Lažna dojava o bombi u avionu iz Tuzle

Putnici aviona kompanije Wizz Air koji je letio iz Tuzle u švajcarski Basel doživjeli su strah i neprijatnost nakon slijetanja na aerodrom EuroAirport zbog lažne dojave o bombi.

Bosna i Hercegovina 14.07.2016 | 21:47
Lažna dojava o bombi u avionu iz Tuzle
Zadržavanje je trajalo nekoliko sati nakon čega je utvrđeno kako je riječ o lažnoj dojavi. Incident je potvrdila i kompanija Wizz Air čije saopštenje prenosimo u cijelosti:

"Wizz Air potvrđuje da su lokalne vlasti, nakon što je avion na letu W6 4293 iz Tuzle za Basel-Mulhouse-Freiburg sletio sasvim uobičajeno i svi putnici i posada se iskrcali normalno, obavile pretragu nakon primljene anonimne dojave da je ugrožena bezbjednost. Istraga je pokazala da ne postoje nikakve prijetnje po bezbjednost i avion je vraćen u saobraćaj. Zbog ovog događaja let W6 4294 sa aerodroma Basel-Mulhouse-Freiburg do Tuzle je kasnio tri sata", stoji u saopštenju Wizz Aira koji je putnicima uputio izvinjenje zbog neprijatnosti u ovoj situaciji istakavši kako su na prvom mjestu bezbednost putnika i posade.Prema riječima svjedoka, odmah nakon slijetanja aviona u 13:25 sati, pilotu je naređeno da letjelicu pomjeri na kraj piste nakon čega je uslijedila pretraga.

Putnicima je objašnjeno da je uzrok svemu dojava o eksplozivnoj napravi, a putnički avion je pregledala specijalna jedinica žandarmerije te posebno trenirani psi.

Izvor: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hm

14.07.2016 22:06

Nekome smeta Wizz Air u Tuzli.

ODGOVORITE
Name

Paradox

14.07.2016 23:37

neka ofarbaju avion u zeleno pa nece smetati.

ODGOVORITE