ЛЕ: Партизан се испромашивао за 0:0! Војводина умјесто седам, дала само један! Пораз Чуке 2:0!

Још само једна лекција - како дати гол! Све остало код Партизана је добро! Црно-бели без предности путују на реванш са Заглебјем - 0:0! Требало је седам, постигнут је само један - Палочевић матирао магичног Данбија! У Велс са голом предности после 1:0 против Конахса на Карађорђу. Чукарички поражен од Видеотона у Мађарској 2:0 у другом колу квалификација за Лиге Европе.

Фудбал 14.07.2016 | 22:30
ЛЕ: Партизан се испромашивао за 0:0! Војводина умјесто седам, дала само један! Пораз Чуке 2:0!
Без предности, са сазнањем да је бољи тим, Партизан је почео квалификације у којима већ наредног четвртка не сме да падне на испиту који вечерас није положио. А за више од прелазне оцене потребно је само да усаврши лекцију из реализације и да у Лубину уради оно што није на свом стадиону. Да гол. Уколико све остало изведе као у првом сусрету другог елиминационог кола неће морати да брине за наставак пробоја ка Лиги Европе, јер је показао оно што се на семафору није видело. Да је квалитетнији од Заглебја - 0:0.

Уместо славља због премијерне победе, из грла око 10.000 Гробара је одзвањала песма подршке фудбалерима Ивана Томића, способним да створе десетак шанси, од којјих су неке имале предзнак "стопостотне", а недовољно вештим да их претворе у поготке, иако се конструкција гола пољског тима двапут заљулала.

Није вредело ни што су Мирослав Богосавац пред крај првог и Никола Ђурђић с почетка другог погађали пречке, ни што су разиграна крила Марко Јанковић и Немања Михајловић цртали путоказ ка тријумфу, па сад Иванн Томић мора да спрема још офанзивнију тактику за 21. јул у Лубину.

Има разлога да верује да ће му из другог покушаја успети. Јер, ако је судити на основу премијере Партизан је добио нову димензију игре и више опција, нарочито у офанзивном делу екипе. Препознатом по Марку Јанковићу. Вицкасте идеје повратника из Олимпијакоса натерале су публику да затрепери од задовољства већ после неколико минијатура, да би најопаснији, најконкретнији и најангажованији фудбалера на терену сваким следећим потезом неговештавао да би црно-бели по десном крилу могли да буду опасни налик периоду кад је тај део терена покривао Андрија Живковић.

Јанковић је предњачио жељи да се наметне, "скривао" лопту, дубинским пасовима тражио колеге, није се либио ни да центрира, приморао Ђорђа Чотру да га бар три пута фаулира, а као што је несхватљиво како капитен Заглебја после тих стартова није добио жути картон, лако је разумети због чега је 21-годишњи ђак Партизанове школе представљао освежење за публику у Хумској, жељну нападачког фудбала. То су им црно-бели и омогућили, јер су све време првог дела игре били тим који се питао за све на терену. Тешко је објаснити како доминацију у поседу лопте, креације Јанковића по десној и минијатуре Немање Михајловића на левој страни нису претворили у гол, иако је управо некадашњи првотимац Рада имао две сјајне шансе.

Дизао је Гробаре на ноге хитрим потезима и Евертон Луиз, али их нервирали вечерас у додавањима не толико прецизни Дарко Брашанац, спори Мирослав Радовић и у нападу бескорисни Никола Ђурђић, па домаћину није вредело ни што је Мирослав Богосавац уздрмао пречку у 37. минуту. Ни што је исту почетком другог погодио Никола Ђурђић.

Срећом по црно-беле, тренер састава из Лубина Пјотр Стојковјек је ушанчио своје изабранике на 25 метара од гола Мартина Полачека, изгледало је као да им је поделио инструкцију у виду речи "момци, само испуцавајте лопту, а напред шта урадите", па је Бојан Шаранов скоро сат времена могао са Гробарима подно јужне трибине да увежбава навијачки репертоар, јер за оно што га плаћа клуб није имао посла, упркос почетној несигурности Седрика Гогуе и податка да је вечерас тек пети пут у каријери дрес Партизана обукао Никола Миленковић.

И тако све до 60. минута, баш тад је управо Миленковић почетнички погрешио на средини терена, "севнула" је контра гостију, коју умало у хладан туш по трибинама да претвори Лукаш Јаношка, међутим, поштено, Партизан је и пре и после тога био толико доминантан да је у ваздуху лебедело питање:
"Кад ће?"

Црно-бели нису дочекали позитиван одговор, без обзира на зицер Јанковића, претње Радовића, Евертона и МИхајловића, али резултатом који уопште није лош могу да буду задовољни, јер су Пољаци напред били очајни. Толико да нису успели да искористе пропусте Гогуе и Миленковића и касној фази меча, па је Бојан Шаранов са две одбране сачувао, ипак, позитивну нулу.

ПАРТИЗАН - ЗАГЛЕБЈЕ 0:0

Београд
Стадион Партизана
Гледалаца: 10.000
Судија: Ејтан Шмуелевиц (Израел)
Жути картони: Евертон (Партизан), Пападопулос (Заглебје)
Црвени картон: Михал Пападопулос (Заглебје) у 55. минуту

ПАРТИЗАН (4-2-3-1): Шаранов – Вулићевић, Гогуа, Миленковић, Богосавац – Евертон, Брашанац (од 75. Марјановић) – Јанковић (од 83. А. Стевановић), Радовић, Михајловић – Ђурђић (од 69. Божинов).

ЗАГЛЕБЉЕ (4-2-3-1): Полачек – Тодоровски (од 73. Тошик),  Гулдан, Дабровски, Чотра – Л. Пјатек, Кубицки – Вознијак, Раковски (од 65. К. Пјатек), Јаношка (од 83. Влашко) - Пападопулос.

Требало је седам, постигнут је само један - Палочевић матирао магичног Данбија! У Велс са голом предности после 1:0 против Конахса на Карађорђу.

Шпиц - под хитно! Успео је Ненад Лалатовић све остало да скоцка, али једноставно - нема никог да је умува у гол. Па ће Војводина на реванш са Конахс Квејом у Велс понети само један гол предности, иако не би било неправедно ни да је утакмица на Карађорђу завршена са пет голова у мрежи гостујућег тима. Овако, заслугом Александра Палоћевића у 86. минутом - 1:0 на Карађорђу.

Више голова није било и зато то што Новосађани у одсудним тренуцима нису успевали да лопту усмере тамо где је требало, али пре свега због тога што је међу стативама Конахса био Џон Данби у кога вечерас као да је ушао дух Лава Јашина лично. Искусни голман је, наиме, био толико бравурозан да му се управа клуба не би довољно одужила ни кад би му испред стадиона подигла споменик. Чинило се добрим делом меча да ни мува вечерас не би прошла поред Данбија.

На крају су прошле две, али та прва је била после шута Николе Трујића из 15. минута када је судија Алексеј Николајев због наводног прекршаја поништио погодак Вошиног крилног фудбалера на привременом раду на позицији централног нападача. А да то баш и није тако мала промена видело се у свим каснијим Трујићевим покушајима. Као шило је пролазио кроз очајну одбрану Конахса, али реализација - није била добра.

У 22. минуту први зицер, у 43. га је изненадио одбитак после стативе коју је уздрмао Филип Малбашића, па је са петерца омашио празан гол, у 59. поново један на један са Данбијеми још један тријумф голмана велшког тима... А у међувремену опасни покушаји Дарка Пушкарића, Александра Палочевића, Синише Бабића, Дејана Мелега, Новице Максимовића... Није вредело. На тренутке се чинило да Војвођани не би затресли Данбијеву мрежу ни да је свих 11 један за другим шутирало пенал.

Све док у 86. минуту Максимовић није послао сјану лопту ка Палочевићу, који се између Конахсових дефанзиваца ушуњао у казнени простор Велшана и тукао са неких 12 метара нешто искоса.. .Лопта је закачила ногу једног дефанзивца Конахса и - веровали или не - преварила Данбија.



