Otvoreno pismo Dženifer Aniston

Dženifer Aniston je rešila da stane na kraj svim tračevima koji o njoj kruže po američkim tabloidima otvorenim pismom koje je objavila na sajtu "Hafington posta". Pismo prenosimo u celosti

Zabava 15.07.2016 | 08:54
Otvoreno pismo Dženifer Aniston
Dženifer Aniston je rešila da stane na kraj svim tračevima koji o njoj kruže po američkim tabloidima otvorenim pismom koje je objavila na sajtu "Hafington posta". Pismo prenosimo u celosti.

"Dozvolite mi da vam za početak kažem da nikad ranije nisam reagovala na tračeve. Ne volim na taj način da dajem energiju biznisu koji se bazira na lažima, ali sam želela da učestvujem u većem razgovoru koji je već počeo i treba da se nastavi. Pošto nisam na društvenim mrežama odlučila sam da svoje misli prenesem ovako pisanim putem.

Čisto da se zna, nisam trudna. Ali mi je dosta. Dosta mi je svakodnevnog nadzora i pričanja o mom telu koje se krije iza "novinarstva", "prvog amandmana" i "vesti o poznatima".

Mog muža i mene svakodnevno maltretiraju na desetine agresivnih fotografa koji stoje ispred naše kuće i spremni su da urade gotovo sve kako bi dobili bilo kakvu fotografiju, čak i ako to znači da će ugroziti nas ili nesrećne pešake koji se slučano nađu u blizini. Ali, izuzimajući aspekt javne bezbednosti, želim da se fokusiram na širu sliku o tome šta ovaj suludi tabloidni ritual predstavlja za sve nas.

Ako sam ja neka vrsta simbola za neke ljude, onda očigledno predstavljam primer objektiva kroz koji svi, kao društvo, gledamo na naše majke, ćerke, sestre, žene, drugarice i koleginice. Svođenje žena na objekte i stalno nadgledanje kroz koje prolaze je apsurdno i uznemirujuće. Način na koji mene prestavljaju u medijima je jednostavno odraz toga kako gledamo i predstaljamo žene generalno - poredimo ih sa nekim izvitoperenim standardima lepote.

Novosti
foto: internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

istina

16.07.2016 07:00

To sestro Srpkinjo. Ko ne zna Jeniferina baka sa mamine strane je Srpkinja iz Jagodine

ODGOVORITE