Teroristički napad u Nici: 84 mrtva

Najmanje 84 osobe su ubijene, a stotinu je ranjeno u Nici pošto je vozač kamiona – Muhamed Lauej Bulel uleteo među šetače. Među žrtvama veliki broj dece. Vozač kamiona je ubijen, a u vozilu su pronađene ručne granate i naoružanje. Prema prvim podacima među žrtvama nema državljana BiH i Srbije.

Svijet 15.07.2016 | 01:00
Teroristički napad u Nici: 84 mrtva

Kako je moguće da u zemlji u kojoj je već mesecima na snazi vanredno stanje neko ko je poznat policiji kao "osoba koja je prošla kroz radikalizaciju" sedi u parkiranom kamionu na šetalištu gotovo devet sati pre nego što krene u pokolj, policija ga legitimiše, ali im on kaže da je tu zbog dostave sladoleda, oni ga ostave na šetalištu iako je tog dana teškim kamionima zabranjen ulazak u gradsku zonu? Sve to očigledno bez da su bacili pogled u kamion jer je on bio do zuba naoružan, a kamion pun eksploziva i drugog naoružanja koje je posle napada pronađeno pored Muhameda Lauej Bulela? 

14.30 - Lažna uzbuna na aerodromu u Nici, putnicima dozvoljeno da se vrate u deo za preuzimanje prtljaga.

14.10 - Vojska evakuisala aerodrom u Nici u delu za preuzimanje prtljaga. Evakuacija naređena zbog torbe koju navodno niko nije preuzeo, javlja RT.



14.00 - Osumnjičeni napadač poslednji put u Nici bio pre četiri godine, saopštile su tuniske bezbednosne službe, prenosi Rojters.

13.40 - Kontrolisanom eksplozijom policija uništila sumnjivi paket koji se nalazio u kamionu kod auto-puta blizu Nice, javljaju lokalni mediji. 

13.20 - Jedinica za razminiranje poslata da je da proveri kamion na putu kod Nice i digla je u vazduh sumnjivi paket koji je u njemu pronađen, javljaju francuski mediji.

Kamion "volvo" bio je parkiran na putu De Turen, na izlazu iz Nice, javlja Maten. Dve zgrade u okolini odmah su evakuisane.



13.05 - Među poginulima u napadu dva Amerikanca, jedna Ruskinja, jedna Jermenka i jedan Ukrajinac, javljaju francuski mediji, pozivajući se na saopštenja ministarstva spoljnih poslova tih zemalja.

Napadač, koji je kao javlja javlja lokalni list Nis maten indentifikovan kao Muhamed Lauej Bulel, uleteo je kamionom teškim 19 tona u masu šetača u Nici i ubio 84 osobe, a povredio više od 100 ljudi, od kojih je 18 u kritičnom stanju.

13.00 - Tivija Bener je u panici koja je zavladala za vrijeme i poslije napada odvojena od svoje osmomjesečne bebe, koju je srećom pronašla zahvaljujući društvenim mrežama.

Ona je Fejsbuku podijelila sljedeći status:

"Izgubili smo osmomjesečnu bebu. Dragi prijatelji, ako ga je neko vidio ili ima bilo kakvu informaciju, molim vas da me kontaktirate odmah", pisalo je u objavi.

Bebu su pronašle nepoznate osobe koje su, kada su pročitale poruku, uspostavile kontakt sa roditeljima.

Roditelji su potom na Fejsbuku objavili dobru vijest da je beba nađena, zahvalivši gospođi koja je bebu našla i javila im se.

12.40 - Kako se navodi, Bulel je pre napada radio kao vozač u kurirskoj službi, otac je trogodišnjeg deteta. Prema policijskoj dokumentaciji, on nije bio označen kao osoba koja je prošla kroz radikalizaciju.

Njegov stan je pretresen rano jutros, a policijski timovi pokušavaju da utvrde da li je imao pomagače. Nekoliko Bulelovih rođaka je privedeno na saslušanje.

Prema dostupnim informacijama, beli kamion kojim je izvršen napad iznajmljen je pre nekoliko dana, što ukazuje na to da je napad planiran.

12.15 - Među ubijenima u Nici su i dva Amerikanca, prenose agencije.

12.00 - Francuska policija opkolila je kuću napadača, javlja iTele TV, citirajući neimenovane policijske izvore. 

Prema izvoru iTele TV, u kabini kamiona su pronađeni dokumenti vozača, preko kojih je utvrđen identitet napadača - Muhamed Lauej Bulel (Mohamed Lahouaiej Bouhlel).

Francuski mediji pišu da je ubica poznat policiji, ali da nije bio na spisku potencijalnih terorista, kao i da je rođen u Tunisu, a da je francuski državljanin.

Kako je ranije objavljeno, prema ličnim dokumentima ubijenog napadača, u pitanju je 31-godišnji muškarac, stanovnik Nice, tunižanskog porekla. Nije jasno da li je imao pomagače.

On je, prema nezvaničnim informacijama, otac trogodišnjeg deteta.

Ubica iz Nice bio je parkiran na ulici gotovo devet sati pre nego što je krenuo u pokolj, a čak je policiji rekao da dostavlja sladoled, javljaju britanski mediji.

