Отворено писмо Џенифер Анистон

Џенифер Анистон је решила да стане на крај свим трачевима који о њој круже по америчким таблоидима отвореним писмом које је објавила на сајту "Хафингтон поста". Писмо преносимо у целости

Забава 15.07.2016 | 08:54
Отворено писмо Џенифер Анистон
Џенифер Анистон је решила да стане на крај свим трачевима који о њој круже по америчким таблоидима отвореним писмом које је објавила на сајту "Хафингтон поста". Писмо преносимо у целости.

"Дозволите ми да вам за почетак кажем да никад раније нисам реаговала на трачеве. Не волим на тај начин да дајем енергију бизнису који се базира на лажима, али сам желела да учествујем у већем разговору који је већ почео и треба да се настави. Пошто нисам на друштвеним мрежама одлучила сам да своје мисли пренесем овако писаним путем.

Чисто да се зна, нисам трудна. Али ми је доста. Доста ми је свакодневног надзора и причања о мом телу које се крије иза "новинарства", "првог амандмана" и "вести о познатима".

Мог мужа и мене свакодневно малтретирају на десетине агресивних фотографа који стоје испред наше куће и спремни су да ураде готово све како би добили било какву фотографију, чак и ако то значи да ће угрозити нас или несрећне пешаке који се случано нађу у близини. Али, изузимајући аспект јавне безбедности, желим да се фокусирам на ширу слику о томе шта овај сулуди таблоидни ритуал представља за све нас.

Ако сам ја нека врста симбола за неке људе, онда очигледно представљам пример објектива кроз који сви, као друштво, гледамо на наше мајке, ћерке, сестре, жене, другарице и колегинице. Свођење жена на објекте и стално надгледање кроз које пролазе је апсурдно и узнемирујуће. Начин на који мене престављају у медијима је једноставно одраз тога како гледамо и предстаљамо жене генерално - поредимо их са неким извитопереним стандардима лепоте.

Новости
фото: интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

истина

16.07.2016 07:00

То сестро Српкињо. Ко не зна Јениферина бака са мамине стране је Српкиња из Јагодине

ОДГОВОРИТЕ