Добра околност за новосадске црвено-беле је та што се вечерас и те како видело да Конахс једноставно није Вошин ниво и да тешко да би могао да је елиминише и да код куће креће са голом предности, а не заостатка. Уосталом, како другачије објаснити да је према графици РТВ-а Војводина све време имала посед лопте већи од 80 одсто, те да је једини шут гостујући тим упутио у 77. минуту када је Мајкл Вајлд једну контру шмекерски завршио покушајем лоба спољним делом копачке.  

Отишла је та лопта једно десет метара од стативе...

ВОЈВОДИНА - КОНАХС 1:0 (0:0)
/Палочевић 86’/

Стадион: Карађорђе;
Судија: Алексеј Николаев (Русија)

ВОЈВОДИНА (4-3-2-1): Кордић – Лакићевић (од 58. Јованчић), Милетић, Пушкарић, Антић – Максимовић, Палочевић, Мелег, Малбашић (од 82’ Зличић), Бабић (од 58. Ашћерић) – Трујић.
КОНАХС (4-1-4-1): Данби – Бејнс, Корни, Хоран, Смит – Харисон, Шорт, Морисен, Џ. Овен (од 90’ М. Овен), Вулфи - Вајлд (од 81’ Дејвис).

Чукарички поражен од Видеотона у Мађарској 2:0 у другом колу квалификација за Лиге Европе.

Чукарички је одиграо солидан сусрет на Пушкаш Арени, али су екипу Милана Лешњака две грешке скупо коштале. Најпре је велику грешку Стефана Живковића у 58. минуту казнио Адам Броди, да би коначан резултат сусрета поставио Суљић у првом минуту надокнада, на асистенцију Фечесина.

Дуел на Пушкаш Арени донео је чврсту игру оба тима, акције су се углавном завршавале на средини терена, а у уводних петнаестак минута виђено је неколико оштријих фаулова на обе стране.

Било је очигледно да ниједна од двеју екипа не жели превише да се залеће, док не упозна начин игре ривала.

Београђани су средином првог дела игре преузели контролу, први су и запретили после корнера, али су домаћи били ти који су били ближи голу, пошто је мало недостајало да Гереши искористи грешку одбране Чуке. Ипак, није успео да погоди гол.

Одговорио је Станиша Мандић на десет минута пре краја првог дела игре, да би затим Видеотон везао неколико опасних напада, али је овога пута одбрана гостију била на висини задатка.

Мало је недостајало да домаћи крунишу период боље игре у 39. минуту, када је Барчи добро шутирао, успевши да пошаље лопту поред голмана Чукаричког, међутим – лопта је отишла замало поред стативе, па се на одмор отишло са истим резултатом са почетка сусрета.

Играчи Видеотона наставили су да контролишу ритам и на старту другог дела игре, али без озбиљније прилике за гол. С друге стране, Лешњак је био принуђен да изведе повређеног Мандића, а уместо њега ушао је Јовановић, док је на полувремену Матић заменио Кајевића.

За разлику од финиша првих 45 минута, домаћи састав овога пута кажњава опуштеност одбране ривала и стиже до вођства. Живковић је оклевао уз голаут линију и дозволио противнику да му избије лопту, на коју на десет метара од гола натрћава Адам Боди и лако погађа за предност – 1:0.

Чука се консолидовала у последњих двадесетак минута и успела у неколико наврата да запрети одбрани домаћина, али недовољно квалитетно како би се угрозио Ковачик, да би им посао пред реванш додатно отежао Суљић у 91. минуту – погодивши на асистенцију Фечесина за коначан резултат меча – 2:0.

Видеотон – Чукарички 2:0 (0:0)
Боди 58, Суљић 90+1

Састави:

Видеотон (4-2-3-1): Ковачик – Него, Ланг, Винисијус, Стопира – Солнок, Паткај -–Суљић, Барчи, Боди – Гереси

Чукарички (4-2-3-1): Стевановић – Јанковић, Ђурић, Пјасентин, Живковић – Доцић, Лагатор – Кнежевић, Кајевић (од 46. Матић), Мандић (од 53. Мандић) – Фофана

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар