LE: Partizan se ispromašivao za 0:0! Vojvodina umjesto sedam, dala samo jedan! Poraz Čuke 2:0!

Još samo jedna lekcija - kako dati gol! Sve ostalo kod Partizana je dobro! Crno-beli bez prednosti putuju na revanš sa Zaglebjem - 0:0! Trebalo je sedam, postignut je samo jedan - Paločević matirao magičnog Danbija! U Vels sa golom prednosti posle 1:0 protiv Konahsa na Karađorđu. Čukarički poražen od Videotona u Mađarskoj 2:0 u drugom kolu kvalifikacija za Lige Evrope.

Fudbal 14.07.2016 | 22:30
LE: Partizan se ispromašivao za 0:0! Vojvodina umjesto sedam, dala samo jedan! Poraz Čuke 2:0!
Bez prednosti, sa saznanjem da je bolji tim, Partizan je počeo kvalifikacije u kojima već narednog četvrtka ne sme da padne na ispitu koji večeras nije položio. A za više od prelazne ocene potrebno je samo da usavrši lekciju iz realizacije i da u Lubinu uradi ono što nije na svom stadionu. Da gol. Ukoliko sve ostalo izvede kao u prvom susretu drugog eliminacionog kola neće morati da brine za nastavak proboja ka Ligi Evrope, jer je pokazao ono što se na semaforu nije videlo. Da je kvalitetniji od Zaglebja - 0:0.

Umesto slavlja zbog premijerne pobede, iz grla oko 10.000 Grobara je odzvanjala pesma podrške fudbalerima Ivana Tomića, sposobnim da stvore desetak šansi, od kojjih su neke imale predznak "stopostotne", a nedovoljno veštim da ih pretvore u pogotke, iako se konstrukcija gola poljskog tima dvaput zaljulala.

Nije vredelo ni što su Miroslav Bogosavac pred kraj prvog i Nikola Đurđić s početka drugog pogađali prečke, ni što su razigrana krila Marko Janković i Nemanja Mihajlović crtali putokaz ka trijumfu, pa sad Ivann Tomić mora da sprema još ofanzivniju taktiku za 21. jul u Lubinu.

Ima razloga da veruje da će mu iz drugog pokušaja uspeti. Jer, ako je suditi na osnovu premijere Partizan je dobio novu dimenziju igre i više opcija, naročito u ofanzivnom delu ekipe. Prepoznatom po Marku Jankoviću. Vickaste ideje povratnika iz Olimpijakosa naterale su publiku da zatreperi od zadovoljstva već posle nekoliko minijatura, da bi najopasniji, najkonkretniji i najangažovaniji fudbalera na terenu svakim sledećim potezom negoveštavao da bi crno-beli po desnom krilu mogli da budu opasni nalik periodu kad je taj deo terena pokrivao Andrija Živković.

Janković je prednjačio želji da se nametne, "skrivao" loptu, dubinskim pasovima tražio kolege, nije se libio ni da centrira, primorao Đorđa Čotru da ga bar tri puta faulira, a kao što je neshvatljivo kako kapiten Zaglebja posle tih startova nije dobio žuti karton, lako je razumeti zbog čega je 21-godišnji đak Partizanove škole predstavljao osveženje za publiku u Humskoj, željnu napadačkog fudbala. To su im crno-beli i omogućili, jer su sve vreme prvog dela igre bili tim koji se pitao za sve na terenu. Teško je objasniti kako dominaciju u posedu lopte, kreacije Jankovića po desnoj i minijature Nemanje Mihajlovića na levoj strani nisu pretvorili u gol, iako je upravo nekadašnji prvotimac Rada imao dve sjajne šanse.

Dizao je Grobare na noge hitrim potezima i Everton Luiz, ali ih nervirali večeras u dodavanjima ne toliko precizni Darko Brašanac, spori Miroslav Radović i u napadu beskorisni Nikola Đurđić, pa domaćinu nije vredelo ni što je Miroslav Bogosavac uzdrmao prečku u 37. minutu. Ni što je istu početkom drugog pogodio Nikola Đurđić.

Srećom po crno-bele, trener sastava iz Lubina Pjotr Stojkovjek je ušančio svoje izabranike na 25 metara od gola Martina Polačeka, izgledalo je kao da im je podelio instrukciju u vidu reči "momci, samo ispucavajte loptu, a napred šta uradite", pa je Bojan Šaranov skoro sat vremena mogao sa Grobarima podno južne tribine da uvežbava navijački repertoar, jer za ono što ga plaća klub nije imao posla, uprkos početnoj nesigurnosti Sedrika Gogue i podatka da je večeras tek peti put u karijeri dres Partizana obukao Nikola Milenković.

I tako sve do 60. minuta, baš tad je upravo Milenković početnički pogrešio na sredini terena, "sevnula" je kontra gostiju, koju umalo u hladan tuš po tribinama da pretvori Lukaš Janoška, međutim, pošteno, Partizan je i pre i posle toga bio toliko dominantan da je u vazduhu lebedelo pitanje:
"Kad će?"

Crno-beli nisu dočekali pozitivan odgovor, bez obzira na zicer Jankovića, pretnje Radovića, Evertona i MIhajlovića, ali rezultatom koji uopšte nije loš mogu da budu zadovoljni, jer su Poljaci napred bili očajni. Toliko da nisu uspeli da iskoriste propuste Gogue i Milenkovića i kasnoj fazi meča, pa je Bojan Šaranov sa dve odbrane sačuvao, ipak, pozitivnu nulu.

PARTIZAN - ZAGLEBJE 0:0

Beograd
Stadion Partizana
Gledalaca: 10.000
Sudija: Ejtan Šmuelevic (Izrael)
Žuti kartoni: Everton (Partizan), Papadopulos (Zaglebje)
Crveni karton: Mihal Papadopulos (Zaglebje) u 55. minutu

PARTIZAN (4-2-3-1): Šaranov – Vulićević, Gogua, Milenković, Bogosavac – Everton, Brašanac (od 75. Marjanović) – Janković (od 83. A. Stevanović), Radović, Mihajlović – Đurđić (od 69. Božinov).

ZAGLEBLJE (4-2-3-1): Polaček – Todorovski (od 73. Tošik),  Guldan, Dabrovski, Čotra – L. Pjatek, Kubicki – Voznijak, Rakovski (od 65. K. Pjatek), Janoška (od 83. Vlaško) - Papadopulos.

Trebalo je sedam, postignut je samo jedan - Paločević matirao magičnog Danbija! U Vels sa golom prednosti posle 1:0 protiv Konahsa na Karađorđu.

Špic - pod hitno! Uspeo je Nenad Lalatović sve ostalo da skocka, ali jednostavno - nema nikog da je umuva u gol. Pa će Vojvodina na revanš sa Konahs Kvejom u Vels poneti samo jedan gol prednosti, iako ne bi bilo nepravedno ni da je utakmica na Karađorđu završena sa pet golova u mreži gostujućeg tima. Ovako, zaslugom Aleksandra Paloćevića u 86. minutom - 1:0 na Karađorđu.

Više golova nije bilo i zato to što Novosađani u odsudnim trenucima nisu uspevali da loptu usmere tamo gde je trebalo, ali pre svega zbog toga što je među stativama Konahsa bio Džon Danbi u koga večeras kao da je ušao duh Lava Jašina lično. Iskusni golman je, naime, bio toliko bravurozan da mu se uprava kluba ne bi dovoljno odužila ni kad bi mu ispred stadiona podigla spomenik. Činilo se dobrim delom meča da ni muva večeras ne bi prošla pored Danbija.

Na kraju su prošle dve, ali ta prva je bila posle šuta Nikole Trujića iz 15. minuta kada je sudija Aleksej Nikolajev zbog navodnog prekršaja poništio pogodak Vošinog krilnog fudbalera na privremenom radu na poziciji centralnog napadača. A da to baš i nije tako mala promena videlo se u svim kasnijim Trujićevim pokušajima. Kao šilo je prolazio kroz očajnu odbranu Konahsa, ali realizacija - nije bila dobra.

U 22. minutu prvi zicer, u 43. ga je iznenadio odbitak posle stative koju je uzdrmao Filip Malbašića, pa je sa peterca omašio prazan gol, u 59. ponovo jedan na jedan sa Danbijemi još jedan trijumf golmana velškog tima... A u međuvremenu opasni pokušaji Darka Puškarića, Aleksandra Paločevića, Siniše Babića, Dejana Melega, Novice Maksimovića... Nije vredelo. Na trenutke se činilo da Vojvođani ne bi zatresli Danbijevu mrežu ni da je svih 11 jedan za drugim šutiralo penal.

Sve dok u 86. minutu Maksimović nije poslao sjanu loptu ka Paločeviću, koji se između Konahsovih defanzivaca ušunjao u kazneni prostor Velšana i tukao sa nekih 12 metara nešto iskosa.. .Lopta je zakačila nogu jednog defanzivca Konahsa i - verovali ili ne - prevarila Danbija.



Dobra okolnost za novosadske crveno-bele je ta što se večeras i te kako videlo da Konahs jednostavno nije Vošin nivo i da teško da bi mogao da je eliminiše i da kod kuće kreće sa golom prednosti, a ne zaostatka. Uostalom, kako drugačije objasniti da je prema grafici RTV-a Vojvodina sve vreme imala posed lopte veći od 80 odsto, te da je jedini šut gostujući tim uputio u 77. minutu kada je Majkl Vajld jednu kontru šmekerski završio pokušajem loba spoljnim delom kopačke.  

Otišla je ta lopta jedno deset metara od stative...

VOJVODINA - KONAHS 1:0 (0:0)
/Paločević 86’/

Stadion: Karađorđe;
Sudija: Aleksej Nikolaev (Rusija)

VOJVODINA (4-3-2-1): Kordić – Lakićević (od 58. Jovančić), Miletić, Puškarić, Antić – Maksimović, Paločević, Meleg, Malbašić (od 82’ Zličić), Babić (od 58. Ašćerić) – Trujić.
KONAHS (4-1-4-1): Danbi – Bejns, Korni, Horan, Smit – Harison, Šort, Morisen, Dž. Oven (od 90’ M. Oven), Vulfi - Vajld (od 81’ Dejvis).

Čukarički poražen od Videotona u Mađarskoj 2:0 u drugom kolu kvalifikacija za Lige Evrope.

Čukarički je odigrao solidan susret na Puškaš Areni, ali su ekipu Milana Lešnjaka dve greške skupo koštale. Najpre je veliku grešku Stefana Živkovića u 58. minutu kaznio Adam Brodi, da bi konačan rezultat susreta postavio Suljić u prvom minutu nadoknada, na asistenciju Fečesina.

Duel na Puškaš Areni doneo je čvrstu igru oba tima, akcije su se uglavnom završavale na sredini terena, a u uvodnih petnaestak minuta viđeno je nekoliko oštrijih faulova na obe strane.

Bilo je očigledno da nijedna od dveju ekipa ne želi previše da se zaleće, dok ne upozna način igre rivala.

Beograđani su sredinom prvog dela igre preuzeli kontrolu, prvi su i zapretili posle kornera, ali su domaći bili ti koji su bili bliži golu, pošto je malo nedostajalo da Gereši iskoristi grešku odbrane Čuke. Ipak, nije uspeo da pogodi gol.

Odgovorio je Staniša Mandić na deset minuta pre kraja prvog dela igre, da bi zatim Videoton vezao nekoliko opasnih napada, ali je ovoga puta odbrana gostiju bila na visini zadatka.

Malo je nedostajalo da domaći krunišu period bolje igre u 39. minutu, kada je Barči dobro šutirao, uspevši da pošalje loptu pored golmana Čukaričkog, međutim – lopta je otišla zamalo pored stative, pa se na odmor otišlo sa istim rezultatom sa početka susreta.

Igrači Videotona nastavili su da kontrolišu ritam i na startu drugog dela igre, ali bez ozbiljnije prilike za gol. S druge strane, Lešnjak je bio prinuđen da izvede povređenog Mandića, a umesto njega ušao je Jovanović, dok je na poluvremenu Matić zamenio Kajevića.

Za razliku od finiša prvih 45 minuta, domaći sastav ovoga puta kažnjava opuštenost odbrane rivala i stiže do vođstva. Živković je oklevao uz golaut liniju i dozvolio protivniku da mu izbije loptu, na koju na deset metara od gola natrćava Adam Bodi i lako pogađa za prednost – 1:0.

Čuka se konsolidovala u poslednjih dvadesetak minuta i uspela u nekoliko navrata da zapreti odbrani domaćina, ali nedovoljno kvalitetno kako bi se ugrozio Kovačik, da bi im posao pred revanš dodatno otežao Suljić u 91. minutu – pogodivši na asistenciju Fečesina za konačan rezultat meča – 2:0.

Videoton – Čukarički 2:0 (0:0)
Bodi 58, Suljić 90+1

Sastavi:

Videoton (4-2-3-1): Kovačik – Nego, Lang, Vinisijus, Stopira – Solnok, Patkaj -–Suljić, Barči, Bodi – Geresi

Čukarički (4-2-3-1): Stevanović – Janković, Đurić, Pjasentin, Živković – Docić, Lagator – Knežević, Kajević (od 46. Matić), Mandić (od 53. Mandić) – Fofana

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar