA ONIM LAž-ANJSKIM, MATOM ZVANIM TELE-ring I OSTALIM ANAL.. ITIČARIMA

ODGOVORITE
Name

hercegovac

15.07.2016 10:25

O Čedi nemam visoko mišljenje,isto mislim i o genocidu u Srebrenici i igrama koje su smišljeno stavile Srbe na stub srama. Muslimani će vremenom odgovarati svom narodu za ono što su učinili u Srebrenici i Sarajevu. Ipak moram priznati da svaka izgovorena Riječ o Velikom Baji stoji i sa pravom podržavam Čedino mišljenje o ovom prevarantu koji priziva ono što niko normalan ne želi,nove sukobe!

Name

Politicar slika u svet

15.07.2016 10:34

de gothia<<< krkani dzilkosi satorski pjevaci poput DODIKA su ruglo naroda slika kakav je narod seo svet poistovecuje kakav politicar takav narod, Mi imamo politicara poput Cede pa i Vucica koji znaju da eksiviraju da kad govore da se ne gegaju, da govore ali da ne vredzaju i omalovazavaju druge ne negiraju rzlicitosti

Name

SNSD džemat

15.07.2016 10:54

re hercegovac: Čeda kritikuje Baju? To je hercegovac moj čista igra, obmanjivanje naroda. Obojica, ponavljam OBOJICA, su radili i rade za svog (ISTOG!) gospodara. Za gospodara koji je rasturio našu zemlju, posvađao narod, izazvao rat, i koji nas - preko ovih i ovakvih - i dalje međusobno svađa i uništava.

Name

Re politkom u svet

15.07.2016 17:13

Stare srpske riječi....dzilkos, vredzanje.... Musa popravi malo olovku!

Name

Replikar

15.07.2016 10:20

Nosi se Čedomire! Ni jedne više ...!

ODGOVORITE
Name

Mrki

15.07.2016 11:53

Pa covjek je ovo dobro rekao. Mislim da mi dajemo previse vaznosti ovome. Da se prizna genocid mislim da o tome vise niko ne bi ni govorio nakon nekih 1-2 godine.

Name

kiza

15.07.2016 13:24

Mrki moze da se prizna genocid ali nad srpskim narodom koji je izvrsen kako od 1941-1945 tako i u poslednjem ratu, sto je ocigledno na osnovu demografskih podataka. Nemoj da pises gluposti.

Name

re kiza

16.07.2016 14:24

TVOJE KOMENTARE SAM CITAO I U SRBIJANSKIM MEDIJIMA I ZAKLJUCIO DA SI TI MUSKA NATASA KANDIC I SONJA BISERKO

Name

roki

15.07.2016 10:30

.....evo vec pet godina on najavi referendum ja zasiljim olovko da glasam kad ono nista, sve su mi se olovke potrosile od siljenja u uzaludnom cekanju dugonajavljivanog zaokruzivanja mog demokratskog prava....pa jesmo li demokratija ili nismo sta se vise ceka i dokle cemo vise siljiti.....

ODGOVORITE
Name

RS

15.07.2016 10:41

Potpuno trezveno i razumno razmislja za bolju budućnost svih nas a ne kao nacionalisti.Potpisujem svaku izgovorenu riječ.

ODGOVORITE
Name

kiza

15.07.2016 13:22

Covece prvo vidi i shvati rec patriotizam. Malo cu te uputiti u to. Patriotizam je voleti svoj narod (ocigleno ga ne volis ili pises bezveze). Ko ne voli svoj narod (antipatriote) ne moze voleti ni druge. Sovinizam je mrzeti druge.

Name

za kiza

15.07.2016 19:04

Patriota je onaj koji se zrtvuje i cini sve za svoj narod a ne deklarativno kazati ja volim svoj narod a prakticno sve radim protiv njega radi licne koristi.Moras Kiza malo vise uciti.

Name

kameleon

15.07.2016 10:43

''i dok ne bude postojala sposobnost da se razumije tuđa patnja i da se poštuju tuđe žrtve, naša budućnost, sa koje god strane Drine da živimo, bit će jednako neizvijesna i traumatična,'' reče narkoman Čeda a da nikad nije pomenuo da su u Srebrenici i oko Srebrenice stradali i Srbi. Poklanajti se žrtvama jednog naroda a pri tome negirati stradanje drugog naroda je idiotizam. Slično je razmišljanje i načelnika opštine Srebrenica, Ćamila Durakovića. U gostovanju u emisiji ''telering'', na pitanje voditelja zašto nije otišao na pomen srpskim žrtvama, Duraković odgovori: '' Kako da idem na vojničko groblje u Bratunac i odajem poštu agresorskim vojnicima. Oni su u to groblje sve ''zburljali'' i vojnike i civile, da su odvojili civile ja bih otišao. Znam i neke iz međunarodne zajednice koji ne žele da idu na te pomene, jer su u groblju ukopani vojnici''. Kome se to godinama poklanjaju u Potočarima? Više od 90%. vojnicima tzv armije rbih. I gdje je tu želja za pomirenjem?

ODGOVORITE
Name

markoni

15.07.2016 12:42

Koliki komentar g dodikovac, a nisi napisao ništa normalno.

Name

kiza

15.07.2016 13:20

Opet se slazem sa markonijem, ali nije ni cudno sto to kaze kameleon.

Name

of JooP.

15.07.2016 14:47

@markoni .......dobro si primjetio tako je ;-))

Name

kiza

15.07.2016 15:31

Kulturni ljudi kazu HVALA Markoni

Name

re markoni

15.07.2016 16:05

Onaj ko želi razumjeti, razumjeće. Možda je tebi i tvojima malo teže, ali vam ja ne mogu u tome pomoći. Ja sam dodikovac taman toliko koliko si ti.

Name

SNSD džemat

15.07.2016 10:49

Dragi moj sugrađane, ovakav nam ne treba. Ni Bošnjacima, ni Srbima, ni Hrvatima, nikom! Ovaj je sluga istih onih koji su nas posvađali, nahuškali jedne na druge, koji su nam rasturili zemlju i postavili okupacione namjesnike da nas i dalje svađaju u njihovom interesu. Zavadi pa vladaj je na žalost vrlo efikasno sredstvo. Nama treba međusobni dijalog, mirenje, učenje iz iste ove istorije, saradnja, zajednički rad, zajedničko građenje zemlje, nama treba MEĐUSOBNO POŠTOVANJE!

ODGOVORITE
Name

Boki

15.07.2016 11:27

Tako je Čedo.

ODGOVORITE
Name

hajvan

15.07.2016 11:38

J..o te Cedo.Nisam za politiku Dodika,ali ovoga puta je Milorad u pravu i BRAVO Milorade.

Name

Srbin

15.07.2016 11:56

Ko postuje naše Srbe izgubljene ili bolje rečeno ubijene od male djece sve do naj stariji ljudi. Čedo Jovanovic je izdajnik pravoslavnog naroda i naši žrtava.

Name

progresivni

15.07.2016 12:19

Čedimir je ljudina i heroj našega vremena i mjesta, ali vječita je srpska boljka da svoje nabolje ljude proglašavamo za izdajnike...

Name

kiza

15.07.2016 13:19

Cedu znam od pre dvadeset godina za razliku od vas. I molim vas da ga ne hvalite (u prevodu da ne serete) sem kad odete u WC

Name

Boki

15.07.2016 12:16

Ajde budalo na politickoj mapi si nestao u Srbiji,optuzuju te ljudi za dilovanje droge ,sad si nesto ti kao vazan da pricas o srbima u Republici Srpskoj a da dodjes ispljuvali bi te na svakom cosku bijednice jedan.Jadan onaj kome je tvoja rijec nest majmune jedan

ODGOVORITE
Name

markoni

15.07.2016 12:48

Takvi ko ti nikad i neće razumiti intelektualce kao što je ono, a kod nas ljudi kao Dodik i Vučić i pobjeđuju zato što takvih kao ti toliko ima.

Name

kiza

15.07.2016 13:17

Slazem se sa tobom markoni. Samo mi nije jasno koga nazivas intelektualcem. Mozda traktoristu ili mozda Cedu koji nije uspeo da zavrsi fakultet u BGD-u pa je jadnik posto nema para otisao napolje i kupio ili ako hoces dobio neku diplomu

Name

progresivni

15.07.2016 12:17

Čedomir Jovanović trezvenije razmišlja and više računa vodi onarodima Republike Srpske no bilo koji političar koji je trenutno na vlasti u RS. On je za lopova Dodika i njegove nacionaliste jedna nedosanjana veličina, i ljutski i intelektualno.

ODGOVORITE
Name

Re

15.07.2016 14:40

Nije "ljutski" nego ljudski. I ne znam kako jedan narkoman moze biti ljudina? Poredjenje sa Dodikom je nepotrebno. Ne glasam za Dodika, ali na izborima je dobio tijesnu vecinu za predsjednika -pa to treba demokratski postovati, a Ceda uz pomoc americkog ambasadora jedva presao cenzus. Ako Dodik nije dobar uskoro ce oktobar pa glasajte za opozicicju i rijesite problem vec jednom.

Name

re re

15.07.2016 18:58

I Dodik je dosao tenkovima na vlast.Jadan je narod koji vidi u politicarima poput Dodika svoj spas.

Name

MD

15.07.2016 12:34

Čedo gadiš mi se!!!

ODGOVORITE
Name

markoni

15.07.2016 12:42

Čedo objasnio... bio bi red da se posle izbor nova vlast izvini g. Jovanoviću za sve uvrede i napade koje je Baja uputio na njegov račun u ime RS.

ODGOVORITE
Name

Dragan

15.07.2016 12:46

U pravu si Čedomiru, Milokrad šteti srpskom narodu. Čedu za predsednika!

ODGOVORITE
Name

mohikanac

15.07.2016 12:53

Čeda bi zarad pozicije visoko rangiranog izdajnika Srpskog naroda sve uradio da se dodvori zapadnjackim mentorima jer tako ostvaruje finansijsku dobit pa se ne treba obazirati na njegove izjave.Srbi su vise puta pokusali i pruzili ruku pomirenja i mira a samo su dobili pljuvanje u tu istu ruku.Sve sto se desavalo na ovim prostorima u ratu treba nazvati pravim imenom i osuditi bez obzira sa koje strane je dolazilo da li Srpske,Hrvatske ili Muslimanske i mozda dodje do napretka u svakom smislu na ovim prostorima.Kako stvari stoje to se nikada nece desiti i zato ce ovakve politicke karikature profitirati na jadu i muci obicnih ljudi.

ODGOVORITE
Name

kiza

15.07.2016 13:15

Da ce jos kratko biti na vlasti tu si lepi cedo u pravu. Da ce zavrstiti u zatvoru zbog kriminala i korupcije nece jer bi i ti lepi cedo odavno trebao biti u zatvoru, mozda cak i u istoj zatvorskoj celiji sa bajom. Ajde vise ne serite ni jedan ni drugi jer vas isti ljudi placaju, a na osnovu vaseg i slicnih sukoba Srpski narod se i dalje pljacka. Baju u zatvor. Cedu u zatvor. Sve bajine i cedine u zatvor.

ODGOVORITE
Name

Glavas

15.07.2016 13:33

U pravu si Čedo brate, i tebi smeta droga al je opet smrces svaki dan

ODGOVORITE
Name

laganini

15.07.2016 15:10

Imaš li ti nekakav dokaz ili bzvz pljuješ na čovjeka? Neke zapadne zmlje su već počele da uvode kazne za klevetu i govor mržnje preko interneta, ali naravno mi smo daleko od normalne države

Name

Glavas

15.07.2016 17:50

Imas na internetu dokaz. Vi prosipate mržnju prema Srbima svaki dan pa nikom nista

Name

Kurijak

15.07.2016 16:09

Bravo

ODGOVORITE
Name

Re.

15.07.2016 17:47

U sumu kurjak

Name

Skank

15.07.2016 17:30

Ti belosvetski lopove i mafijašu nemaš pravo da dijeliš lekcije ljudima iz Republike Srpske. Za nju se nisi borio ni ti ni tvoji najbliži, posebno tašt i tašta. Nisi se borio ni za zemlju u kojoj živiš i pozdravio si "Milosrdnog anđela" dok je tvoj narod ginuo. Izgleda da si ti promenio veru za gram kokaina.

ODGOVORITE
Name

vrs rvi

15.07.2016 18:31

Novi Sergej Trifunović ali mnogo bolje izdresiran. Izgleda da mu prašak pojeo dio mozga pa je zaboravio kako je prošla rezolucija o Srebrenici. Ovom ljudskom izmetu treba zabraniti ulazak u R. Srpsku. Nisam baš neki "obožavatelj" Dodika ali nije teško zaključiti da sve ovo nije usmjereno protiv njega nego protiv Srpske. Uostalom koji je on "klinac" kada je toliko važan u Srbiji da svi njegovi glasači mogu stati na malo veći fudbalski stadion. Pola njih je dobro "zaprašio" a druga polovina su izabrani zakleti srpski neprijatelji.

Name

Brle

15.07.2016 20:05

Bas je steta sto se ovi romi nisu na vrijeme socijalizovali, ne bi ni cedomir ovako lupao. Mislim da ce novije generacije uvidjeti greske koje mogu veoma brzo ispraviti.

ODGOVORITE
Name

lalala

15.07.2016 20:07

Svima čedoljupcima: Jebao vam Čeda mater a vi njemu!

ODGOVORITE
Name

bane

16.07.2016 14:47

I tebi

Name

za korvin

15.07.2016 20:37

Šta te boli k**** ko šta i kako?!

ODGOVORITE
Name

ceda

15.07.2016 22:00

Svi mislimo da je cedo budala izdajnik narkoman ali sve sto je do sada rekao sve se ostvarilo.Kad je govorio za haski tribunal da se zlocinci trebaju izruciti svi su ga oznacili kao izdajnika i na kraju svi izruceni u hag od "najveci srba" Kad je govorio o Kosovu opet isto Najveci srbi prodase kosovo.Ima ceda nesto u ovoj glavi.

ODGOVORITE
Name

Milan

15.07.2016 22:45

Cedu za muftiju,i nek hitno predje na islam,zvace se munever

ODGOVORITE
Name

zeka

16.07.2016 00:45

Bas si duhovit Milane.........neznam sta bi mi bez tebe

Name

bosanac

16.07.2016 06:24

Ko je rekao da u Srbiji nema poštenih i hrabrih. Ovaj Gospodin to zaista negira svojim postupcima i izjavama. Da ih je ovakvih malo više u Srbiji, svijet bio bio puno ljepši i pravedniji. U zdravlje Jovanovicu.

ODGOVORITE
Name

RE BOSANAC

16.07.2016 09:10

JADAN SI TI I TVOJE VIDJENJE OVE ...BU..LETINE VI VOLITE OVAKVE KOJI ZA AMERICKE DOLARE PLJUJU PO SVOM NARODU KOLIKO ON VRIJEDI U SRBIJI ISTO KAO COBAN NA MANJACI STA SE NJEGA PITA JEDAN OBICNI HOSTAPLER POGLEDAJTE ZVEZDE GRANDA CETVRTU SEZONU POBJEDJUJU BOSANCI U EMISJI SRBIJANSKOJ JER SASU POPOVICA NEITERESUJE KAKO SE KO ZOVE VEC KAKO PJEVA I SVAKA MU CAST NA TOME A STA BUDALETINA CEDO JOVANOVIC U TOME DOPRINOSI JER PLACENICI NEMAJU NI VJERE NI OBRAZA SAMO SU DOLARI U PITANJU

Name

Vladimir

16.07.2016 12:37

Meni je Galijasevic isto veliki gospodin i svaka mu je zlata vrijedna. Da je samo vise takvih kao on kod muslimana ova zemlja bi bila puno ljepsa. Ili Ibran Mustapickoji prizna da je najmanje 1000 muslimana pobijeno izmedju sebe u Srebrenici,......

Name

Ha ha ha

16.07.2016 08:13

I Čeda se počeo brinuti za interese srpskog naroda...

ODGOVORITE
Name

srbin

16.07.2016 11:00

Cedomir Jovanovic najveci izdajnik i strani placenik. Sve za svoj interes radi. Stranci ga placaju da napada Republiku Srpsku.

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

17.07.2016 07:40

Da mi je znati na cijim je jaslama ovaj neidentifikovani lik? Da li se ovako ponasa neko ko je normalan? Ko podrzava likove ovog tipa,jadna mu majka. Nadam se da ce doci vreme kada ce svi pa i on, morati da objasne odakle i na koji nacin je stecena imovina i zaradjene pare koje poseduju.

ODGOVORITE