Njega je policija legitimisala ali je rekao da je tu zbog dostave sladoleda, pa ga nisu oterali sa šetališta, iako je, u vreme proslave nacionalnih praznika i nedeljom, teškim kamionima zabranjen ulazak u gradsku zonu.

Ubica je od ranije poznat polciji po nasilju i krađama, a u kamionu su posle napada pronađene puške, pištolji i jedna granata.

11.30 - Lokalni list Nis-Maten objavio je ime napadača – Muhamed Lauej Bulel.

11.00 - Francuski premijer Manuel Vals objavio je danas da će 16, 17. i 18. jul biti dani žalosti u Francuskoj.

Vals je, posle sastanka Saveta odbrane u Jelisejskoj palati, rekao da će zastave na javnim ustanovama već od danas biti spuštene na pola koplja, prenose francuski mediji.

"Suočavamo se sa ratom protiv terorizma. Oduprećemo se... Jedini odgovor mora biti odgovor ujedinjene Francuske", istakao je Vals.

10.30 - U bolnici se trenutno nalazi 54 dece, javlja Figaro.

08.30 - Broj ubijenih osoba se popeo na 84.

08.10 - Počela je identifikacija žrtava napada u Nici, a prema dosadašnjim informacijama među njima nema državljana Srbije, rekao je za RTS ambasador Srbije u Parizu Rajko Ristić. Trenutno nema informacija da li je u Nici bilo državljana BiH.

07.15 - Napadač je od ranije bio poznat francuskoj policiji, ali ne i obaveštajnim službama, javlja Rojters.

04.33 - Francuski ministar unutrašnjih poslova saopštio da je u napadu u Nici stradalo 80 osoba, kao i da se u kritičnom stanju nalazi 16 povređenih.

04.21 - Francuska mobiliše još 10.000 vojnika koje će rasporediti širom zemlje. Najavljeni pojačaani napadi francuske avijacije u Siriji i Iraku, javili su francuski mediji posle Olandovog govora. 



03.55 -  Teroristička priroda ovog napada ne može se negirati, rekao je francuski predsednik Fransoa Oland, koji se, posle sastanka najviših bezbednosnih zvaničnika te države, obratio naciji. Vanredno stanje produženo za još tri meseca.



03.33 - U kamionu su pronađeni dokumenti francuskog državljanina tuniskog porekla, javlja AFP.  Mesto boravišta te osobe je Nica. Izvori bliski istrazi rekli su agenciji Rojters da napadač još nije identifikovan.

02.21 - Među žrtvama napada u Nici je i visoki zvaničnik francuske policije, rekao je gradonačelnik tog grada Kristijan Estrosi. Estrosi, međutim, nije rekao o kojem je zvaničniku reč. 



02.15 - Broj žrtava u Nici porastao na 77, javlja pariski Figaro. Još 16 povređenih je u izuzetno teškom stanju.  

02.00 - Pristaalice Islamske države na društvenim mrežama slave napad u Nici. Islamska država, još uvek, nije preuzela odgovornost.



01.45 -  Američki predsednik Barak Obama je tragediju u Nici nazvao terorističkim napadom, navodeći da će SAD stajati rame uz rame sa svojim najstarijim saveznikom u ovom teškom trenutku.

01.30 - Istragu o tragediji u Nici preuzela je antiteroristička služba. javlja agencija AFP. To je prva zvanična indikacija francuskih zvaničnika da se radi o terorističkom napadu.

01.25 - Gradonačelnik Nice Kristijan Estrosi rekao je francuskim medijima da je u kamionu pronađeno oružje i ručne granate, kao i da je vozač pucao pre nego što ga je policija neutralisala.

01.05 -  Broj žrtava porastao je na 73, javlja Bi-Bi-Si pozivajući se na bezbednosne izvore u Francuskoj. Predsednik Fransoa Oland se hitno vraća u Pariz na sastanak povodom ove tragedije.


Tanjug/AP

23.30 - Beli kamion uleteo među šetače u Nici. Lokalni izvori navode da ima povređenih i poginulih.  

Naoružani napadač uleteo je kamionom u masu šetača u Nici i ubio 80 osoba, a povredio više od 100 ljudi. od kojih je 16 u kritičnom stanju.



Napadač je, pre nego što je vozeći u cik-cak, počeo da gazi šetače, ispalio nekoliko hitaca u masu. Posle dva kilometra krvave vožnje, policija ga je ubila, a u vozilu su pronađeni dokumenti, naorzžanje i ručne granate.

Pronađeni dokumenti glase na neimenovanog tridesetjednogodišnjeg Francuza tuniskog porekla. Izvori bliski istrazi rekli su Rojtersu da to ne znači obavezno da je napadač identifikovan.



Istragu je, posle dva sata, preuzeo posebni antitetoristički tim, iako je napad u Nici, do tog trenutka, terorističkim nazvao samo američki predsednik Barak Obama.

Do duboko u noć, niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali su pristalice Islamske države počele da slave napad u Nici, na isti način na koji su to činilietokom sličnih događaja u Parizu i Briselu.

Policija u Francuskoj, zemlji koja je u vanrednom stanju još od prethodnih terorističkih napada, odmah je preuzela kontrolu nad mestom događaja, a prestravljeni nepovređeni šetači smešteni su po okolnim hotelima i stanovima.



Teroristička priroda ovog napada ne može se negirati, rekao je francuski predsednik Fransoa Oland, posle sastanka najviših bezbednosnih zvaničnika te države.

"Ništa neće uzdrmati našu veru u borbu protiv terorizma... Udarićemo ih u njihovim kućama", rekao je Oland, pominjući Siriju i Irak.

Oland, koji je svega dan ranije najavio ukidanje vanrednog stanja, saopštio je naciji da je ta mera produžena za još tri meseca.

Izvori: RTS/ SKAJ NJUZ/ RT / TANJUG / BLIC

Komentari / 94

Ostavite komentar
Name

banjaluka

14.07.2016 23:10

Bice da su opet "borci za slobodu" ili "umjerena opozicija".Na zalost stradaju nevini dok njihove vodje podilaze SAD pritom se okrecu protiv jedinog pravog protivnika i efikasnog rjesenja globalnog terorizma - Rusije.

ODGOVORITE
Name

Mostar

15.07.2016 06:37

Ovako su govorili i da su teroristi iz tzv. "Armije BiH" borci za slobodu a svi dobro znamo da je to bila paravojna teroristička formacija za borbu protiv srpskih žena i djece. E pa ovo su im uradili isti ti islamisti. Zar Alija nije rekao da mu je najveća želja "da mujezin zakuiše sa Ajfelove kule". Neupućeni, pročitajte tu njegovu izjavu pa će vam neke stvari oko Francuske biti jasnije.

Name

Kobac

15.07.2016 04:48

No comment

ODGOVORITE
Name

zajebant

15.07.2016 05:54

Poznato muslimansko ime ...Franko

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

15.07.2016 06:20

ZAŠTO STE BOMBARDOVALI SRBE? KAŽITE GOSPODO!

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

15.07.2016 08:25

Ko drugome JAMU kopa sam u jamu upada! Zemlje NATO pakta nemogu sa vojskom da se bore protiv islamskog terorizma, vec samo idejno. ZATO Evropa nema volje niti snage!

Name

omg

15.07.2016 17:37

Nisi normalan,citaj malo.Ovaj covjek nosi islamsko ime ali nije se ponasao kao Musliman uopste.Jeo je svinjetinu,nikad nije usao u dzamiju,a pio alkohol kao rus.

Name

Бањалучанин

15.07.2016 06:28

То је тај ислам. Све сами терористи, болесници. Хоћемо референдум што прије, да се одвојимо од болесника.

ODGOVORITE
Name

mm

15.07.2016 07:00

Bolest je u tvojoj glavi !

Name

Srpko Četnikovic

15.07.2016 08:40

Tako je Banjalucanin. Svaki musliman je potencijalni terorista. Referendum,da se odvojimo i pripojimo SRBIJI! Kad moze Krim, Kosovo...mozemo i mi! Zivjela Republika Srpska! Uaaaas bih!

Name

Zenica

15.07.2016 08:44

Jest vala bas tako kako ti kazes hahahah Ja sinoc bio na koncertu kazalista i sve ISilovci.Ubise se alkoholom a minjaka na pasja preskakala.Nadam se da ne mislis na te osobe.Lud si i povrh svega glup

Name

Srpko Četnikovic

15.07.2016 09:45

Zenico.Vjerovatno ste slavili masakr u Nici,piz.. jedne! A sto se tice ko je glup, dokazano je da svi vi muslimani imate QI u visini sobne temperature,ali zimske!

Name

golo

15.07.2016 06:32

Imam ja komentar. Isti ti zapadnjaci su neki dan kukali u Srebrenici za pobijenim teroristima i koljačima kao što su oni sa snimka. Eto tako im i treba. Neće dugo proći dok Evropa shvati da je Vojska Republike Srpske preteča borbe protiv ISIL-a i terorizma uopšte.

ODGOVORITE
Name

Zenica

15.07.2016 08:42

Hahahahahhaha bolje da si sutio, pametniji bi bio biliv

Name

Tako

15.07.2016 06:32

Evo materijala za sharl ebdo. Zaigrala mečka i pred njihovim vratima. Mi sa ovakvima dijelimo našu državu BiH.

ODGOVORITE
Name

BELI MEDO

15.07.2016 06:32

Čudno je kako ne mogu identifikovati vozača ali znaju da će udariti Siriju i Irak? Pa, šta je u je...

ODGOVORITE
Name

papa njofra

15.07.2016 06:42

Вечерас ће либераши, који су пре пар дана палили свеће за сребреничке муџахедине, да пале свеће за жртве муџахедина у Ници. ‪

ODGOVORITE
Name

blaf

15.07.2016 07:23

Jel muslimani pale svece??

Name

Re

15.07.2016 07:31

Bolestan si i to ozbiljno...

Name

00

15.07.2016 07:49

Kakve ovo veze ima sa islamom ? Odmah da ti kazem , Nikakve .......... Nijedna vjera ne podrzava ovakve stvari , i ovo moze uraditi samo neko ko je ili lud ili drogiran

Name

@Oo

15.07.2016 08:38

Nije on ni lud ni drogiran. Ne znam dokle ce se raditi zamjena teza. Niko se ne pita otkuda u toliko ljudi zelja za ovako monstruoznim cinovima? Odatle sto ljudi osjecaju strasnu nepravdu i zelju za osvetom. Pita li se iko sta to francuska radi sa nato saveznicima vec desetinama godina? Koliko su nevinih zivota oni oduzeli? Inace sam srbin i naravno da ne podrzavam muslimane i terorizam ali dajte ljudi malo logickog razmisljanja, pustite holivudska objasnjenja o ludacima i losim momcima

Name

Srpko Četnikovic

15.07.2016 08:45

00. Je li to znak sa wc-a,ili si ti dvije nule? Da li je i jedan teroristicki napad izveo neki hriscanin ili su sve muslimani. Nemoj da lupetas. A svi muslimani podpuno isto rszmisljaju. Samo sto necete uspjeti u tome dok je PUTINA i nas SRBA!

Name

koja

15.07.2016 08:54

Sa islamom ima veze jer jedino on regrutuje teroriste koji sami sebe ubijaju a nažalost i druge.Eto kakve veze ima sa islamom.Islam treba iz Evrope poslati kući.

Name

Zaključak

15.07.2016 06:46

ISLAM je zlo XXI vjeka a ovi francuzi sa svojim prijateljima amerikancima,britancima,njemcima i ostalim zločincima iz Nato pakta i Evropske unije su previše im pomogli da se ukorjene,udomaće,osile i ojačaju e sada je već kasno jer rat je ne izbježan samo je pitanje kako će ga sada zapad okarakterisati možda rat protiv džamije s obzirom da su do sada islam djelili što nije dobro.

ODGOVORITE
Name

korni

15.07.2016 07:46

A jel znas sta su hriscani radili u krstaskim ratovima i inkviziciji.Religa je generalno zlo za covjecanstvo!Samo to covjecanstvo ne vidi.Jos...

Name

ОТКУД ЗЛО

15.07.2016 08:34

НЕ ПРЕТЈЕРУЈТЕ, НИЈЕ ИСЛАМ КРИВ ЗА БУДАЛЕ И БОЛЕСНЕ ЉУДЕ. БОЛЕСНИК ИМА СВУГДЈЕ. НЕ ТРАЖИТЕ У ВЈЕРИ ИСХОДИШТЕ ОВАКВИХ СТВАРИ. НЕМА ГА.

Name

neznalica

15.07.2016 08:50

Korni jsu li to oni ratovi u Pravoslavnom Carigradu gdje na temeljima Crkve napraviše džamiju?Možda oni u Sarajevu 90ih?Srebrenici,Bratuncu,Tuzli,Bihaću?ili možda oni na Kosovu? Činjenica je da vas je zapad stvorio i da vama je dozvolio da hodate bradati i izkazujete mržnju prema Krstašima,da vam žene hodaju umotane pored Hrišćana,dok Hrišćani u arabiji,katru,turskoj,iranu,kuvajtu itd. ne smeju ni da se prekrste. Dakle samo kada se odluče da su svi muslimani isti biće bolje i bar malo mira a do tada kao i u ratu 90ih bagra će da se sakriva iza žena,djece,džamija,po Crkvama,bolnicama,vrtićima,školama ... samo oštro i konkretno valjda će to Putin i Tramp znati da odrade.

Name

Srbin

15.07.2016 09:11

Ne glumi Srbina,ti si musliman i ne krij se iza Srba i ćirilice jer ne znaš srpski jezik.

Name

ima Boga

15.07.2016 06:57

SVE IM SE VRACA,NEKA

ODGOVORITE
Name

Edo,Slatina-Tuzla

15.07.2016 07:46

Zao mi je nevinih ali terorizam se vraca kuci !!

Name

blaf

15.07.2016 06:59

Hocemol ope postavljat zastave na profilnu??

ODGOVORITE
Name

teri

15.07.2016 07:19

Fransoa Miteran o bombardovanju Srbije-" Nema mira dok Srbija ne bude vojno poražena"

Name

PITANJE!

15.07.2016 07:32

Ljudi, jeste li vi svjesni da ovi "vladari iz sjene" moraju zapoceti rat u Evropi! Amerika je pred bankrotom! Prvo izbjeglice, zatim ova sranja...Soros, duga je prica! Sustina je da je ISIL tvorevina tih "vladara" isto kao sto je i bila Al Kaida! Zasto niko nece da gleda iz tog ugla! To su placenici, ovi ISIL-ovci...

ODGOVORITE
Name

Z

15.07.2016 08:32

Dugo mi je tako nesto zvucalo kao teorija zavjere, ali kako vrijeme prolazi sve je jasnije da jedino to moze objasniti sto se dogadja. Pitam se da li se neko od Francuza sjeti da su ovakvi teroristi igrali fudbal odsjecenim srpskim glavama u BIH, samo sto su tada uzivali podrsku francuske. Ili recimo kad su kao prvi digli avione na Gadafija, da li im je palo na um da ce im ti koje su podrzavali danas raditi ovo!?

Name

Lijevcanin

15.07.2016 07:57

Eto htio je Oland da ukine vanredno stanje kad ono bum ... A nije znao da ce se opet desiti. Najveci teroristi su u vladama napadnutih zemalja,sve se radi protiv obicnog covjeka

ODGOVORITE
Name

ZOKA

15.07.2016 08:00

Bolesnih komentara puno je ovdje ,ljudi moji lijecite se.

ODGOVORITE
Name

БОЛЕСНИЦИ

15.07.2016 08:36

ТАЧНО ЗОКА. НА БАЛКАНУ БУДАЛА И КРИВИХ ДРВА НИКАД ДОСТА. ОВИ ШТО НАПАДАЈУ САДА ЈЕДНИ ДРУГЕ СУ БОЛЕСНИ КОЛИКО И ТАЈ БОЛЕСНИК У НИЦИ.

Name

zoks

15.07.2016 08:12

Bombe su i u turskoj zar ne,ne biraju oni,jedino je Izrael zasticen..

ODGOVORITE
Name

Glavas

15.07.2016 08:47

Koga je jos briga za tursku u Republici Srpskoj

Name

miki

15.07.2016 08:51

A sjetiće se oni kome su ispirali mozgove o multietičnosti i multikulturi.Evo im ga njihova multikultura.

Name

logika

15.07.2016 08:20

Ove muslimane u čitavom svijetu gledaju kao zločince, samo kod nas obratno-oni žrtve a mi zločinci!

ODGOVORITE
Name

niđe veze

15.07.2016 09:18

Hahaha baš vala pobratime.

Name

Srpko

15.07.2016 08:35

Nije mi jasno dokadace Evropa i Amerika podrzavati teroriste tj muslimane i ovdje u bih i na kosovu i u drugim zemljama.Treba svima da bude jasno zauvijek,sto je sinoc musliman,tj islamista u kamionu razmisljao kada je ubijao djecu i ostale,budite sigurni da tako isto razmislja svaki musliman u sarajevu,tuzli,zenici,pristini,novom pazaru...Namjerno pisem malim slovima....budite sigurni da je sve ovako.REPUBLIKA SRPSKA!

ODGOVORITE
Name

SANE

15.07.2016 09:11

Bogami nije tebi dobro nikako čuj "svaki" potrebana ti je pomoć kad tako misliš

Name

Srbin Pravoslavac

15.07.2016 09:32

Podržavaće ih sve dok mi budemo imali ovakve u parlamentima koji nesmiju a da im kažu i zbog udvaranja rade sve na Srpsku štetu.

Name

prle

15.07.2016 09:03

South Eastern and Eastern Europe Clearinghouse for the Control of Small Arms and Light Weapons (SEESAC) Bulevar Zorana Đinđića 64, 11070 Belgrade / SERBIA Telephone: +381 (11) 4155 300 E-mail: [email protected] National Reports on Arms Exports Prema ovim izvještajima i BiH je izvozila ogromne količine oružja uz blagoslov SAD u islamske zemlje...???

ODGOVORITE
Name

prle

15.07.2016 09:07

ovo je jedna godina; IZVOZ ORUŽJA I VOJNE OPREME Ukupna vrijednost izvoza prema izdatim dozvolama za izvoz u 2009. godini, a na osnovu profaktura koje su dostavljene uz zahtjeve za izdavanje dozvola, iznosila je 47.094.389,50 EURA (Aneks A). Izdato je 146 dozvola za izvoz u 44 zemlje svijeta i to: Avganistan Albanija Austrija Bangladeš Belgija Bugarska Crna Gora Čile Češka Republika Danska Egipat Ekvador Filipini Francuska Grčka Hrvatska Italija Jordan Kipar Kuvajt Irak Jemen Libija Litvanija Mađarska Makedonija Malezija Moldavija Njemačka Pakistan Rumunija SAD Slovačka Republika Slovenija Srbija Svazilend Španija Švedska Švicarska Tajland Turska Ukrajina Ujedinjeni Arapski Emirati Velika Britanija

ODGOVORITE
Name

samy

15.07.2016 09:21

Jednom će ostati upisano da su Srbi u Rs prvi poveli bitku protiv Daeš (ISIL)-a,koja se tad zvala El Mudžahed a svi su nas osudjivali čak i bombardovali.

Name

penzioner

15.07.2016 09:10

Ljude ne treba djeliti to je istina ali samo zbog toga što smo već podjeljeni i što ništa ne štima od pohoda osvajača britanaca,francuza,turaka,arapa,perzijaca,njemaca. Pogledajte samo primjer ovih komentara ovde na BN-u,muslimani su na Srpskim medijima,u Srpskoj državi a ne vole Srbe,Srpske zemlje,itd. Preko 40 godina sam radio na zapadu u Njemačkoj,Austriji,Holandiji itd.Kada smo išli na teren u Irak,Alžir,Siriju,Libiju,Katar to je bilo ne vjerovatno koliko ti ljudi mrze sve nas koji se Krstimo,to nisu krili samo su jedni vješto glumili da smo kao dobri za njih.U inostranstvu je bilo zaista dobrih ljudi muslimana imao sam sa njima neke kontakte i pozdravljali smo se ,samo što i oni brzo sve nas Hrišćane zamrze kada ih počnu da ubjeđuju vehabije i da ih nagovaraju da i oni postanu isti,dakle svaki musliman će pre da bude na strani onih koji su danas najgori jer im je to dozvoljeno,nega na strani nas Hrišćana to ne zaboravite jer laže onaj koji kaže da ne voli bilo kakav islam. Tu je problem pre svega u novcu jer francuzi,njemci,amerikanci,britanci previše sarađuju sa arapima a arapi imaju jasne zahtjeve da se muslimanima omogući naseljavanje Evrope. Jedne prilike sam radio za jednog ministra koji mi reče da zastupa socialna prava u Evropskom parlamentu a iznjeo mi je za mene očitan detalj a to je da preko 90% ljudi u Evropi koji primaju socialnu pomoć su muslimanske vjere,dakle oni ne žele da se integrišu,da budu normalni,neutralni,da uče strane jezike,oni sve hoće za sebe i zato sada francuzi imaju probleme a uskoro će i njemci kao i britanci,švajcarci itd. jer su previše pustili arapima,da ih naseljavaju a najviše muslimanima pakistancima,indonezijcima,sirijcima,turcima,alžircima,šiptarima,bosancima,hoću da niko ne bude uvređen jer mislim da ima i kod muslimana normalnih ljudi koji znaju da moraju da rade i poštuju druge na žalost to je malen broj.

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

15.07.2016 09:12

Jeli ono i Francuzi bombardovaše Srbe u Republici Srpskoj i Srbiju. Srbi u tzv. bih su se borili protiv islamskog terorizma a Francuzi su pomagali teroriste. Dijete se rodilo, sad neka ga ljuljaju.

ODGOVORITE
Name

kusur

15.07.2016 09:13

Treba sada da se svi organizuju i u Srebrenicu da obilježavaju one,a danas ih od onih po Srebrenici unuci ubijaju po Evropi.

ODGOVORITE
Name

Meteor

15.07.2016 11:00

Hej gdje je tebi pamet... Ubica je iz Tunisa, debilu! Ili si ti posve pomjerio pameću...

Name

Re meteor

15.07.2016 13:28

U čemu je problem krmčino jedna,jel u tunisu nema muslimana,ili di tek juče prodao se islamu pa i ne znaš to smrdo muslimanski

Name

Meteor

15.07.2016 13:31

Dabogda ti meteor u glavu udario da shvatiš da su i u tunisu islamisti kao i ti i oni tvoji u srebrenici,sarajevu ma u cjeloj smrdljivoj federaciji

Name

pitanje

15.07.2016 09:15

Ako znaju da su naseljeni muslimanima,kao i ostatak Evrope zbog pogrešne politike zašto nisu po ulicama vojnici,neka šetaju i motre prolaznike,sjede po parkovima ništa to nije čudno,oprez nije na odmetu,isto tako kakvo vanredno stanje za tri mjeseca kada vas vrebaju iz svih mogućih mjesta,zaista ponekad i treba evropi dati gasa jer su primitivci koji samo biznis gledaju.

ODGOVORITE
Name

greška

15.07.2016 09:16

Neka ih i dalje po Evropi naseljavaju,neka ih po morima i okeanima spašavaju i prebacuju u Evropu,neka govore kako u Evropi će da ih obezbjede a ni ovi što su već u Evropi nemaju posla i neće da rade,.

ODGOVORITE
Name

sport

15.07.2016 09:21

Treba francuzi samo da pogledaju reprezentaciju u fudbalu pa će im biti jasno dokle su dogurali a uskoro i njemci,englezi,švajcarci,italijani....

ODGOVORITE
Name

NN

15.07.2016 12:47

Svajcarci vec jesu, vidis da su im sve siptari u repr.

Name

stari vojnik

15.07.2016 09:28

Sve je to zasluženo zbog pogrešne politike i odabira pogrešnih prijatelja. Žao mi je samo što ću ponovo morati u rat ni zbogčega i nizašta jer sve što u ratu ostavrimo u miru podjelimo i izgubimo odnosno učinimo sami sebi štetu zbog udvaranja islamistima i nacistima,treba gledati gdje da se bježi od ovih ludih i slijepih političara koji samo štetu nanose Hrišćanima al baš.

ODGOVORITE
Name

Karadoiz

15.07.2016 12:04

Ako ti imas zelju da ratujes bujrum, ja i moji nema sanse....

Name

Je suis Srbija

15.07.2016 09:29

Covek krenuo u lov na jelene, otom i ovoliko naoruzanje! Hladnjaca je za meso! Na prvom semaforu mu srce otkazalo, potom ga grc u nozi uhvatio i slucajno skrenuo medju ljude... Ili je pak krenuo u lov na izbjeglice?!

ODGOVORITE
Name

re

15.07.2016 10:23

Tebi je otkazao mozak.

Name

Je suis Srbija

15.07.2016 12:20

Dapace dobri moj covece! Pokusavam malo da budem ironican na ovu namjestaljku! Vec ste zaboravili 9/11 i da su provaljeni Bus i Klintonova!! Ovo je "mala maca" sta je bilo tad, pa....

Name

re

15.07.2016 18:43

U pravu si. Nastavlje se redanje američkih namještaljki: 11. septembar, 11. juli itd

Name

delija

15.07.2016 10:09

Pravice te vi Ratka i od blata..Tako vam i treba..

ODGOVORITE
Name

sarajlija

15.07.2016 12:38

Volio bih te vidjeti u četri oka pa da to ponoviš...takvi komentari su dno dna i dokaz da Darvinova teorija pada u vodu.Zamisli kad bi neko izjavio da bi pravili Alhmana,Hitlera ili Luburića od blata...bijedo

Name

Srpko Četnikovic

15.07.2016 13:33

Pizdo sarajevska. Ima vremena. Gledat cemo se u cetir oka. Sav SRPSKI NAROD JE RATKO MLADIĆ!!! RATKOOOOOO MLAAAAAAADIĆ!!!

Name

Leko

15.07.2016 14:13

Ja nisam, ja sam Lisica.

Name

Re. Sarajlija

15.07.2016 16:49

Miran dimijasu umotaj se u dimije i sut bre

Name

Istorija

15.07.2016 10:19

Još jedan dokaz da muhamed širi islam silom,mačem,bombom,avionom,kamionom.

ODGOVORITE
Name

logika

15.07.2016 10:55

U pravu si, sad upravo milion francuza prima islam. Koristi mozak kad misliš

Name

Re logika

15.07.2016 13:24

On za razliku od tebe ima čime da misli

Name

snouden

15.07.2016 10:23

Proizvod ovakvo stanja je americka podjela naroda i ponizavanje njihovih prava i sada slijedi odmazda.Recimo primjer da su ameri dali drzavu Hrvatskoj i status u EU zemlji kija je poznata po zlocinima od 1941 Jasenovav preko milion ljudi je ubijeno Srba Jevreja Roma......ostalih samo zato sto nisu katolici.?????Strasno.Milion srba je protjerano iz Hrvatske pobijeno a imovina im oteta i spaljena.E to vam je medjunarodno pravo i osnovna ljudska prava za kija se zalazu SAD i EU.Nadjite mi i jednu zemlju kojoj je radjeno sve ovo od cak i NATOA bombardovanje suverene drzave i njenih gradjana civilnog stanovnistva na spavanju zena ,dece ,radnika ,staraca,invalida samo zato sto su hriscani i Srbi.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

15.07.2016 10:59

Kretenu koji je ovo uradio želim da nikad ne nađe smiraj. Da Bog da ga zemlja izvrtala i kerovi mu kosti pogane pojeli!

ODGOVORITE
Name

Re

15.07.2016 11:57

A za ove sto su mu pomogli?

Name

blm

15.07.2016 11:08

Muhamed?Bas se iznenadi.A tako miroljubiv taj islamski svijet.

ODGOVORITE
Name

Zuzu

15.07.2016 11:10

Zar francuska nije za srebrenicu zalagala se za rezoluciju o genocidu do kraja godine ce i francuska imati dvije srebrenice u svojoj drzavi od tog tobozjeg naroda muslimana.pa srbi trebaju sad da budu zahvalni teriristima sto trijebe zemlje koje su srbiju bombardovale meni je licno drago sto ovaj pobi ove francuze tolika EU i NATO.a lola sa obicnim kamijonom pregazi citavo setaliste i pobi 80 ljudi e svaka mu cast jadni nato siledzijski oni smiju samo iz avijona gadjat a ne da se na tlu bore

ODGOVORITE
Name

ZOKA

15.07.2016 11:16

Islam je savrsen ,muslimani nisu.....

ODGOVORITE
Name

Logika...

15.07.2016 11:17

Kad bi znali ovi da su placeni " katolickim" novcem i da njihov mentor koji im je rekao da ovo rade u ime Allaha, sada mozda ruca ili lize sladoled od istog tog novca...Eh kad bi znali, mnogi, mnogi kreteni.... A opet s druge strane SVE je na planetu NASTIMANO.. DEVET sati kamion staji i SLADOLED se ceka...Koja stela ..

ODGOVORITE
Name

davidBL

15.07.2016 11:35

Jako tuzne i potresne slike iz Nice, ljudi stradala su djeca, znam da ce neki reci ubijali su i oni (Francuzi) nasu djecu, ali kod nas Srba je parola oprostiti, ali ne zaboraviti.. Nemojte likovati na nevinim zrtvama, znam da su Francuzi to raditli kada su nas bombarovali u Republici Srpskoj, u Srbiji, kada su slali oruzje u federaciju, kada su sa amerima logisticki ucestvovali u EGZODUSU Srba iz Krajina, i mnogo toga jos...Ali opet kazem, nevine zrtve nemaju veze sa politikom Zapada. Samo ne moze mi niko reci da ideologija nije kriva da covjek koji ima troje djece i zivi u jednoj od najbogatijih zemalja svijeta cini nesto ovako..Izvinite, ali sta je drugo razlog.. necu reci islam, ali korjen je u pogresnom tumacenju islamu.. Moje komsije Muslimani nisu teroristi.

ODGOVORITE
Name

Nermin

15.07.2016 11:51

I ja sam Musliman, i ja prakticiram Islam. Osudzujem ovakve i sva slicna desavanja nebitno ko je napadac a ko zrtva, i u potpunosti se slazem da je ovo cin nevjernika odnosno ljudi koji tilumace vjeru kako netreba odnosno kako njima odgovara..

Name

Edo,Slatina-Tuzla

15.07.2016 11:41

" Moj posudjeni " post sa jednog drugoga portala !! Mozda "napaljeni" nacionalisti nesto shvate ako imaju cime shvatiti !! "NATO svakako treba nastaviti gomilati trupe na ruskoj granici. Od tamo dolazi prava prijetnja. Vidimo da Francuzi redovito ginu od ruske ruke, oni su srž problema. Sad malo za ozbiljno, jedva čekam trenutak kada će europski narodi shvatiti da njihove vlade uopće ne mare za njih, za civilne žrtve na europskim ulicama, za rizik od povećane mržnje i otvorenih sukoba unutar državnih granica. Nije ih briga ! Iza debelih oklopa od čelika i policijskih prstenova, francuskim vlastima bitnije je zadovoljiti saudijske sponzore (infiltrirane u francusku ekonomiju i društvo) nego mariti za pogaženo dijete u Nici, za nestale sudbine ljudi u Parizu i Damasku, gradove u Siriji i Libiji koji sve više liče na Hirošimu. Da, građani Europe ! Njih nije briga, ne brišite im lažne suze i ne slušajte P.R.-ovske izjave sućuti ! Niti će ih biti briga - znate kako izgleda njihova 'odmazda' ? Francuzi su zbog javnosti napravili 4 napada, gađajući napuštene objekte s efektom 0 , dok Saudijac ne kaže STOP . Ovi dignu ruke i kažu 'eto mi radimo što možemo' - sve do nekog novog terorističkog napada. A posao ide nesmetano dalje. Business as usual. Nemojte misliti da im europski životi znače nešto više od sirijskih, libijskih, iračkih. Pustiti će oni da se dešava sve što im ide na ruku - a elite već sada sele na jedina još relativno sigurna mjesta - Australiju i Novi Zeland. Od tamo će upravljati budućim sukobima - a narodi će i dalje (kao i uvijek) misliti da se sve spontano dešava !"

ODGOVORITE
Name

mm

15.07.2016 11:47

Koliko komentara ima sa nevidjenom mržnjom !!!

ODGOVORITE
Name

lijan

15.07.2016 12:30

Zanimljivo da ova katastrofa nije Vila dok je trajalo prvenstvo u fudbalu!????

Name

Je suis Srbija

15.07.2016 12:14

Dobro, nije krenuo u lov na jelene ali je zato platio glavom par dana prije, u lovu na jelene!

ODGOVORITE
Name

Je suis Srbija

15.07.2016 12:14

Dobro, nije krenuo u lov na jelene ali je zato platio glavom par dana prije, u lovu na jelene!

ODGOVORITE
Name

Je suis Srbija

15.07.2016 12:16

Ali je u medjuvremenu neko prepravio njegov kamion na daljinski i namontirao njega kao lutku! Zato je i stajao tamo 9 sati, punili mu baterije!

ODGOVORITE
Name

Ibro

15.07.2016 13:03

Ja sam musliman i stavljam se na raspolaganje u borbu protiv terorizma .Smrt svim teroristima svjeta.Treba ji gaziti do zadnjeg.

ODGOVORITE
Name

iBro

15.07.2016 14:09

Sve teroriste treba potamaniti

Name

nikola

15.07.2016 14:00

Zao mi je zrtava u Nici i njihovih porodica.Upravo sad slusam na TV N1 iz Sarajeva kakvih komentara ima.Neki strucnjak za terorizam Kovacevic kakve covjek stvari prica strasno,nije rekao i trebao je gazit ali sve navodi na to.

ODGOVORITE
Name

Čistka

15.07.2016 17:50

Znam garantovano efikasan nacin da se vise nikad nedesi nijedan teroristicki napad u Evropi! Sve muslimane iz Evrope protjerati u muslimanske zemlje,Tunis,Egipat,Tursku,Saud Arabiju...I onda vise nema opasnosti.

ODGOVORITE
Name

Srpko Četnikovic

15.07.2016 19:20

I naravno zabranit im ulazak u hriscanske zemlje. A Trampa za predsednika SAD. Putin nek pregazi tursku. I nije joj mjesto u evropi.

Name

Bogoljub

15.07.2016 19:24

Moje iskreno saucesce porodicama zrtava,ne ponovilo se.

ODGOVORITE
Name

Brle

15.07.2016 20:13

Pogledaj koliko stete nanesose ovi islamisti Francuzima, gotovo koliko i oni nama, a sta smo mi zasluzili kod francuza.

ODGOVORITE