ЛЕ: Хајдук се спасао, Будућност баш слаба, Марибор блијед...!

Хајдук се спасао комичним голом у 94. минуту! Будућност нејака за Генк, Марибор у проблемима! Игњатијевић стрелац против Домжала, Сплићани били на прагу дебакла али су се извукли, АИК се умало обрукао!

Фудбал 14.07.2016 | 23:30
ЛЕ: Хајдук се спасао, Будућност баш слаба, Марибор блијед...!
Клубови са простора бивше Југолсавије у другом колу квалификација за Лигу Европе се нису прославили. Ниједан од представника Хрватске, Словеније, Македоније и Црне Горе није данас забележио победу. Уписали су шест ремија.

Најузбудљивије је било на гостовању сплитског Хајдука у Румунији. Седмопласирани тим румунског шампионата из претходне сезоне (играју Европу због суспензије клубова који су били боље пласирани од њих) Јаши је био на прагу победе против Хајдука, али су се Били извукли захваљујући измена и бољој игри у другом полувремену.

Већ после 22 минута игре је било 2:0 захваљујући очајној одбрани Хајдука и ИтаљануПићонију који је прво наместио гол у 18. минуту Кирстеи, а потом и сам био стрелац. У 36. минуту је Кирстеа имао зицер за 3:0 и шансу да нокаутира Сплићане, али је промашио феноменалну прилику и удахнуо живот гостима.

Тренер гостију Пушник је добитни потез повукао увођењима резервиста Оханџе и Саида. Камерунац Оханџа му је узвратио на поверењу у голом у 48. минуту, да би ИталијанСаид после низа пропуштених прилика гостију погодио у 94. минуту утакмице за коначних 2:2 који Хајдуку гарантују мирнији реванш на Пољуду. Голу је кумовао катастрофалан кикс голмана румунског тима. 



Те среће није била подгоричка Будућност. Генк је савладао црногорског представника 2:0 и тако закорачио у треће коло. Белгијанци су повели голом Кебана у 17. минуту из пенала, да би Самата у 79. минуту дуплирао предност. Могла је Будућност да извуче и бољи резултат, али није имала среће. Погодили су стативу, оштећени су за пенал и Ђаловић је пропустио сјајну прилику.

Марибор није оправдао улогу фаворита и одиграо је 0:0 на свом терену против Левског. Бољи резултат су остварили фудбалери Домжала који су одиграли 1:1 на гостовању белоруском Шахтјору. Једини гол за Шахтјор је постигао некадашњи Звездин дефанзивацНикола Игњатијевић, прецизним ударцем са дистанце.

Умало се обрукао и шведски АИК који је тек голом Страндберга у 89. минуту успео да оствари минималан тријумф против гибралтарског аутсајдера Колеџ Европе.

Хибс пао за 16 секунди, Шведска олуја у Пољској, Габала се не шали, лудница на Исланду! АЕК Ларнака једном ногом у трећем колу, баш као и Брондби. Слован разочарао, Абердин силан!

Стављена је тачка на прве мечеве трећег кола квалификација за Лигу Европе, а изненађења опет није недостајало.

У треће коло су закорачили Гетеборг и Абердин. Швеђани су лакше него што је то било ко очлекивао савладали Пјаст у Пољској са 3:0 тако да ће реванш само бити формалност. Већ на полувремену је било 2:0 да би Густав Енгвал у 86. минуту ставио тачку на убељив тријумф Швеђана и печат на наде пољског вицешампиона.

Подједнако убедљив, али и очекивано уведљив је био Абердин против летонског Вентспилса. Летонци су се држали до 72. минута и имали 0:0, а онда је кренула шкотска канонада. Стокли,Руни и Барнс су постигли по гол за убедљив тријумф Острвљана и пласман у трећу рунду пошто Летонци не могу у реваншу да направе чудо.

За разлику од Абердина, Хибернијан је разочарао навијаче у Шкотској. Клуб из Единбурга је минимално поражен од Борндбија на свом терену. Екипа Нила Ленона је примила гол после само 16 секунди игре и није успела до краја да се опорави.

Разочарао је и Хартс који је одиграо реми без голова на Малти против Биркиркаре, али он макар има реванш на свом терену. Разочарао је и Слован који је у Братислави одиграо 0:0 против Вентспилса.

Азербејџанска Габала опет прети да направи чудо. Азери су са 2:1 славили против МТК у Мађарској, а победоносни гол је дао управо бивши мађарски репрезентативац ШандорТоргеле.

Аустрија је у Бечу минималцем савладала албанску Кукешиу, а ватромет голова је виђен на Исланду где је Рејкјавик угостио Грасхоперс. Иако аутсајдери, Исланђани су пружили жесток отпор фаворизованим Скакавцима. Губили су 0:2 на полувремену, па изједначили на 2:2. Швајцарци су опет повели у другом полувремену, али је Хауксон у 77. минуту постигао гол наде за Рејкјавик.

Иван Тричковски је постигао пети гол на трећем мечу у квалификацијама за Лигу Европе и помогао да АЕК Ларнака победи Клифионвил 3:2 у Северној Ирској. Кипранима у реваншу остаје да ударе печат на визу за треће коло. 

Друго коло квалификација за лигу Европе - први мечеви

Ширак (Јерменија) - Спартак Трнава (Словачка) 1:1 (1:0)
Каират (Казахстан) - Макаби Тел Авив (Израел) 1:1 (1:0)
Динамо Минск (Белорусија) - Сент Патрикс (Ирска) 1:1 (1:0)
Ропс (Финска) - Локомотива Загреб (Хрватска) 1:1 (0:0)
Нефчи (Азербејџан) - Шкендија (Македонија) 0:0
Левадија (Естонија) - Славија Праг (Чешка) 3:1 (1:0)
Мидтјиланд (Данска) - Вадуц (Лихтенштајн) 3:0 (1:0)
Дебрецин (Мађарска) - Торпедо (Белорусија) 1:2 (1:1)
Макаби Хаифа (Исланд) - Номе Каљу (Естонија) 1:1 (0:0)
Жимбру (Молдавија) - Османли (Турска) 2:2 (1:1)
Адмира (Аустрија) - Капаз (Азербејџан) 1:0 (1:0)
Хакен (Шведска) - Корк Сити (Ирска) 1:1 (0:0)
АИК (Шведска) - Колеџ Европа (Гибралтар) 1:0 (0:0)
Беитар (Израел) - Омонија (Кипар) 1:0 (0:0)
Сондерјиске (Данска) - Стромгодсет (Норвешка) 2:1 (1:1)
Шахтјор (Белорусија) - Домжале (Словенија) 1:1 (1:0)
Берое (Бугарска) - ХЈК (Финска) 1:1 (0:1)
Војводина (Србија) - Конахс (Велс) 1:0 (0:0)
Јањина (Грчка) - Од Гренланд (Норвешка) 3:0 (2:0)
Марибор (Словенија) - Левски (Бугарска) 0:0
Генк (Белгија) - Будућност (Црна Гора) 2:0 (1:0)
Јаши (Словенија) - Хајдук (Хрватска) 2:2 (2:0)
Партизан (Србија) - Заглебје (Пољска) 0:0
Слован (Словачка) - Јелгава (Летонија) 0:0
МТК (Мађарска) - Габала (Азербејџан) 1:2 (0:1)
Видеотон (Мађарска) - Чукарички (Србија) 2:0 (0:0)
Биркиркара (Малта) - Хартс (Шкотска) 0:0
Хибернијан (Шкотска) - Брондби (Данска) 0:1 (0:1)
Абердин (Шкотска) - Вентспилс (Летонија) 3:0 (0:0)
Клифтонвил (Северна Ирска) - АЕК Ларнака (Кипар) 2:3 (1:0)
Пјаст (Пољска) - Гетеборг (Шведска) 0:3 (0:3)
Аустрија Беч (Аустрија) - Кукиши (Албанија) 1:0 (1:0)
Рејкјавик (Исланд) - Грасхоперс (Швајцарска) 3:3 (0:2)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар