Црвена Звезда: УЕФА, склони нам с пута браћу из Пиреја! Терза хоће - Селтик!

„Само да не извучемо Олимпијакос због добрих односа клубова“, поручује спортски директор Звезде Блажо Раосављевић.

Фудбал 14.07.2016 | 21:00
Црвена Звезда: УЕФА, склони нам с пута браћу из Пиреја! Терза хоће - Селтик!
Зашто кажеш Валета, а мислиш на жреб? Могу на Маракани да пласирају стереотипне приче о томе како посао у судару са Малтежанима није завршен, али је чињеница да ће комплетна звездашка јавност сутра гледати ка једном месту – Ниону (12 часова). Српски шампион, овог пута у неповлашћеном друштву, сазнаће име потенцијалног ривала у трећем колу квалификација за Лигу шампиона и можда спознати да ли су овогодишње европске амбиције реалне.

Консензус свих запослених у Љутице Богдана гласи: Склоните нам браћу из Пиреја са пута ка Лиги шампиона. Олимпијакос је означен као тим који би ваљало прескочити због објективне снаге, европског искуства, али и братских односа два клуба.

Звездин талисман са првог жреба Блажо Раосављевић поново ће бити на лицу места.

„Само да избегнемо Олимпијакос. Не бих волео њих да видим као потенцијалне ривале. Клубови су у одличним односима, да не говорим колико је грчки шампион јак. А остало? Кога год да добијемо биће „чупаво“. Имаћемо 50 одсто шанси, плус-минус десет. Екипе су уједначене. Можда и имам жељу, али не бих да малеришем“, поручује спортски директор Звезде Блажо Раосављевић.

Изузев Селтика фаворити су углавном оправдали ту улогу у првим мечевима другог кола квалификација. Вероватно ће великан из Глазгова у реванш дуелу анулирати предност тиме са Гибралтара, и тиме заокружити потенцијалне ривале Звезде.

„Прижељкујем Селтик“, као из топа је одговорио генерални директор Звездан Терзић.

Ипак, и он је означио Олиммпијакос као непожељног ривала.

“Поред тога, не бих волео Динамо, Викторију Плзен и Лудогорец. Све остало може“, додао је Терзић.

УЕФА ће сутра ујутру скратити списак, али Црвена звезда има десет потенцијалних ривала. Поред набројаних Олимпијакоса, Динама, Плзена, Селтика и Лудогореца ту су још, врло вероватно АПОЕЛ, Бате, Легија, Копенхаген и Салцбург.

„Искрено да вам кажем, поред Олимпијакоса волео бих да прескочим Салцбург и Легију. Остали слободно могу да дођу. Реално имамо потенцијал да се супротставимо свима. Чак и Викторији Плзен“, додаје Луис Ибањез.

Лудогорец и Бате су показали снагу у првим мечевима другог кола кола. Исто важи и за Копенхаген... Поред Селтика на први поглед је разочарао и АПОЕЛ који је играо нерешено у Велсу. Прича о жребу не би била потпуна без Динама из Загреба. Спајање хрватског и српског шампиона подигло би добар део Европе на ноге.

„Ако ми верујете нећу да гледам жреб. Некако сам убеђен да ћемо да добијемо екипу коју можемо да прођемо. Ако тако размишљаш то ће се и дестити. Немам жеље. Знам да можемо да играмо против свих“, јасан је Дамир Кахриман.

ЗВЕЗДИНИ ПОТЕНЦИЈАЛНИ РИВАЛИ

Олимпијакос (Грчка)

Викторија Плзен (Чешка)

Победник меча Зрињски (Босна) – Легија (Пољска) 1:1

Победник меча Њу Саинтс (Велс) – АПОЕЛ (Кипар) 0:0

Победник меча БАТЕ Борисов (Белорусија) – СЈК (Финска) 2:0

Победник меча Линколн (Гибралтар) – Селтик (Шкотска) 1:0

Победник меча Салзбург (Аустрија) – Лијепаја (Летонија) 1:0

Победник меча Вардар (Македонија) – Динамо (Хрватска) 1:2

Победник меча Лудогорец (Бугарска) – Младост (Црна Гора) 3:0

Победник меча Крусадерс (Северна Ирска) – Копенхаген (Данска) 0:3

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар