LE: Hajduk se spasao, Budućnost baš slaba, Maribor blijed...!

Hajduk se spasao komičnim golom u 94. minutu! Budućnost nejaka za Genk, Maribor u problemima! Ignjatijević strelac protiv Domžala, Splićani bili na pragu debakla ali su se izvukli, AIK se umalo obrukao!

Fudbal 14.07.2016 | 23:30
LE: Hajduk se spasao, Budućnost baš slaba, Maribor blijed...!
Klubovi sa prostora bivše Jugolsavije u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope se nisu proslavili. Nijedan od predstavnika Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore nije danas zabeležio pobedu. Upisali su šest remija.

Najuzbudljivije je bilo na gostovanju splitskog Hajduka u Rumuniji. Sedmoplasirani tim rumunskog šampionata iz prethodne sezone (igraju Evropu zbog suspenzije klubova koji su bili bolje plasirani od njih) Jaši je bio na pragu pobede protiv Hajduka, ali su se Bili izvukli zahvaljujući izmena i boljoj igri u drugom poluvremenu.

Već posle 22 minuta igre je bilo 2:0 zahvaljujući očajnoj odbrani Hajduka i ItaljanuPićoniju koji je prvo namestio gol u 18. minutu Kirstei, a potom i sam bio strelac. U 36. minutu je Kirstea imao zicer za 3:0 i šansu da nokautira Splićane, ali je promašio fenomenalnu priliku i udahnuo život gostima.

Trener gostiju Pušnik je dobitni potez povukao uvođenjima rezervista Ohandže i Saida. Kamerunac Ohandža mu je uzvratio na poverenju u golom u 48. minutu, da bi ItalijanSaid posle niza propuštenih prilika gostiju pogodio u 94. minutu utakmice za konačnih 2:2 koji Hajduku garantuju mirniji revanš na Poljudu. Golu je kumovao katastrofalan kiks golmana rumunskog tima. 



Te sreće nije bila podgorička Budućnost. Genk je savladao crnogorskog predstavnika 2:0 i tako zakoračio u treće kolo. Belgijanci su poveli golom Kebana u 17. minutu iz penala, da bi Samata u 79. minutu duplirao prednost. Mogla je Budućnost da izvuče i bolji rezultat, ali nije imala sreće. Pogodili su stativu, oštećeni su za penal i Đalović je propustio sjajnu priliku.

Maribor nije opravdao ulogu favorita i odigrao je 0:0 na svom terenu protiv Levskog. Bolji rezultat su ostvarili fudbaleri Domžala koji su odigrali 1:1 na gostovanju beloruskom Šahtjoru. Jedini gol za Šahtjor je postigao nekadašnji Zvezdin defanzivacNikola Ignjatijević, preciznim udarcem sa distance.

Umalo se obrukao i švedski AIK koji je tek golom Strandberga u 89. minutu uspeo da ostvari minimalan trijumf protiv gibraltarskog autsajdera Koledž Evrope.

Hibs pao za 16 sekundi, Švedska oluja u Poljskoj, Gabala se ne šali, ludnica na Islandu! AEK Larnaka jednom nogom u trećem kolu, baš kao i Brondbi. Slovan razočarao, Aberdin silan!

Stavljena je tačka na prve mečeve trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a iznenađenja opet nije nedostajalo.

U treće kolo su zakoračili Geteborg i Aberdin. Šveđani su lakše nego što je to bilo ko očlekivao savladali Pjast u Poljskoj sa 3:0 tako da će revanš samo biti formalnost. Već na poluvremenu je bilo 2:0 da bi Gustav Engval u 86. minutu stavio tačku na ubeljiv trijumf Šveđana i pečat na nade poljskog vicešampiona.

Podjednako ubedljiv, ali i očekivano uvedljiv je bio Aberdin protiv letonskog Ventspilsa. Letonci su se držali do 72. minuta i imali 0:0, a onda je krenula škotska kanonada. Stokli,Runi i Barns su postigli po gol za ubedljiv trijumf Ostrvljana i plasman u treću rundu pošto Letonci ne mogu u revanšu da naprave čudo.

Za razliku od Aberdina, Hibernijan je razočarao navijače u Škotskoj. Klub iz Edinburga je minimalno poražen od Borndbija na svom terenu. Ekipa Nila Lenona je primila gol posle samo 16 sekundi igre i nije uspela do kraja da se oporavi.

Razočarao je i Harts koji je odigrao remi bez golova na Malti protiv Birkirkare, ali on makar ima revanš na svom terenu. Razočarao je i Slovan koji je u Bratislavi odigrao 0:0 protiv Ventspilsa.

Azerbejdžanska Gabala opet preti da napravi čudo. Azeri su sa 2:1 slavili protiv MTK u Mađarskoj, a pobedonosni gol je dao upravo bivši mađarski reprezentativac ŠandorTorgele.

Austrija je u Beču minimalcem savladala albansku Kukešiu, a vatromet golova je viđen na Islandu gde je Rejkjavik ugostio Grashopers. Iako autsajderi, Islanđani su pružili žestok otpor favorizovanim Skakavcima. Gubili su 0:2 na poluvremenu, pa izjednačili na 2:2. Švajcarci su opet poveli u drugom poluvremenu, ali je Haukson u 77. minutu postigao gol nade za Rejkjavik.

Ivan Tričkovski je postigao peti gol na trećem meču u kvalifikacijama za Ligu Evrope i pomogao da AEK Larnaka pobedi Klifionvil 3:2 u Severnoj Irskoj. Kipranima u revanšu ostaje da udare pečat na vizu za treće kolo. 

Drugo kolo kvalifikacija za ligu Evrope - prvi mečevi

Širak (Jermenija) - Spartak Trnava (Slovačka) 1:1 (1:0)
Kairat (Kazahstan) - Makabi Tel Aviv (Izrael) 1:1 (1:0)
Dinamo Minsk (Belorusija) - Sent Patriks (Irska) 1:1 (1:0)
Rops (Finska) - Lokomotiva Zagreb (Hrvatska) 1:1 (0:0)
Nefči (Azerbejdžan) - Škendija (Makedonija) 0:0
Levadija (Estonija) - Slavija Prag (Češka) 3:1 (1:0)
Midtjiland (Danska) - Vaduc (Lihtenštajn) 3:0 (1:0)
Debrecin (Mađarska) - Torpedo (Belorusija) 1:2 (1:1)
Makabi Haifa (Island) - Nome Kalju (Estonija) 1:1 (0:0)
Žimbru (Moldavija) - Osmanli (Turska) 2:2 (1:1)
Admira (Austrija) - Kapaz (Azerbejdžan) 1:0 (1:0)
Haken (Švedska) - Kork Siti (Irska) 1:1 (0:0)
AIK (Švedska) - Koledž Evropa (Gibraltar) 1:0 (0:0)
Beitar (Izrael) - Omonija (Kipar) 1:0 (0:0)
Sonderjiske (Danska) - Stromgodset (Norveška) 2:1 (1:1)
Šahtjor (Belorusija) - Domžale (Slovenija) 1:1 (1:0)
Beroe (Bugarska) - HJK (Finska) 1:1 (0:1)
Vojvodina (Srbija) - Konahs (Vels) 1:0 (0:0)
Janjina (Grčka) - Od Grenland (Norveška) 3:0 (2:0)
Maribor (Slovenija) - Levski (Bugarska) 0:0
Genk (Belgija) - Budućnost (Crna Gora) 2:0 (1:0)
Jaši (Slovenija) - Hajduk (Hrvatska) 2:2 (2:0)
Partizan (Srbija) - Zaglebje (Poljska) 0:0
Slovan (Slovačka) - Jelgava (Letonija) 0:0
MTK (Mađarska) - Gabala (Azerbejdžan) 1:2 (0:1)
Videoton (Mađarska) - Čukarički (Srbija) 2:0 (0:0)
Birkirkara (Malta) - Harts (Škotska) 0:0
Hibernijan (Škotska) - Brondbi (Danska) 0:1 (0:1)
Aberdin (Škotska) - Ventspils (Letonija) 3:0 (0:0)
Kliftonvil (Severna Irska) - AEK Larnaka (Kipar) 2:3 (1:0)
Pjast (Poljska) - Geteborg (Švedska) 0:3 (0:3)
Austrija Beč (Austrija) - Kukiši (Albanija) 1:0 (1:0)
Rejkjavik (Island) - Grashopers (Švajcarska) 3:3 (0:2)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar