Терористички напад у Ници: 84 мртва

Најмање 84 особе су убијене, а стотину је рањено у Ници пошто је возач камиона – Мухамед Лауеј Булел улетео међу шетаче. Међу жртвама велики број деце. Возач камиона је убијен, а у возилу су пронађене ручне гранате и наоружање. Према првим подацима међу жртвама нема држављана БиХ и Србије.

Свијет 15.07.2016 | 01:00
Терористички напад у Ници: 84 мртва

Како је могуће да у земљи у којој је већ месецима на снази ванредно стање неко ко је познат полицији као "особа која је прошла кроз радикализацију" седи у паркираном камиону на шеталишту готово девет сати пре него што крене у покољ, полиција га легитимише, али им он каже да је ту због доставе сладоледа, они га оставе на шеталишту иако је тог дана тешким камионима забрањен улазак у градску зону? Све то очигледно без да су бацили поглед у камион јер је он био до зуба наоружан, а камион пун експлозива и другог наоружања које је после напада пронађено поред Мухамеда Лауеј Булела? 

14.30 - Лажна узбуна на аеродрому у Ници, путницима дозвољено да се врате у део за преузимање пртљага.

14.10 - Војска евакуисала аеродром у Ници у делу за преузимање пртљага. Евакуација наређена због торбе коју наводно нико није преузео, јавља РТ.



14.00 - Осумњичени нападач последњи пут у Ници био пре четири године, саопштиле су туниске безбедносне службе, преноси Ројтерс.

13.40 - Контролисаном експлозијом полиција уништила сумњиви пакет који се налазио у камиону код ауто-пута близу Нице, јављају локални медији. 

13.20 - Јединица за разминирање послата да је да провери камион на путу код Нице и дигла је у ваздух сумњиви пакет који је у њему пронађен, јављају француски медији.

Камион "волво" био је паркиран на путу Де Турен, на излазу из Нице, јавља Матен. Две зграде у околини одмах су евакуисане.



13.05 - Међу погинулима у нападу два Американца, једна Рускиња, једна Јерменка и један Украјинац, јављају француски медији, позивајући се на саопштења министарства спољних послова тих земаља.

Нападач, који је као јавља јавља локални лист Нис матен индентификован као Мухамед Лауеј Булел, улетео је камионом тешким 19 тона у масу шетача у Ници и убио 84 особе, а повредио више од 100 људи, од којих је 18 у критичном стању.

13.00 - Тивија Бенер је у паници која је завладала за вријеме и послије напада одвојена од своје осмомјесечне бебе, коју је срећом пронашла захваљујући друштвеним мрежама.

Она је Фејсбуку подијелила сљедећи статус:

"Изгубили смо осмомјесечну бебу. Драги пријатељи, ако га је неко видио или има било какву информацију, молим вас да ме контактирате одмах", писало је у објави.

Бебу су пронашле непознате особе које су, када су прочитале поруку, успоставиле контакт са родитељима.

Родитељи су потом на Фејсбуку објавили добру вијест да је беба нађена, захваливши госпођи која је бебу нашла и јавила им се.

12.40 - Како се наводи, Булел је пре напада радио као возач у курирској служби, отац је трогодишњег детета. Према полицијској документацији, он није био означен као особа која је прошла кроз радикализацију.

Његов стан је претресен рано јутрос, а полицијски тимови покушавају да утврде да ли је имао помагаче. Неколико Булелових рођака је приведено на саслушање.

Према доступним информацијама, бели камион којим је извршен напад изнајмљен је пре неколико дана, што указује на то да је напад планиран.

12.15 - Међу убијенима у Ници су и два Американца, преносе агенције.

12.00 - Француска полиција опколила је кућу нападача, јавља иТеле ТВ, цитирајући неименоване полицијске изворе. 

Према извору иТеле ТВ, у кабини камиона су пронађени документи возача, преко којих је утврђен идентитет нападача - Мухамед Лауеј Булел (Мохамед Лахоуаиеј Боухлел).

Француски медији пишу да је убица познат полицији, али да није био на списку потенцијалних терориста, као и да је рођен у Тунису, а да је француски држављанин.

Како је раније објављено, према личним документима убијеног нападача, у питању је 31-годишњи мушкарац, становник Нице, тунижанског порекла. Није јасно да ли је имао помагаче.

Он је, према незваничним информацијама, отац трогодишњег детета.

Убица из Нице био је паркиран на улици готово девет сати пре него што је кренуо у покољ, а чак је полицији рекао да доставља сладолед, јављају британски медији.

Њега је полиција легитимисала али је рекао да је ту због доставе сладоледа, па га нису отерали са шеталишта, иако је, у време прославе националних празника и недељом, тешким камионима забрањен улазак у градску зону.

Убица је од раније познат полцији по насиљу и крађама, а у камиону су после напада пронађене пушке, пиштољи и једна граната.

11.30 - Локални лист Нис-Матен објавио је име нападача – Мухамед Лауеј Булел.

11.00 - Француски премијер Мануел Валс објавио је данас да ће 16, 17. и 18. јул бити дани жалости у Француској.

Валс је, после састанка Савета одбране у Јелисејској палати, рекао да ће заставе на јавним установама већ од данас бити спуштене на пола копља, преносе француски медији.

"Суочавамо се са ратом против тероризма. Одупрећемо се... Једини одговор мора бити одговор уједињене Француске", истакао је Валс.

10.30 - У болници се тренутно налази 54 деце, јавља Фигаро.

08.30 - Број убијених особа се попео на 84.

08.10 - Почела је идентификација жртава напада у Ници, а према досадашњим информацијама међу њима нема држављана Србије, рекао је за РТС амбасадор Србије у Паризу Рајко Ристић. Тренутно нема информација да ли је у Ници било држављана БиХ.

07.15 - Нападач је од раније био познат француској полицији, али не и обавештајним службама, јавља Ројтерс.

04.33 - Француски министар унутрашњих послова саопштио да је у нападу у Ници страдало 80 особа, као и да се у критичном стању налази 16 повређених.

04.21 - Француска мобилише још 10.000 војника које ће распоредити широм земље. Најављени појачаани напади француске авијације у Сирији и Ираку, јавили су француски медији после Оландовог говора. 



03.55 -  Терористичка природа овог напада не може се негирати, рекао је француски председник Франсоа Оланд, који се, после састанка највиших безбедносних званичника те државе, обратио нацији. Ванредно стање продужено за још три месеца.



03.33 - У камиону су пронађени документи француског држављанина туниског порекла, јавља АФП.  Место боравишта те особе је Ница. Извори блиски истрази рекли су агенцији Ројтерс да нападач још није идентификован.

02.21 - Међу жртвама напада у Ници је и високи званичник француске полиције, рекао је градоначелник тог града Кристијан Естроси. Естроси, међутим, није рекао о којем је званичнику реч. 



02.15 - Број жртава у Ници порастао на 77, јавља париски Фигаро. Још 16 повређених је у изузетно тешком стању.  

02.00 - Пристаалице Исламске државе на друштвеним мрежама славе напад у Ници. Исламска држава, још увек, није преузела одговорност.



01.45 -  Амерички председник Барак Обама је трагедију у Ници назвао терористичким нападом, наводећи да ће САД стајати раме уз раме са својим најстаријим савезником у овом тешком тренутку.

01.30 - Истрагу о трагедији у Ници преузела је антитерористичка служба. јавља агенција АФП. То је прва званична индикација француских званичника да се ради о терористичком нападу.

01.25 - Градоначелник Нице Кристијан Естроси рекао је француским медијима да је у камиону пронађено оружје и ручне гранате, као и да је возач пуцао пре него што га је полиција неутралисала.

01.05 -  Број жртава порастао је на 73, јавља Би-Би-Си позивајући се на безбедносне изворе у Француској. Председник Франсоа Оланд се хитно враћа у Париз на састанак поводом ове трагедије.


Тањуг/АП

23.30 - Бели камион улетео међу шетаче у Ници. Локални извори наводе да има повређених и погинулих.  

Наоружани нападач улетео је камионом у масу шетача у Ници и убио 80 особа, а повредио више од 100 људи. од којих је 16 у критичном стању.



Нападач је, пре него што је возећи у цик-цак, почео да гази шетаче, испалио неколико хитаца у масу. После два километра крваве вожње, полиција га је убила, а у возилу су пронађени документи, наорзжање и ручне гранате.

Пронађени документи гласе на неименованог тридесетједногодишњег Француза туниског порекла. Извори блиски истрази рекли су Ројтерсу да то не значи обавезно да је нападач идентификован.



Истрагу је, после два сата, преузео посебни антитетористички тим, иако је напад у Ници, до тог тренутка, терористичким назвао само амерички председник Барак Обама.

До дубоко у ноћ, нико није преузео одговорност за напад, али су присталице Исламске државе почеле да славе напад у Ници, на исти начин на који су то чинилиетоком сличних догађаја у Паризу и Бриселу.

Полиција у Француској, земљи која је у ванредном стању још од претходних терористичких напада, одмах је преузела контролу над местом догађаја, а престрављени неповређени шетачи смештени су по околним хотелима и становима.



Терористичка природа овог напада не може се негирати, рекао је француски председник Франсоа Оланд, после састанка највиших безбедносних званичника те државе.

"Ништа неће уздрмати нашу веру у борбу против тероризма... Ударићемо их у њиховим кућама", рекао је Оланд, помињући Сирију и Ирак.

Оланд, који је свега дан раније најавио укидање ванредног стања, саопштио је нацији да је та мера продужена за још три месеца.

Извори: РТС/ СКАЈ ЊУЗ/ РТ / ТАЊУГ / БЛИЦ

Коментари / 94

Оставите коментар
Name

бањалука

14.07.2016 23:10

Бице да су опет "борци за слободу" или "умјерена опозиција".На залост страдају невини док њихове водје подилазе САД притом се окрецу против јединог правог противника и ефикасног рјесења глобалног тероризма - Русије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостар

15.07.2016 06:37

Овако су говорили и да су терористи из тзв. "Армије БиХ" борци за слободу а сви добро знамо да је то била паравојна терористичка формација за борбу против српских жена и дјеце. Е па ово су им урадили исти ти исламисти. Зар Алија није рекао да му је највећа жеља "да мујезин закуише са Ајфелове куле". Неупућени, прочитајте ту његову изјаву па ће вам неке ствари око Француске бити јасније.

Name

Кобац

15.07.2016 04:48

Но цоммент

ОДГОВОРИТЕ
Name

зајебант

15.07.2016 05:54

Познато муслиманско име ...Франко

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

15.07.2016 06:20

ЗАШТО СТЕ БОМБАРДОВАЛИ СРБЕ? КАЖИТЕ ГОСПОДО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

15.07.2016 08:25

Ко другоме ЈАМУ копа сам у јаму упада! Земље НАТО пакта немогу са војском да се боре против исламског тероризма, вец само идејно. ЗАТО Европа нема воље нити снаге!

Name

омг

15.07.2016 17:37

Ниси нормалан,цитај мало.Овај цовјек носи исламско име али није се понасао као Муслиман уопсте.Јео је свињетину,никад није усао у дзамију,а пио алкохол као рус.

Name

Бањалучанин

15.07.2016 06:28

То је тај ислам. Све сами терористи, болесници. Хоћемо референдум што прије, да се одвојимо од болесника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мм

15.07.2016 07:00

Болест је у твојој глави !

Name

Српко Четниковиц

15.07.2016 08:40

Тако је Бањалуцанин. Сваки муслиман је потенцијални терориста. Референдум,да се одвојимо и припојимо СРБИЈИ! Кад мозе Крим, Косово...моземо и ми! Зивјела Република Српска! Уаааас бих!

Name

Зеница

15.07.2016 08:44

Јест вала бас тако како ти казес хахахах Ја синоц био на концерту казалиста и све ИСиловци.Убисе се алкохолом а мињака на пасја прескакала.Надам се да не мислис на те особе.Луд си и поврх свега глуп

Name

Српко Четниковиц

15.07.2016 09:45

Зеницо.Вјероватно сте славили масакр у Ници,пиз.. једне! А сто се тице ко је глуп, доказано је да сви ви муслимани имате QИ у висини собне температуре,али зимске!

Name

голо

15.07.2016 06:32

Имам ја коментар. Исти ти западњаци су неки дан кукали у Сребреници за побијеним терористима и кољачима као што су они са снимка. Ето тако им и треба. Неће дуго проћи док Европа схвати да је Војска Републике Српске претеча борбе против ИСИЛ-а и тероризма уопште.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеница

15.07.2016 08:42

Хахахахаххаха боље да си сутио, паметнији би био билив

Name

Тако

15.07.2016 06:32

Ево материјала за схарл ебдо. Заиграла мечка и пред њиховим вратима. Ми са оваквима дијелимо нашу државу БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЕЛИ МЕДО

15.07.2016 06:32

Чудно је како не могу идентификовати возача али знају да ће ударити Сирију и Ирак? Па, шта је у је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

папа њофра

15.07.2016 06:42

Вечерас ће либераши, који су пре пар дана палили свеће за сребреничке муџахедине, да пале свеће за жртве муџахедина у Ници. ‪

ОДГОВОРИТЕ
Name

блаф

15.07.2016 07:23

Јел муслимани пале свеце??

Name

Ре

15.07.2016 07:31

Болестан си и то озбиљно...

Name

00

15.07.2016 07:49

Какве ово везе има са исламом ? Одмах да ти казем , Никакве .......... Ниједна вјера не подрзава овакве ствари , и ово мозе урадити само неко ко је или луд или дрогиран

Name

@Оо

15.07.2016 08:38

Није он ни луд ни дрогиран. Не знам докле це се радити замјена теза. Нико се не пита откуда у толико људи зеља за овако монструозним циновима? Одатле сто људи осјецају страсну неправду и зељу за осветом. Пита ли се ико ста то француска ради са нато савезницима вец десетинама година? Колико су невиних зивота они одузели? Инаце сам србин и наравно да не подрзавам муслимане и тероризам али дајте људи мало логицког размисљања, пустите холивудска објасњења о лудацима и лосим момцима

Name

Српко Четниковиц

15.07.2016 08:45

00. Је ли то знак са wц-а,или си ти двије нуле? Да ли је и један терористицки напад извео неки хрисцанин или су све муслимани. Немој да лупетас. А сви муслимани подпуно исто рсзмисљају. Само сто нецете успјети у томе док је ПУТИНА и нас СРБА!

Name

која

15.07.2016 08:54

Са исламом има везе јер једино он регрутује терористе који сами себе убијају а нажалост и друге.Ето какве везе има са исламом.Ислам треба из Европе послати кући.

Name

Закључак

15.07.2016 06:46

ИСЛАМ је зло XXИ вјека а ови французи са својим пријатељима американцима,британцима,њемцима и осталим злочинцима из Нато пакта и Европске уније су превише им помогли да се укорјене,удомаће,осиле и ојачају е сада је већ касно јер рат је не избјежан само је питање како ће га сада запад окарактерисати можда рат против џамије с обзиром да су до сада ислам дјелили што није добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

корни

15.07.2016 07:46

А јел знас ста су хрисцани радили у крстаским ратовима и инквизицији.Релига је генерално зло за цовјецанство!Само то цовјецанство не види.Јос...

Name

ОТКУД ЗЛО

15.07.2016 08:34

НЕ ПРЕТЈЕРУЈТЕ, НИЈЕ ИСЛАМ КРИВ ЗА БУДАЛЕ И БОЛЕСНЕ ЉУДЕ. БОЛЕСНИК ИМА СВУГДЈЕ. НЕ ТРАЖИТЕ У ВЈЕРИ ИСХОДИШТЕ ОВАКВИХ СТВАРИ. НЕМА ГА.

Name

незналица

15.07.2016 08:50

Корни јсу ли то они ратови у Православном Цариграду гдје на темељима Цркве направише џамију?Можда они у Сарајеву 90их?Сребреници,Братунцу,Тузли,Бихаћу?или можда они на Косову? Чињеница је да вас је запад створио и да вама је дозволио да ходате брадати и изказујете мржњу према Крсташима,да вам жене ходају умотане поред Хришћана,док Хришћани у арабији,катру,турској,ирану,кувајту итд. не смеју ни да се прекрсте. Дакле само када се одлуче да су сви муслимани исти биће боље и бар мало мира а до тада као и у рату 90их багра ће да се сакрива иза жена,дјеце,џамија,по Црквама,болницама,вртићима,школама ... само оштро и конкретно ваљда ће то Путин и Трамп знати да одраде.

Name

Србин

15.07.2016 09:11

Не глуми Србина,ти си муслиман и не криј се иза Срба и ћирилице јер не знаш српски језик.

Name

има Бога

15.07.2016 06:57

СВЕ ИМ СЕ ВРАЦА,НЕКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо,Слатина-Тузла

15.07.2016 07:46

Зао ми је невиних али тероризам се враца куци !!

Name

блаф

15.07.2016 06:59

Хоцемол опе постављат заставе на профилну??

ОДГОВОРИТЕ
Name

тери

15.07.2016 07:19

Франсоа Митеран о бомбардовању Србије-" Нема мира док Србија не буде војно поражена"

Name

ПИТАЊЕ!

15.07.2016 07:32

Људи, јесте ли ви свјесни да ови "владари из сјене" морају запоцети рат у Европи! Америка је пред банкротом! Прво избјеглице, затим ова срања...Сорос, дуга је прица! Сустина је да је ИСИЛ творевина тих "владара" исто као сто је и била Ал Каида! Засто нико неце да гледа из тог угла! То су плаценици, ови ИСИЛ-овци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

З

15.07.2016 08:32

Дуго ми је тако несто звуцало као теорија завјере, али како вријеме пролази све је јасније да једино то мозе објаснити сто се догадја. Питам се да ли се неко од Француза сјети да су овакви терористи играли фудбал одсјеценим српским главама у БИХ, само сто су тада узивали подрску француске. Или рецимо кад су као први дигли авионе на Гадафија, да ли им је пало на ум да це им ти које су подрзавали данас радити ово!?

Name

Лијевцанин

15.07.2016 07:57

Ето хтио је Оланд да укине ванредно стање кад оно бум ... А није знао да це се опет десити. Највеци терористи су у владама нападнутих земаља,све се ради против обицног цовјека

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОКА

15.07.2016 08:00

Болесних коментара пуно је овдје ,људи моји лијеците се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОЛЕСНИЦИ

15.07.2016 08:36

ТАЧНО ЗОКА. НА БАЛКАНУ БУДАЛА И КРИВИХ ДРВА НИКАД ДОСТА. ОВИ ШТО НАПАДАЈУ САДА ЈЕДНИ ДРУГЕ СУ БОЛЕСНИ КОЛИКО И ТАЈ БОЛЕСНИК У НИЦИ.

Name

зокс

15.07.2016 08:12

Бомбе су и у турској зар не,не бирају они,једино је Израел застицен..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Главас

15.07.2016 08:47

Кога је јос брига за турску у Републици Српској

Name

мики

15.07.2016 08:51

А сјетиће се они коме су испирали мозгове о мултиетичности и мултикултури.Ево им га њихова мултикултура.

Name

логика

15.07.2016 08:20

Ове муслимане у читавом свијету гледају као злочинце, само код нас обратно-они жртве а ми злочинци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ниђе везе

15.07.2016 09:18

Хахаха баш вала побратиме.

Name

Српко

15.07.2016 08:35

Није ми јасно докадаце Европа и Америка подрзавати терористе тј муслимане и овдје у бих и на косову и у другим земљама.Треба свима да буде јасно заувијек,сто је синоц муслиман,тј исламиста у камиону размисљао када је убијао дјецу и остале,будите сигурни да тако исто размисља сваки муслиман у сарајеву,тузли,зеници,пристини,новом пазару...Намјерно писем малим словима....будите сигурни да је све овако.РЕПУБЛИКА СРПСКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

САНЕ

15.07.2016 09:11

Богами није теби добро никако чуј "сваки" потребана ти је помоћ кад тако мислиш

Name

Србин Православац

15.07.2016 09:32

Подржаваће их све док ми будемо имали овакве у парламентима који несмију а да им кажу и због удварања раде све на Српску штету.

Name

прле

15.07.2016 09:03

Соутх Еастерн анд Еастерн Еуропе Цлеарингхоусе фор тхе Цонтрол оф Смалл Армс анд Лигхт Wеапонс (СЕЕСАЦ) Булевар Зорана Ђинђића 64, 11070 Белграде / СЕРБИА Телепхоне: +381 (11) 4155 300 Е-маил: сеесац@ундп.орг Натионал Репортс он Армс Еxпортс Према овим извјештајима и БиХ је извозила огромне количине оружја уз благослов САД у исламске земље...???

ОДГОВОРИТЕ
Name

прле

15.07.2016 09:07

ово је једна година; ИЗВОЗ ОРУЖЈА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ Укупна вриједност извоза према издатим дозволама за извоз у 2009. години, а на основу профактура које су достављене уз захтјеве за издавање дозвола, износила је 47.094.389,50 ЕУРА (Анекс А). Издато је 146 дозвола за извоз у 44 земље свијета и то: Авганистан Албанија Аустрија Бангладеш Белгија Бугарска Црна Гора Чиле Чешка Република Данска Египат Еквадор Филипини Француска Грчка Хрватска Италија Јордан Кипар Кувајт Ирак Јемен Либија Литванија Мађарска Македонија Малезија Молдавија Њемачка Пакистан Румунија САД Словачка Република Словенија Србија Свазиленд Шпанија Шведска Швицарска Тајланд Турска Украјина Уједињени Арапски Емирати Велика Британија

ОДГОВОРИТЕ
Name

самy

15.07.2016 09:21

Једном ће остати уписано да су Срби у Рс први повели битку против Даеш (ИСИЛ)-а,која се тад звала Ел Муџахед а сви су нас осудјивали чак и бомбардовали.

Name

пензионер

15.07.2016 09:10

Људе не треба дјелити то је истина али само због тога што смо већ подјељени и што ништа не штима од похода освајача британаца,француза,турака,арапа,перзијаца,њемаца. Погледајте само примјер ових коментара овде на БН-у,муслимани су на Српским медијима,у Српској држави а не воле Србе,Српске земље,итд. Преко 40 година сам радио на западу у Њемачкој,Аустрији,Холандији итд.Када смо ишли на терен у Ирак,Алжир,Сирију,Либију,Катар то је било не вјероватно колико ти људи мрзе све нас који се Крстимо,то нису крили само су једни вјешто глумили да смо као добри за њих.У иностранству је било заиста добрих људи муслимана имао сам са њима неке контакте и поздрављали смо се ,само што и они брзо све нас Хришћане замрзе када их почну да убјеђују вехабије и да их наговарају да и они постану исти,дакле сваки муслиман ће пре да буде на страни оних који су данас најгори јер им је то дозвољено,нега на страни нас Хришћана то не заборавите јер лаже онај који каже да не воли било какав ислам. Ту је проблем пре свега у новцу јер французи,њемци,американци,британци превише сарађују са арапима а арапи имају јасне захтјеве да се муслиманима омогући насељавање Европе. Једне прилике сам радио за једног министра који ми рече да заступа социална права у Европском парламенту а изњео ми је за мене очитан детаљ а то је да преко 90% људи у Европи који примају социалну помоћ су муслиманске вјере,дакле они не желе да се интегришу,да буду нормални,неутрални,да уче стране језике,они све хоће за себе и зато сада французи имају проблеме а ускоро ће и њемци као и британци,швајцарци итд. јер су превише пустили арапима,да их насељавају а највише муслиманима пакистанцима,индонезијцима,сиријцима,турцима,алжирцима,шиптарима,босанцима,хоћу да нико не буде увређен јер мислим да има и код муслимана нормалних људи који знају да морају да раде и поштују друге на жалост то је мален број.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

15.07.2016 09:12

Јели оно и Французи бомбардоваше Србе у Републици Српској и Србију. Срби у тзв. бих су се борили против исламског тероризма а Французи су помагали терористе. Дијете се родило, сад нека га љуљају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кусур

15.07.2016 09:13

Треба сада да се сви организују и у Сребреницу да обиљежавају оне,а данас их од оних по Сребреници унуци убијају по Европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Метеор

15.07.2016 11:00

Хеј гдје је теби памет... Убица је из Туниса, дебилу! Или си ти посве помјерио памећу...

Name

Ре метеор

15.07.2016 13:28

У чему је проблем крмчино једна,јел у тунису нема муслимана,или ди тек јуче продао се исламу па и не знаш то смрдо муслимански

Name

Метеор

15.07.2016 13:31

Дабогда ти метеор у главу ударио да схватиш да су и у тунису исламисти као и ти и они твоји у сребреници,сарајеву ма у цјелој смрдљивој федерацији

Name

питање

15.07.2016 09:15

Ако знају да су насељени муслиманима,као и остатак Европе због погрешне политике зашто нису по улицама војници,нека шетају и мотре пролазнике,сједе по парковима ништа то није чудно,опрез није на одмету,исто тако какво ванредно стање за три мјесеца када вас вребају из свих могућих мјеста,заиста понекад и треба европи дати гаса јер су примитивци који само бизнис гледају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грешка

15.07.2016 09:16

Нека их и даље по Европи насељавају,нека их по морима и океанима спашавају и пребацују у Европу,нека говоре како у Европи ће да их обезбједе а ни ови што су већ у Европи немају посла и неће да раде,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

спорт

15.07.2016 09:21

Треба французи само да погледају репрезентацију у фудбалу па ће им бити јасно докле су догурали а ускоро и њемци,енглези,швајцарци,италијани....

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

15.07.2016 12:47

Свајцарци вец јесу, видис да су им све сиптари у репр.

Name

стари војник

15.07.2016 09:28

Све је то заслужено због погрешне политике и одабира погрешних пријатеља. Жао ми је само што ћу поново морати у рат ни збогчега и низашта јер све што у рату оставримо у миру подјелимо и изгубимо односно учинимо сами себи штету због удварања исламистима и нацистима,треба гледати гдје да се бјежи од ових лудих и слијепих политичара који само штету наносе Хришћанима ал баш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоиз

15.07.2016 12:04

Ако ти имас зељу да ратујес бујрум, ја и моји нема сансе....

Name

Је суис Србија

15.07.2016 09:29

Цовек кренуо у лов на јелене, отом и оволико наорузање! Хладњаца је за месо! На првом семафору му срце отказало, потом га грц у нози ухватио и слуцајно скренуо медју људе... Или је пак кренуо у лов на избјеглице?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.07.2016 10:23

Теби је отказао мозак.

Name

Је суис Србија

15.07.2016 12:20

Дапаце добри мој цовеце! Покусавам мало да будем ироницан на ову намјестаљку! Вец сте заборавили 9/11 и да су проваљени Бус и Клинтонова!! Ово је "мала маца" ста је било тад, па....

Name

ре

15.07.2016 18:43

У праву си. Наставље се редање америчких намјештаљки: 11. септембар, 11. јули итд

Name

делија

15.07.2016 10:09

Правице те ви Ратка и од блата..Тако вам и треба..

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

15.07.2016 12:38

Волио бих те видјети у четри ока па да то поновиш...такви коментари су дно дна и доказ да Дарвинова теорија пада у воду.Замисли кад би неко изјавио да би правили Алхмана,Хитлера или Лубурића од блата...биједо

Name

Српко Четниковиц

15.07.2016 13:33

Пиздо сарајевска. Има времена. Гледат цемо се у цетир ока. Сав СРПСКИ НАРОД ЈЕ РАТКО МЛАДИЋ!!! РАТКОООООО МЛАААААААДИЋ!!!

Name

Леко

15.07.2016 14:13

Ја нисам, ја сам Лисица.

Name

Ре. Сарајлија

15.07.2016 16:49

Миран димијасу умотај се у димије и сут бре

Name

Историја

15.07.2016 10:19

Још један доказ да мухамед шири ислам силом,мачем,бомбом,авионом,камионом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

логика

15.07.2016 10:55

У праву си, сад управо милион француза прима ислам. Користи мозак кад мислиш

Name

Ре логика

15.07.2016 13:24

Он за разлику од тебе има чиме да мисли

Name

сноуден

15.07.2016 10:23

Производ овакво стања је америцка подјела народа и понизавање њихових права и сада слиједи одмазда.Рецимо примјер да су амери дали дрзаву Хрватској и статус у ЕУ земљи кија је позната по злоцинима од 1941 Јасеновав преко милион људи је убијено Срба Јевреја Рома......осталих само зато сто нису католици.?????Страсно.Милион срба је протјерано из Хрватске побијено а имовина им отета и спаљена.Е то вам је медјународно право и основна људска права за кија се залазу САД и ЕУ.Надјите ми и једну земљу којој је радјено све ово од цак и НАТОА бомбардовање суверене дрзаве и њених градјана цивилног становниства на спавању зена ,деце ,радника ,стараца,инвалида само зато сто су хрисцани и Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

15.07.2016 10:59

Кретену који је ово урадио желим да никад не нађе смирај. Да Бог да га земља извртала и керови му кости погане појели!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.07.2016 11:57

А за ове сто су му помогли?

Name

блм

15.07.2016 11:08

Мухамед?Бас се изненади.А тако мирољубив тај исламски свијет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зузу

15.07.2016 11:10

Зар француска није за сребреницу залагала се за резолуцију о геноциду до краја године це и француска имати двије сребренице у својој дрзави од тог тобозјег народа муслимана.па срби требају сад да буду захвални териристима сто тријебе земље које су србију бомбардовале мени је лицно драго сто овај поби ове французе толика ЕУ и НАТО.а лола са обицним камијоном прегази цитаво сеталисте и поби 80 људи е свака му цаст јадни нато силедзијски они смију само из авијона гадјат а не да се на тлу боре

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОКА

15.07.2016 11:16

Ислам је саврсен ,муслимани нису.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

15.07.2016 11:17

Кад би знали ови да су плацени " католицким" новцем и да њихов ментор који им је рекао да ово раде у име Аллаха, сада мозда руца или лизе сладолед од истог тог новца...Ех кад би знали, многи, многи кретени.... А опет с друге стране СВЕ је на планету НАСТИМАНО.. ДЕВЕТ сати камион стаји и СЛАДОЛЕД се цека...Која стела ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

давидБЛ

15.07.2016 11:35

Јако тузне и потресне слике из Нице, људи страдала су дјеца, знам да це неки реци убијали су и они (Французи) насу дјецу, али код нас Срба је парола опростити, али не заборавити.. Немојте ликовати на невиним зртвама, знам да су Французи то радитли када су нас бомбаровали у Републици Српској, у Србији, када су слали орузје у федерацију, када су са америма логистицки уцествовали у ЕГЗОДУСУ Срба из Крајина, и много тога јос...Али опет казем, невине зртве немају везе са политиком Запада. Само не мозе ми нико реци да идеологија није крива да цовјек који има троје дјеце и зиви у једној од најбогатијих земаља свијета цини несто овако..Извините, али ста је друго разлог.. нецу реци ислам, али корјен је у погресном тумацењу исламу.. Моје комсије Муслимани нису терористи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нермин

15.07.2016 11:51

И ја сам Муслиман, и ја практицирам Ислам. Осудзујем овакве и сва слицна десавања небитно ко је нападац а ко зртва, и у потпуности се слазем да је ово цин невјерника односно људи који тилумаце вјеру како нетреба односно како њима одговара..

Name

Едо,Слатина-Тузла

15.07.2016 11:41

" Мој посудјени " пост са једног другога портала !! Мозда "напаљени" националисти несто схвате ако имају циме схватити !! "НАТО свакако треба наставити гомилати трупе на руској граници. Од тамо долази права пријетња. Видимо да Французи редовито гину од руске руке, они су срж проблема. Сад мало за озбиљно, једва чекам тренутак када ће еуропски народи схватити да њихове владе уопће не маре за њих, за цивилне жртве на еуропским улицама, за ризик од повећане мржње и отворених сукоба унутар државних граница. Није их брига ! Иза дебелих оклопа од челика и полицијских прстенова, француским властима битније је задовољити саудијске спонзоре (инфилтриране у француску економију и друштво) него марити за погажено дијете у Ници, за нестале судбине људи у Паризу и Дамаску, градове у Сирији и Либији који све више личе на Хирошиму. Да, грађани Еуропе ! Њих није брига, не бришите им лажне сузе и не слушајте П.Р.-овске изјаве сућути ! Нити ће их бити брига - знате како изгледа њихова 'одмазда' ? Французи су због јавности направили 4 напада, гађајући напуштене објекте с ефектом 0 , док Саудијац не каже СТОП . Ови дигну руке и кажу 'ето ми радимо што можемо' - све до неког новог терористичког напада. А посао иде несметано даље. Бусинесс ас усуал. Немојте мислити да им еуропски животи значе нешто више од сиријских, либијских, ирачких. Пустити ће они да се дешава све што им иде на руку - а елите већ сада селе на једина још релативно сигурна мјеста - Аустралију и Нови Зеланд. Од тамо ће управљати будућим сукобима - а народи ће и даље (као и увијек) мислити да се све спонтано дешава !"

ОДГОВОРИТЕ
Name

мм

15.07.2016 11:47

Колико коментара има са невидјеном мржњом !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лијан

15.07.2016 12:30

Занимљиво да ова катастрофа није Вила док је трајало првенство у фудбалу!????

Name

Је суис Србија

15.07.2016 12:14

Добро, није кренуо у лов на јелене али је зато платио главом пар дана прије, у лову на јелене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Је суис Србија

15.07.2016 12:14

Добро, није кренуо у лов на јелене али је зато платио главом пар дана прије, у лову на јелене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Је суис Србија

15.07.2016 12:16

Али је у медјувремену неко преправио његов камион на даљински и намонтирао њега као лутку! Зато је и стајао тамо 9 сати, пунили му батерије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ибро

15.07.2016 13:03

Ја сам муслиман и стављам се на располагање у борбу против тероризма .Смрт свим терористима свјета.Треба ји газити до задњег.

ОДГОВОРИТЕ
Name

иБро

15.07.2016 14:09

Све терористе треба потаманити

Name

никола

15.07.2016 14:00

Зао ми је зртава у Ници и њихових породица.Управо сад слусам на ТВ Н1 из Сарајева каквих коментара има.Неки струцњак за тероризам Ковацевиц какве цовјек ствари прица страсно,није рекао и требао је газит али све наводи на то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чистка

15.07.2016 17:50

Знам гарантовано ефикасан нацин да се висе никад недеси ниједан терористицки напад у Европи! Све муслимане из Европе протјерати у муслиманске земље,Тунис,Египат,Турску,Сауд Арабију...И онда висе нема опасности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српко Четниковиц

15.07.2016 19:20

И наравно забранит им улазак у хрисцанске земље. А Трампа за председника САД. Путин нек прегази турску. И није јој мјесто у европи.

Name

Богољуб

15.07.2016 19:24

Моје искрено сауцесце породицама зртава,не поновило се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

15.07.2016 20:13

Погледај колико стете нанесосе ови исламисти Французима, готово колико и они нама, а ста смо ми заслузили код француза.

ОДГОВОРИТЕ