Додикова београдска капитулација

Милорад Додик је капитулирао, али капиталулацију није потписао пред својим грађанима у Бањалуци већ у Београду.

Република Српска 15.07.2016 | 09:32
Додикова београдска капитулација
Да би предаја љепше изгледала и да би се представила својим грађанима као побједа, Додик је у помоћ позвао Александра Вучића да му још једном покуша дати алиби пред домаћом јавности. Свима је јасно да је Република Српска на кољенима, и да је самоповријеђени нервозни предсједник који храмље са штапом у руци њена слика у огледалу.

Српска је толико изнурена вишегодишњом пљачком и систематским разарањем и узурпацијом свих институција да ни седам дана није могла издржати без кредита ММФ-а, а њено отуђено руководство морало је да истакне бијелу заставу пред уцјеном Фадила Новалића и Дениса Звиздића.

Иако Њемачка није обећала никаква конкретна средства и помоћ како би се санирале штетне последице ССП-а, не чекајући да Свјетска банка направи објективну анализу последица ССП-а на домаћу пољопривреду како је још јуче договорио са њемачким министром пољопривреде, Додик је напрасно по ко зна који пут погазио своју ријеч, промијенио одлуку и само 8 дана након историјског „НЕ“ Европској Унији подвјеног репа прихватио ССП.

Он није могао чекати анализе и конкретан договор са Њемачком и ЕУ јер је и сам признао да су буџет и каса празни, није смио допустити да пред локалне изборе касне плате и пензије јер би то помогло грађанима да се освијесте и схвате колико је озбиљна ситуација, па је Лажни Месија погнуте главе и спуштених панталона по ко зна који пут понизио Републику Српску и њене грађане.

Манипулатор сваки пораз преко својих дворских медија покушава представитти као велику побједу, па је у Београду одржана још једна јефтина представа у којој је Чеда Јовановић искориштен као димна бомба којом се скреће пажња јавности са суштине. Некадашњи побачај постао је најближи савезник који вандредним конференцијама за новинаре и заједничким сједницама Влада помаже Додику да преживи још који мјесец и опере се пред грађанима Републике Српске.

Вучић је недавно Додику дао 50 милиона марака купујући обвезнице са братском каматом од 5%, а сада му даје алиби да је тобоже на његовуу сугестију а не из крајње нужде прихватио ССП. Послије само 8 дана промијенити одлуку о ССП-у, без икаквих анализа и гаранција Њемачке да ће реално надокнадити губитке, клекнути на кољена пред Новалићем и Звиздићем је једно од највећих понижења које је Република Српска доживила од отуђеног режима последњих година.

Ова ситуација је показала смијешним режимске флоскуле о „бољем ентитету“ јер је Федерација, упркос бројним унутрашњим проблемима, трвењима и компликованој администрацији, ипак могла да одбије ММФ и преживи без новог кредита док је руководство Републике Српске исти дан почело да цвили о наводној угрожености и хибридном рату који наводно запад води против режима. Српска јесте угрожена, али прије свега од отуђеног режима који је води пропаст већ 10 година.

Додикова београдска капитулација потпуно је скинула маску са лица Александра Вучића који од завршетка избора 2014. прикривено, а сада већ и отворено подржава Додика и пружа му сламку спаса у тешким ситуацијама.

То потврђује и Вучићева најава да ће пред изборе посјетити Херцеговину, а циљ је очигледно да Вучић помогне Луки Петровићу да побиједи у трци за градоначелника Требиња.

Лукин брат Раде Петровић предсједник је СНС-а на Чукарици и врло важан функционер Вучићеве странке у Београду, дуго времена у Народној банци радио је скупа са Вучићевим оцем Анђелком и често га доводио у Требиње, па је свима јасно да се преко ове приватне линије покушава организовати његова посјета Херцеговини, састанци са Григоријем и његовом екипом како би се прикривеном кампањом, лажним патриотизмом сликањем и говорима помогло Луки.

