Лажна дојава о бомби у авиону из Тузле

Путници авиона компаније Wизз Аир који је летио из Тузле у швајцарски Басел доживјели су страх и непријатност након слијетања на аеродром ЕуроАирпорт због лажне дојаве о бомби.

Босна и Херцеговина 14.07.2016 | 21:47
Лажна дојава о бомби у авиону из Тузле
Задржавање је трајало неколико сати након чега је утврђено како је ријеч о лажној дојави. Инцидент је потврдила и компанија Wизз Аир чије саопштење преносимо у цијелости:

"Wизз Аир потврђује да су локалне власти, након што је авион на лету W6 4293 из Тузле за Басел-Мулхоусе-Фреибург слетио сасвим уобичајено и сви путници и посада се искрцали нормално, обавиле претрагу након примљене анонимне дојаве да је угрожена безбједност. Истрага је показала да не постоје никакве пријетње по безбједност и авион је враћен у саобраћај. Због овог догађаја лет W6 4294 са аеродрома Басел-Мулхоусе-Фреибург до Тузле је каснио три сата", стоји у саопштењу Wизз Аира који је путницима упутио извињење због непријатности у овој ситуацији истакавши како су на првом мјесту безбедност путника и посаде.



Према ријечима свједока, одмах након слијетања авиона у 13:25 сати, пилоту је наређено да летјелицу помјери на крај писте након чега је услиједила претрага.

Путницима је објашњено да је узрок свему дојава о експлозивној направи, а путнички авион је прегледала специјална јединица жандармерије те посебно тренирани пси.

Извор: Клиx.ба
Фото: Клиx.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хм

14.07.2016 20:06

Некоме смета Wизз Аир у Тузли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Парадоx

14.07.2016 21:37

нека офарбају авион у зелено па неце сметати.

ОДГОВОРИТЕ