Чудна је игра и понашање Вучића јер је свјестан да Додик води Републику Српску у пропаст, а својим лошим потезима Вучић само додатно продужава агонију у Републици Српској и њене грађане доводи у све тежу ситуацију.

Додик је недавно молио српског премијера да му пребаци 50 милиона куповином обвеница како би преживио до избора али ни то није било довољно па је Лажни Месија морао да капитулира пред ММФ-ом, Звиздићем и Новалићем.

Вучић својим потезима већ дуго времена забада нож у леђа опозицији у Републици Српској одбацујући људе који су му помагали док је био опозиционар, истовремено пружајући подршку конвертиту који га је годинама оштро нападао и називао побачајем. Додикова политика сталног конфликта која му помаже да скрене пажњу јавности са најважнијих животних проблема потпуно је супротна Вучићевој помирљивој политици регионалне стабилности и привредног развоја.

Додик је током предуге политичке каријере вјешто користио, злоупотребљавао а касније одбацивао Милошевића, Коштуницу, Ђинђића и Тадића, а не треба сумњати да ли би забио нож у леђа и Вучићу ако му се укаже прилика и ако би од тога имао користи.

Имајући у виду какве је последице имало Милошевићево мијешање у односе између Милана Мартића и Драгана Бабића, или подршка Биљани и довођење Додика на власт 1998., Вучић би требао бити много опрезнији и престати да својим потезима дијели браћу преко Дрине.

Можда му сликање са Додиком донесе који дневно-политички поен јер већ дио јавности у Србији обманут контролисаним медијима нажалост има погрешну перцепцију да је Додик Србин и патриота, али далекосежно Вучић од тога може имати само негативне последице.

Додик је прошлост, и никакве манипулације, представе, обвезнице и кредити не могу га спасити јер је након суморне деценије диктатуре грађанима Републике Српске превише понижења, превара, лутања и тешког живота на ивици.

Блог Небојша Вукановић

Коментари / 70

Оставите коментар
Name

алтец

15.07.2016 07:42

Ништа још за јадног Милета није готово.Сад це Техеран тражити да потписе и механизам координације,да призна попис инаце нема пара.Јадни Миле це се копрцати,нападати на Цеду и опозицију а она јадно и бједно све потписати сто треба само да добије паре и некако презиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.07.2016 10:17

Требају паре за нове папке !!!

Name

Горан

15.07.2016 17:57

Има ли овај цовек имало морала И да оде са власти??

Name

ЛОЛА

15.07.2016 07:43

МАЛО МАЛО ПА ЛИЈЕВЦАНСКА ЛОЛА У БЕОГРАДУ СТАЛИ ТАМО ТРАЗИ БОГ ЈЕДИНИ ЗНА ПРОПАЛЕ МУ СВЕ ПОДВАЛЕ КОД ВЛАСТИТОГ НАРОДА ПА МУ САД КО БОЈАГИ МОЗЕ ВУЦИЦ СВЕ ДА РИЈЕСИ Е МОЈ МИЛЕ СРПСКА НЕСРЕЦО ТЕСКО НАМИ СА ТОБОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

15.07.2016 07:46

Где су оставке? Ко је одговоран за ово стање , где су кривци И хоце ле бити хапсења за билионске стете????????????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таксират

15.07.2016 08:21

Најблазе рецено, уобицајени сценарио од доласка не(с)подобних на власт па до њиховог нестајања са сцене је по фазама сљедеци: 1. одусевљење 2. отрезњење 3. паника 4. тразење крив(а)ца (зртвеног јагњета) 5. казњавање недузних 6. одликовање неангазованих.

Name

разумио

15.07.2016 08:25

Нема одговорности јер крадја је данас у моди. За паметне теска времена, а за будале добра прилика за афирмацију. Негативна селекција одговара Додику јер је њега лако надмасити у знању.

Name

роле

15.07.2016 09:29

Еее милане-мујане..бас си спадало..

Name

Ре

15.07.2016 09:53

То у нормалном свету следи али на овим просторима не , назалост!!

Name

То царе

15.07.2016 07:55

Сани Чампара нови је играч Реала из Мадрида!

ОДГОВОРИТЕ
Name

логика

15.07.2016 08:14

Браво друже.

Name

Љеху

15.07.2016 10:02

То мајсторе, па ниси дзаба првак Европе до 16 година. Сретно.

Name

Модрица

15.07.2016 07:59

У МОДРИЦИ ЦЕ ДА СНСД ИЗГУБИ САМО ТАКО, А И ТИ ЦЕС ПРЕСЕДНИЦЕ ДА ИЗГУБИС НА ОВИМ ИЗБОРИМА ПУНО СВОЈЕ ПОДРСКЕ. ЉУДИМА ЈЕ ДОДИЈАЛО БИТИ ТАКО ПОДМУКАО

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

15.07.2016 08:01

Опет овај политички побачај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма,

15.07.2016 08:07

Битно да је сину дао 3 000 000 народних пара и да се мало игра са АБА лигом, а је..с остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаврило

15.07.2016 08:10

Није то капитулација него маневар, а Вучић не забада нож опозицији у леђа него је препознао исправну политику што овај аутор од своје мржње и политичке неписмености неће никада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

е Гаврило

15.07.2016 08:51

Не с.ри!

Name

РЕ

15.07.2016 08:56

Права политика. Све нас је мање!

Name

СНСД џемат

15.07.2016 09:12

Ако је ово маневар а не капитулација, онда је животни стандард у РС-у бољи него у Швајцарској... Боже, какви негативни коментари о Вукановићу! А нико се није осврнуо ни на једну ЧИЊЕНИЦУ изнесену у његовом тексту. Да ли је Додик одбио, па за осам дана прихватио ССП? ЈЕСТЕ! Да ли је сачекао анализу Свјетске банке, као што је рекао? НИЈЕ! Да ли је ишта конкретно договорено са Њемачком (са којом је требало да се договара НАКОН извјештаја Свјетске банке)? НИЈЕ! Да ли је РС у финансијским проблемима? ЈЕСТЕ! (зашто би се иначе тако брзо "маневрисало"?) Могао би овако до сутра о лажима и обманама које нас коштају пара, здравља, живота, будућности. Једина кртитика на овом тексту је да Вукановић није написао да су обојица конвертити (један од шовинисте до глобалисте, други од глобалисте до шовинисте) и да су обојица - БИЛИ И ОСТАЛИ - окупациони намјесници, постављени од оних који су бомбардовали Србе православце два пута у посљедњих десет година.

Name

ДЕ ГОТХИА

15.07.2016 09:21

Е ГОСПОДИНЕ ГАВРИЛО У ПРАВУ СТЕ - НИЈЕ ТО КАПИТУЛАЦИЈА - АЛИ ЗА ВАШУ ИНФОРМАЦИЈУ ТО ЈЕ ЈОШ НЕШТО ГОРЕ, ТО ЈЕ ТОТАЛНА ДЕЗИНТЕГРАЦИЈА КОЛЕКТИВНОГ БИЋА ЈАДНОГ СРПСКОГ НАРОДА ЗАПАДНО ОД ДРИНЕ, КОЈИ СЕ ТОПИ И ОСИПА, КОЈИ ПАТИ И ПОСТАЈЕ ПУКА ЈАДНА СИРОТИЊА, СИРОМАШНИЈА ОД ПРАВОСЛАВНЕ РАЈЕ У НЕКАДАШЊОЈ ОТОМАНСКОЈ ИМПЕРИЈИ, КОЈИ ЋЕ УСКОРО НЕСТАТИ ИЛИ УТОПИТИ СЕ У БОСАНСКОМ ВИЛАЈЕТУ ПРЕБОГАТОГ И КОРУМПИРАНОГ ВЕЗИРА И ЈАНИЧАРА МИЛОРАДА ДОДИКА.

Name

соне

15.07.2016 08:26

Који смо ми болестан народ од политике. Каква је мрзња у народу, комсије, родбина и кумови се мрзе због политике. А позиција и опозиција требају такве болеснике да би добро зивјели. Нека одговоре и једни и други на коментар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин

15.07.2016 12:07

Не знам одакле пишеш -али Баја је подијелио својом политиком грађане на повлаштене и обесправљене. Ако ниси у снсд-у (приватној бајиној странци или секти) грађанин си другог реда у РС-у.

Name

овца

15.07.2016 08:49

Толико су проводни ал опет народ овца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таксират

15.07.2016 08:50

Велики је то капацитет, надоци це он јос у возњи, нико се није науцен родио нити да савјета у зивоту и раду није требао. Тако да це на крају непогресиво гријесити. Није цак искљуцено да се он цак греском и родио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

15.07.2016 08:53

Ако при свакој пријатељској услузи одмах мислиш на захвалност, онда ниси давао, већ продавао. Калигула јесте први поставио коња за сенатора, али и ми коња за трку имамо. Богатство је налик на морску воду; што је више пијемо, то смо жеднији. Човек мора да зна да се смрт са њим не шали. Легалитас регнорум фундаментум – Законитост је темељ држава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Писи

15.07.2016 09:07

Писи мало цесце...да ови морони мозда несто сконтају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

15.07.2016 09:25

Тако и треба СРБИ да буду јединствени и да у вођењу политике сарађујемо са матицом СРБИЈОМ. Сви треба да знају да смо ми један народ. Подршка предсједнику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

15.07.2016 10:07

Е мој боту...

Name

Миладин Горановиц

15.07.2016 09:29

Од Премијера Вучића сам очекива де никада ни у сну не подржи корупционаше и криминалце, а десило се баш то, нажалост!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Светла будуцност РС.

15.07.2016 10:20

Па сви знају засто, крим политицари у Србији и РС. немају алтернативу, Ако Додик добије изборе било где у РС. то био поцетак краја колике толике самосталности Срба у БИХ,Свака земља у којој један цовјек одлуцује о зивоту и смрти врло брзо,нестане угаси се нема 9 јануара нема ниста.

Name

Зељко Кузман

15.07.2016 09:30

Додик је лажов и хоштаплер, тотално је уништио Републику Српску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

15.07.2016 09:43

Наредба је следећа,Требиње мора пасти.У акцију ће бити укључен госпон Вучић и сва његова машинерија,ту је и госпођа Ражњатовић,сва свештена лица од калуђера до владика енергетски сектор од до који ће сада упрвом налету у августу запослити стотињак радника,већином из табора СЗП од прошли локакних избора.Толико за сада са се зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

15.07.2016 09:47

Три Миље су три Миље а ми смо само три КМ вриједни. Све иде у круг! Размисли па изабери!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

15.07.2016 09:48

ЋОПАВИ "КРАЉ" ЈЕ ГО И ГОТОВ - ТО СВИ ВИДЕ... САМО ТО НЕЋЕ ДА ВИДИ ОНАЈ ШТО ГА ЈЕ ЋОПАВИ "КРАЉ" ДАВНО НАЗВАО ПОЛИТИЧКИМ ПОБАЧАЈЕМ - ИЛИ ЋЕ ИПАК ПОСЛИЈЕ НАСИЛНОГ "ОТВАРАЊА ПОГЛАВЉА", ПОЛИТИЧКИ ПОБАЧАЈ ПОВУЋИ ВОДУ И ПРОСЛИЈЕДИТИ ТРУЛОГ КРАЉА У ПОЛИТИЧКУ КАНАЛИЗАЦИЈУ... ВРЕЛО И ВАРЉИВО ИЗБОРНО ЉЕТО ЈЕ ТЕК ПОЧЕЛО... А МЕРКЕЛОВА ВОЛИ ДА "ЗАВРЋЕ РУКЕ" НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ НАРОЧИТО ЗА ВРИЈЕМЕ ЉЕТА - ЈЕР ТО ЊОЈ ДОЂЕ КАО ГОДИШЊИ ОДМОР - ПОШТО СЕ У ЊЕМАЧКОЈ У ОВО ДОБА ОБИЧНО ОДМАРА И ЉЕТУЈЕ - ПА ЖЕНА НЕМА ПОСЛА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

15.07.2016 13:13

Ма чекамо неку конкретну акцију другу годину...вријеме иде, ништа се не дешава...играју се са нама само тако.

Name

Благован

15.07.2016 09:49

Подршка Додику и из Федерације. Напред, Председниче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД џемат

15.07.2016 09:49

Непријатељи Срба и Републике Српске највише воле Додика и његови камарилу - дотични тако вриједно и темељно уништавају да су непријатељи љубоморни, како то њима није пошло за руком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

15.07.2016 09:54

Није потребно бити препаметан да би знао о цему је ријец Вуцицу су мале сансе да се обогати у Србији а велике да то постигне у РС преко Баје који све народно нуди за власт па изволи затуцани народе поново подрска пљацкасима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Трил Оле О ле

15.07.2016 09:58

Пукли смо као звечка, а воде нас политички профитери и тајкуни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЈА

15.07.2016 10:04

ИМА ЛИ ИШТА ДА ЈЕ ОВАЈ ДОДИК РЕКАО ПА ДА СЕ ПОСЉЕ ТОГА НИЈЕ ПОВУКАО ИЗГОВОРЕНО. САДА ЋЕ ДОДИК ПРЕКО НОЋЕИ ПОСТАТИ НАЈВЕЋИ ЕВРОПЕЈАЦ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДПС

15.07.2016 10:06

Додик бере поене код странаца а Ви господо гуслајте по новинама. Да појасним: Умјесто да Младен Иваниц као представник Савеза за промјене прихвати ССП, Додик га наговара да одбије да би он исти текст ССП за седмицу дана прихватио и одиграо улогу доброг момка код странаца. Ко је сад у овој прици наиван а ко добар. Колико год се представници Савеза за промјене бусали у прса колико су паметни, из дана у дан се испоставља да Додику нису ни до кољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр. Јекyлл

15.07.2016 10:31

Немој висе објасњавати ниста ;)

Name

ДПС

15.07.2016 11:55

Да не буде неспоразума нисам присталица Додикове политике али то су реалне цињенице. Ко не види нека посјети офталмолога.

Name

лука

15.07.2016 10:29

Докле ће овај Додик да народ прави будалама - колико је пута слагао људе

ОДГОВОРИТЕ
Name

уууууу

15.07.2016 11:24

Свима је јасно да додик прави будалама комплетан савез за промјене, умјесто да га хапсе због криминала и корупције, како сада ствари стоје додик ће све из савеза за промјене оптузити за нешто није битно шта и позатварати их, и владати колико хоће,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маша

15.07.2016 11:24

Путуј Милокрадеее!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саопстење удрузења пољопривредника

15.07.2016 11:57

Гледали смо на овај ТВ дје Биља казе да се не мозе на овој вруцини. Због тога те молимо Фадиле да будес њезан,он је једна фина дуса стити нас годинама па га мало припази немој да повриједи и другу ногу због тебе. Зато немој бити груб јер цес нас расплакат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

15.07.2016 12:28

Није само да Вуциц подрзава Милорад вец и Босњаци.Ова два су одлицна за укидање РС-а,бољ нису могли доцу у ових 20г посље рата!!Камелеон им није раван.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин нормала оцм

15.07.2016 18:46

Бошњо, имаш јебено право али ми Срби у пропадајућој рс себи само копамо јаму са овим нашем преседником додиком..

Name

из народа

15.07.2016 12:51

НАРОД НИЈЕ ГЛУП!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

15.07.2016 13:56

Сигурно да је глуп. Све види и све зна, а ниста не пидузима!

Name

Из власти

15.07.2016 15:54

НАРОД ЈЕСТЕ ГЛУП!!!

Name

Леко

15.07.2016 14:00

Један од набољи министара господин Саровиц је рекао да ССП је добар за РС и то Иваницу није било довољно него је цекао одобрење од Додика и тиме се истом бацио под ноге,сада мислимо да це Звиздиц и Новалиц потписати споразум са ММФ мислим да неце него це тразити ратификацију резултата пописа и споразума о кординацији посто је оцигледо федерација економски јаца од РС и није им досла вода под грло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стокан

15.07.2016 14:31

Иванић је Додикова марионета, да је Додик рекао да је млијеко црно, Иванић би без поговора рекао да је то тако.

Name

Зоран

15.07.2016 14:01

Свијет је постао врло опасно мјесто за живјети,. Не због зле власти, већ због народа што ништа не подузима !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

брзи

15.07.2016 14:46

Зна Вуциц ста ради.ДОС је био у Србији и знамо како је све просло.Где је пуно баба килава дјеца.

Name

Данијел Кецман

15.07.2016 15:02

Оно у Београду је било сколовање Додика. Оваква парохијална политика СЗП-а је разлог засто се губи на изборима. Није договорио састанак вец је био позван на пеглање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

15.07.2016 15:17

Имају неки стари називи да би се описао ментални склоп појединаца као нпр: Токмак. Клоц. Ви додајте неке или им додијелити наведене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фуј Бањалучани

15.07.2016 16:14

Може и билмез. Он је уствари једна врло дрска сељачина која је искористила прилику. Јер је овај народ тона неписмених г.вана. Он може проћи само код оваквих будалетина, покварењака и подлаца. А они нису ништа бољи од њега. Затрали су све и једну фабрику. Затрали су све и једну техничку струку. Од чега мисле живјети? Могу једино пасти траву. Фуј

Name

ВАСИЛ

15.07.2016 16:32

Е мој сифровани Фуј Бањалуко,сто не стиснес су..к па се не потписес.Нисам ти ја за Милорада,али никад тако небих писао.Јос несто да те посавјетујем добро намјерно,дјаба је се сакривати под Фуј,Муј,Туј има такву моц Додо да те пронадје за пет минута,а онда нека ти Бог буде на помоци,ал дјабе говорим следи дегењек по тамбури.

Name

ре васил

15.07.2016 16:52

Па није то ово сјеверна кореа

Name

кореја

15.07.2016 17:14

Па није Кореја и ја се слазе,Тамо Ким разнесе несретника топом,а опвдје дегењек по тамбурици,па признај да је боље.

Name

Леко

15.07.2016 17:12

Ајде пресједнице јос потписи резултате пописа и споразум о кординацији и испуницес нецији циљ за сто си и намијењен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

15.07.2016 19:54

Намирио се он, заболе га стојко за нама. Сад ћемо да једемо његову патриотску чорбу.

Name

Супер

15.07.2016 18:11

Федерацији одбија ММФ а РС пада на колена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ос

15.07.2016 18:20

Дали овај народ иста конта И ста сад послије референдума итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фадил

15.07.2016 19:54

Ма потписао би ја за ММФ, него ми оловка несто смелцује. Милораде де ово око пописа да ријесимо док ми донесу другу оловку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

15.07.2016 19:54

Ста је заслузио народ који у босни сије а БОГА моли да у срби киса пада .паметном доста

ОДГОВОРИТЕ
Name

СаШа Латиновиц

16.07.2016 12:06

Ето, све сте лијепо објаснили и свима нам је јасно. Ста планирате да предузмете поводом свега тога или цете и даље само да писете коментаре и гласате као и до сада?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

18.07.2016 07:41

ВУЧИЋ=ДОДИК=ВУЧИЋ=ДОДИК=ВУЧИЋ=?

ОДГОВОРИТЕ